Датчик на разпределителния вал..но дали?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Датчик на разпределителния вал..но дали?!
Днес, след запалването на колата, остана да ми свети жълтата лампа за грешка в мотора. След загряването на двигателя, при ново палене, бимата започна да гасне сама ако не повдигах оборотите с педала за газта, след което не гаснеше на празен ход, но държеше ниски обороти..всъщност по-ниски обороти на празен ход, при загрял двигател тя си държи откакто съм я купил, но без да ми е давала гореописаните ядове. Закарах я на диагностика при един мой познат майстор, на който имам доверие и той каза, че грешката идвала от датчика на разпределителния вал! В момента грешката е изчистена, контролната лампа не свети, колата при палене не гасне, но оборотите пак са си ниски
Проблемът е, че този датчик си е цифра, а моят човек не дава 100% гаранция, че като го сменим оборотите ще заспят веднъж завинаги...та питането ми е..ако някой колега е имал подобни дертове да сподели и той своя опит, преди да започна експерименти по подмяна на половината датчици по колицата
Ще бъда благодарен за всички изказани мнения по темата!

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Колега, това според мен няма да е от този датчик който ти е казал твоя човек, по-логично е да е от дебитомер-а, или от ламбдасондата, но според мен ще е 90% от дебитомер-а, но нека и други колеги да си кажат мнението по въпроса.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
kiko™ написа:Колега, това според мен няма да е от този датчик който ти е казал твоя човек, по-логично е да е от дебитомер-а, или от ламбдасондата, но според мен ще е 90% от дебитомер-а, но нека и други колеги да си кажат мнението по въпроса.
Признаците на дебитомета са други .....
Има темички

Що не провериш клапата за празния ход

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

3 мнения
• Страница 1 от 1