Вкарахме се в приключение :)
Модератори: mitaka7, Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Вкарахме се в приключение :)
Абе нашето семейство е много странно. Мине не мине и се вкараме в някое приключение. Добре, че сме веселяци и приемаме нещата от смешната им страна. Преди време имахме морско прасе(интересното е, че няма нищо общо нито с морето, нито с прасетата). Имаше си гадта аквариум, в него къща, стълба опряна на стената за да се качва на покрива(удобен способ за увеличавне на квадратурата на дома, вижте по американските филми все си правят спалните на някаква платформа). И там закачена поилката. Това приспособление е една обърната наопаки пластмасова бутилчица с тръбичка, втъкната в капачката и ще изиграе важна роля в понататъшната история. Та тази свиня обикаляше с нас пътищата на Родината. Имаше си даже и походен аквариум. И нали е морска свиня, водихме я и на море. Както и да е, разделихме се с прасето. Причините няма да ги споделям тук, твърде лични са.
Синът ни, Ради, от малък си пада по всякакви дзверове. Щом се движи, а още по-добре да пълзи, представлява интерес за него. То не бяха гущери(от тук се роди лафа: мамо, дръж ми гущера[вади гущер от джоба си] за да се обуя), не бяха жаби. Една година напълни аквариума с попови лъжички за да следи развитието им. И напролет имахме 10 жаби на балкона. После в час по природознание обяснявал на госпожата, че опашките на поповите лъжички не падат, както твърди тя, а се срастват с тялото. Както и да е, това предисловие беше за да разберете каква лудница е у нас. Около година бяхме само "на жаби и гущери", но преди около месец при една разходка в парка децата попадат на един изпосталял таралеж. И както сигурно се досещате, той се настанява в опустелия аквариум. Купува му се талаш, поилката се прибира, защото тарльовците пият вода от паничка(тук е мястото да спомена, че имаме опит и в отглеждането на бодливци - този е третият пребивавал у нас), изкъпва се в банята за да се отърве от бълхи, кърлежи и други подобни твари. Хапна саламец(това за бодливците и ябълките е легенда, само по детските книжки има подобни взаимоотношения между животно и плод) и легна да спи. Хубаво, обаче тарльо е нощно животно и някъде към 2-3 часа се проявява. Ако не знаете таралежите са големи бързаци. Както ги гледате тромави, тичат доста бързо и се катерят като алпинисти. Та нашият решил, че аквариумът е тесен за неговия кръгозор. Как точно се е справил с хлъзгавото стъкло не знам, но всички се събудиха от едно "ТУП" и той вече беше навън. Нощта премина в посменно пазене на аквариума, а на другия ден вече беше на свобода. Парк голям, все ще си е намерил другарче. Добре, обаче родженният ден на Ради наблжава и той заявява: искам за подарък домашен любимец. Хубаво, но какъв? Ами, плъх. За тези, които не знаят, плъховете са два вида: ратус норвегикус(още му казват сив канален плъх) и черен (американски) плъх. Е, ние се спряхме на норвегикус. Поръчахме го и ден преди рожденния ден ни донесоха няколко за да си изберем. И ние се спряхме на този прекрасен женски екземпляр(бях настойчиво убеждаван, че още е много млада и със сигурност не е бременна, дано да е така).
Настанихме я във вакантното жилище, даже поръчахме дядото от Търново да донесе хамстерско колело. Да, ползваме го, но не за фитнес, а за спалня. Плъхът е много интересно животно. Социално, като човека. И както каза един мой колега, биолог по образование, след време плъхът ще започне да се мисли за човек(горкият Дарвин, май ще разбием теорията му на пух и прах). Е, за сега още се мисли за плъх и се държи като такъв. Но пък бързо се сприятелява с хората, като влезнеш в стаята не се крие, като се подадеш ръка идва и почва да я души или ближе. Абе атракция си е. От няколко дена е толкова самоуверен в къщата си, че започна да стои прав подпрян на стъклото или да се хваща с предните лапички за конструкцията, която крепи поилката към ъгъла на аквариума. Ако не знаете, плъховете са единствените животни осен приматите, които имат опозит, т.е. пети пръст, който е срещу другите. Като нашия палец. И това им позволява много дейности като хващане, катерене и т.н. И вчера през нощта да вземе и да излезне от аквариума и да изчезне
, а аз на работа. Звънят ми и разправят че : The rat goes underground, т.е. влязъл под дюшемето
Заложили му на дупката при тръбите за парното салам направили стълбичка от книги за да се прибере, ако ожаднее
Обаче вчера заранта се прибирам и плъха още го няма, гледам в дупката дето се предполага, че е влязъл - има непокътната пайжина. Ясноооооо, поне не е под дюшемето. Припонмям си основния закон на физиката, че ъгълът на падане на светлината е равен на ъгъла на отразяване, взимам едно огледало и фенерче и почвам да лежа по земята. Слагам огледалото зад секцията и светя в него. Зад гардероба - нищо, зад контейнера на бюрото - нищо. Светвам зад малкото гардеробче и опалааааааа, едни очи светят насреща ми. Взимам една пръчка от преди 20 години, ако се сещате пластмасовите кантове на ученическите бюра, като го махнеш и има една тънка част, ние я режехме и я ползвахме за тънка шибалка. Почвам да бъркам отзад, Стеф пази да не тръгне към контейнера, обаче гадта не мърда. Изведнъж Ради вика: ОПАШКААААААА Поглеждам, опашката се подава под онази летвичка, дето е отпред отдолу на секцията (когато купувахме плъхкинята човекът ни каза: ако се завре някъде, докопвате я за опашката и я вадите). Натискам с пръст да не избяга и се изнасям от ъгъла. Пускам на мойто място Рад, щото ръката му е по-къса и може да се мушне под гардероба. Е, извадихме Лалка(така се казва сега, щото е проста като селянка. В началото и казваха Бу, че това плъхско име ли е? Виж Лалка направо си и лепна), ама тя гадината не ще да седи в аквариума. Само при поилката и гледа да няма никой наколо за да се покатери отгоре и. Та после ходих да взема летвички 1,5х1,5 и мрежа за комари, после правих рамка, опънах мрежата и сега вече мога спокойно да почина. Гадинката се опита да хапне мрежичка, ама аз я плеснах по главата в момента, когато захапа мрежата и май подейства и сега не проявява интерес към капандурата си
До кога не знам, ама някой ден, като се приберем в къщи може пак да се окаже, че "сме в Матрицата".

