Питане за страничните огледала
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Днес установих, че жичките не са където трябва-в огледалото. Което значи, че са във вратата. Видях как точно излизат при другото огледало. Сега обаче стигам до някои въпроси.
Виждал съм си кората махната-отдолу има един пласт сиво пенесто "нещо", на което също е закрепен еърбега.
Въпроси:
1. Кои цветове кабели на бусичката за двигателчетата подават ток 12В?
2.Мога ли да пусна 2 жички от буксата за към подгряването на огледалото, и ако мога- няма ли да се раздели напрежението между подгряването и захранването на моторчетата?(да, не бях отличник по електротехника в 7ми клас)
3. Ако пък реша да махна кората- как мога да почовъркам в самата врата за жичките?Как се маха това сивото с бега на него и има ли смисъл да го махам въобще?
Виждал съм си кората махната-отдолу има един пласт сиво пенесто "нещо", на което също е закрепен еърбега.
Въпроси:
2.Мога ли да пусна 2 жички от буксата за към подгряването на огледалото, и ако мога- няма ли да се раздели напрежението между подгряването и захранването на моторчетата?(да, не бях отличник по електротехника в 7ми клас)
3. Ако пък реша да махна кората- как мога да почовъркам в самата врата за жичките?Как се маха това сивото с бега на него и има ли смисъл да го махам въобще?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Колега, ако подадеш 12В на нагреватела на огледалото така 'на гьоторе' рискуваш да стане "печка" до момента в който ще ти изгори..нали все пак това огледало трябва да се подгрява когато наистина има нуждаArchangel написа:Днес установих, че жичките не са където трябва-в огледалото. Което значи, че са във вратата. Видях как точно излизат при другото огледало. Сега обаче стигам до някои въпроси.
Въпроси:

- Archangel
- старши ентусиаст
-
aleks_al написа:Колега, ако подадеш 12В на нагреватела на огледалото така 'на гьоторе' рискуваш да стане "печка" до момента в който ще ти изгори..нали все пак това огледало трябва да се подгрява когато наистина има нуждаПо-добре свали кората на вратата и се моли оригиналната букса да ти е набутана под нея..ако ли не трябва да се проследи къде е подвързано захранването на реотана на работещото огледало и да пуснеш нови проводници от същата клема..успех
Е,да, и аз го мислех. Ама нали установихме, че огледалата си подгряват от момента, в който дадеш на втори контакт, така че... Нищо де, днес ще махна кората, намерих си едни снимки в DIY-a, които показват точно откъде идват жиците.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Archangel
- старши ентусиаст
-
И така, след 1 час умуване и 5 мин. сваляне установих голямата простотия, която пак е направил предишния собственик-явно огледалото е било чупено цялото. Когато махнах кората видях нещо интересно-черните кабели, които трябва да са заедно с другите три, отиващи до моторчетата въобще ЛИПСВАТ! Което значи, че е купувано ново огледало(още повече че шофьорското ми отвътре е 10 пъти по-захабено) и това огледало е било за без подгрев-тоест просто двата черни кабела ги няма.... По странното обаче е следното- буксата, в която трябва да се включи огледалото също няма + и - кабели(тоест има 3 сини(които са за моториката на огледалото). Доколкото съм гледал по снимки трябва да има още два- кафяв и зелен, които да са + и -. И именно от тях тръгват кабелите за огледалото.
И така, след толкова изписано излиза, че - когато е сменяно огледалото двете жици за подгрев са издърпани някъде навътре във вратата, ако не са ги орязали даже до бушона...
Не ми остава друго освен в Дару да я закарам, тъй като в нета не намирам ел. схеми на Е46, за да видя откъде мога да си пусна кабели за подгрев.
И така, след толкова изписано излиза, че - когато е сменяно огледалото двете жици за подгрев са издърпани някъде навътре във вратата, ако не са ги орязали даже до бушона...
Не ми остава друго освен в Дару да я закарам, тъй като в нета не намирам ел. схеми на Е46, за да видя откъде мога да си пусна кабели за подгрев.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- MasterBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '03 330ci
plamen_hh написа:© написа:на този приятел за който писах, също му се накланят огледалата като включи задна, а като задържи копчето за заключване на самия ключ, огледалата се прибират
А мойте защо не се накланят като включа на задна и мойто е комфорт
причина за това, че не ти се накланя огледалото на задна е че трябва копчето с което избираш на кое огледало да настройваш позицията да е в дясна позиция
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3