Прави любов, а не война!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Прави любов, а не война!
Случката е от тази сутрин. И за сетен път се убеждавам, че когато направиш добро и го забравиш, то непременно ще ти се отблагодари. Въпреки, че съм "луда глава" на пътя винаги когато забележа, че някой има някаква нередност по колата и най-вероятно не я забелязва при първа възможност му го казвам. Подобна ситуация имах и тази сутрин. Пътуваме със сина ми около 7,15 ч., аз на работа, той за училище. Точно когато излизам на високото на надлез Надежда виждам пред мен една нова Вектра и нещо виси и се ветрее отдолу. Светофарът светва червено и аз се изравнявам с вектрата. Тогава виждам, че водачът е мой познат и бивш колега. Казах му, че нещо се ветрее отдолу. Светофарът стана зелен и ние се преместихме 50-тина метра напред. Оказахме се първите коли на светофара. Той обаче отби вляво до островчето да види какво виси. До мен отляво спря Тойота д4д. Черна, лъскава, с тъмни стъкла. Участъкът от там до Опълченска е много приятен. Лек наклон, широк ляв завой. Много обичам да се изрязвам точно там. И го правя винаги когато мога. Даже, ако ми свети зелено и съм на скорост ползвам цялата ширина на завоя, подсичам го леко и гаааааааааз. Въобще мания! И сигурно щях да се резна с тойотата да проверя моите възможности срещу японския дизел(за него мога да кажа само добри думи, но не пречи да му се пробвам). Обаче нали бях казал на колегата за висулката, а тойотата ми пречеше да видя какво е странало и на зеленото изчаках съседа да тръгне, а аз се обърнах да погледна. Колегата тъкмо закачаше престилката, която беше почти изпаднала от дясната страна. Задоволил любопитството си погледнах напред и подадох газ. Тойотата беше на около 2-3 метра пред мен, почти в средата на иначе широкото кръстовище(от светването на зеленото бяха минали поне 3-4 секунди). И тъкмо потеглих пред тойотата прелетя(ама точно прелетя) един Мерцедес ЕС класа(идвал е от гарата и на най-чисто червено е продължил към новия пробив на "Скопие"). Изтръпнах! Затъмнените стъкла и големият силует на тойотата ми бяха попречили да видя "джигита". Той прелетя, а аз даже не успях да реагирам и да пипна я спирачка, я нещо друго. Продължих нататък леко разтреперан и се замислих. Ами, ако не бях забелязал вектрата, или не му бях казал и в последствие не бях погледнал какво и има на колата. Ами, ако бях решил да се правя на мъж пред тойотата(в последствие се оказа, че я кара мъж на около 50, до него седеше младеж на около 20). А тойотата не беше отвърнала на предизвикателството. И на 3-тата секунда от зеленото аз щях да съм на средата на кръстовището. И още много "ами ако". Всъщност при всички други варианти освен реалния сега нямаше да пиша тези редове, а сигурно вие щяхте да купувате цветя. За това винаги когато можете да направите добрина - направете я! И я хвърлете през рамо! Забравете, че сте я направили! И рано или късно ще ви се върне.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
баце, доброто винаги се връща
кофти ситуация, но погледни от добрата страна - имаш повод за курбан и почерпка

бахти какви времена доживяхме - да трябва да се оглеждаш дори като минаваш на зелено. Няма оправия в тази страна....
Защо не вземат да използват опита на Американците - при всяко нарушение ти се дига застраховката автоматично. И като ти стане 1500лв гражданската и при следващо нарушение 2000 и после 2500...3000....и ще почнеш да се замисляш как караш
Защо не вземат да използват опита на Американците - при всяко нарушение ти се дига застраховката автоматично. И като ти стане 1500лв гражданската и при следващо нарушение 2000 и после 2500...3000....и ще почнеш да се замисляш как караш
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Мда за американския опит и аз съм съгласен.. Ще олекне и трафика на колите в София дори
А и по-кадърните шофьори които си карат нормално ще останат... За изпълненията със 1000км/ч си има писти ... Плащаш си и ходиш си чупиш колата...
Иначе много се дразня като видя кола с деца вътре и някъв я кара и кара като луд... Не мисли че вози деца дори в колата си... ( не говоря за Босев щото той е обратния случай )...
Иначе слава богу, че не е станало най-лошото че като слушам си бил и с дете в колата... После тоя е просто за тепане....

Иначе много се дразня като видя кола с деца вътре и някъв я кара и кара като луд... Не мисли че вози деца дори в колата си... ( не говоря за Босев щото той е обратния случай )...
Иначе слава богу, че не е станало най-лошото че като слушам си бил и с дете в колата... После тоя е просто за тепане....
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Така е,всичко се връща на този свят,без значение добро или лошо
Остава ни само да избираме какво да ни се връща......

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
прав си,всеки сам избира....
(нека ми се върнат парите от кръчмите....)
(нека ми се върнат парите от кръчмите....)

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
на това кръстовище няма няма и си е.е маиката!а и на куките им е любимо да висят горе на надлеза да дебнат кои ще мине на червено като идваш от централна гара,веднъж бяха спряли даже един реис 

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Escape написа:Защо не вземат да използват опита на Американците - при всяко нарушение ти се дига застраховката автоматично. И като ти стане 1500лв гражданската и при следващо нарушение 2000 и после 2500...3000....и ще почнеш да се замисляш как караш
Колега, мислиш ли, че тоя дето кара кола за 300++ хиляди ги боли фара дали застраховката му ще е 20 или 2000 лева?

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
- Гост
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2