Настанихме я във вакантното жилище, даже поръчахме дядото от Търново да донесе хамстерско колело. Да, ползваме го, но не за фитнес, а за спалня. Плъхът е много интересно животно. Социално, като човека. И както каза един мой колега, биолог по образование, след време плъхът ще започне да се мисли за човек(горкият Дарвин, май ще разбием теорията му на пух и прах). Е, за сега още се мисли за плъх и се държи като такъв. Но пък бързо се сприятелява с хората, като влезнеш в стаята не се крие, като се подадеш ръка идва и почва да я души или ближе. Абе атракция си е. От няколко дена е толкова самоуверен в къщата си, че започна да стои прав подпрян на стъклото или да се хваща с предните лапички за конструкцията, която крепи поилката към ъгъла на аквариума. Ако не знаете, плъховете са единствените животни осен приматите, които имат опозит, т.е. пети пръст, който е срещу другите. Като нашия палец. И това им позволява много дейности като хващане, катерене и т.н. И вчера през нощта да вземе и да излезне от аквариума и да изчезне

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
grnka написа:и аз имах допреди години едно морско свинче даже бяха станали две...НО ПЛЪХ!!??????????!?!?!?!?!?!???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
като видях детето ти как го държи и ми настръхна косата
Aйде сега - фасони! Ти как си държиш мишката без да се оплакваш?

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Само ще вметна - Бу е име за хамстер. Който е играл Baldur's Gate ще се сети.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
TheBoss написа:(бях настойчиво убеждаван, че още е много млада и със сигурност не е бременна, дано да е така)
Моли се да е така че иначе
П.С. По - добре се зареди с 9 мм. отсега ама в индустриални количества

BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Босеви, Железни сте
ПС И аз бах хванал бодливец в двора и го пъхнах в една кофа/без похлупак/ да го видят децата на сутрина!
Нарязах му ябълки, както пише в детските книги
въобще не ми хрумна , че любимата храна на Ежко-Бежко са змии, щях да му резна колбасче
Остових го на спокойствие с ябълките, след час прирових целия двор, никаква следа изчезна така, както се и появи, от нищото

ПС И аз бах хванал бодливец в двора и го пъхнах в една кофа/без похлупак/ да го видят децата на сутрина!
Нарязах му ябълки, както пише в детските книги

Остових го на спокойствие с ябълките, след час прирових целия двор, никаква следа изчезна така, както се и появи, от нищото

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
не вярвах че ще го кажа ама ..... плъхчето е симпатично а и става да се стресне някоя и друга жена 

За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Re: Вкарахме се в приключение :)
TheBoss написа:...
taka sym se smial kato go chetoh... mnogo hubawo napisano

hm.. ne mi izliza kirlicata- syjaliawam...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Feanor написа::lol:![]()
![]()
Само ще вметна - Бу е име за хамстер. Който е играл Baldur's Gate ще се сети.

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Много хубав разказ...
А това с мишките май е някакъв синдром. Приятелката ми ми надуваше главата в продължение на 1 месец, че иска мишчица. Сега сами може да предположите, че има мишчица. Толкова е малка, че понякога я търсим с часове и не можем да я намерим. Само се крие и спотайва. Интересното обаче е, че не се плаши от нас. Ходи си по земята все едно си е в аквариумчето и на всичкото отгоре знае кога искаме да излизаме и се показва за да си я прибираме в къщичката. Всички и се радват като на малко детенце...

А това с мишките май е някакъв синдром. Приятелката ми ми надуваше главата в продължение на 1 месец, че иска мишчица. Сега сами може да предположите, че има мишчица. Толкова е малка, че понякога я търсим с часове и не можем да я намерим. Само се крие и спотайва. Интересното обаче е, че не се плаши от нас. Ходи си по земята все едно си е в аквариумчето и на всичкото отгоре знае кога искаме да излизаме и се показва за да си я прибираме в къщичката. Всички и се радват като на малко детенце...

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
TheBoss написа:....
колега да те спонсорирам с една клетка за хамстери ... няма излизане ... има си два етажа къщичка мисля ... полуниво ....
такова за напояеан на животното ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2