"умирай трудно" във Варна
Модератори: mitaka7, Общи модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
"умирай трудно" във Варна
за разлика от касовите холивудски продукции обаче, нашата версия на филма беше породена от липса на пари, ниски услуги, машини с ниско качество или както искайте го разбирайте
късно вечерта (към 12:00 може би) спря тока... аз като един българин-оптимист си казах "евала, ся поне ще се наспя"...
валеше сняг, беше натрупало рекордните 15-20см които не съм виждал във Варна през последните 11 години (от толкова съм тука де), духаше силен мразовит вятър (тва поне е нормално)..
с една дума навън времето беше хладничко (аз така казвам на зимата като цяло
) ...духаше право през притворения прозорец, който по принцип не се затваря плътно... отдавна
беше леко мразовит.... хладен де
легнах си аз поради липсата на ток.... рано сутринта се събудих поради наличието на студ
ток още нямаше... станах и кво да видя - нещата от снощи не са се променили хич... само дето преспите вече бяха над 1 метър... на голямата тераса се беше образувала малка планина
... снега странно защо започна да се топи отдолу... и протече в стаята! майка ми ми връчи една лопатка и ме накара да изляза навън да изчистя поне около врата... имаше опасност да се удавим
излязох аз... поизчистих... замалко да се заровя в снега ама не успях
прибрах се... и кво да открия ? през отворената врата е избягало и малкото топлина която беше останал и темперутарата беше като навън.... хладничко
тока така и не дойе... започнах да си мисля колко е зависим човек от тва нещо дето не може да пипне... но когато то го пипне не го пуска
отидох в офиса (в същия блок) и с изненада установих, че е малко по топло
да но днес е петък... и започнаха да прииждат разни хорица да търсят заплати... е заплати нямаше - шефовете не могат да дойдат до офиса
но топлинката скрила се там успя да се изплъзне и да избяга и от там... а аз там всъчност пишех теми... някви си... няма значение
писах упорито... още по-упорито... почти стана най-упорито когато химикала спря... замръзна
реших да го хвърля, но... не мога да го пусна - мойте пръсти замразнали
прибрах се вкъщи с мисълта че ще е по топло.. да ама не беше
пуснах химикала де
влязох с няколко свещи в кенефа... и по едно време открих че там ми е някак си странно уютно
както и да е... тока дойде.... пуснах пц-то но се оказа че вентилатора на процессора е замръзнал и не може да охлажда "кво пък има да охлажда то сичко си е хладддддднноо... " казах си аз и пуснах пц-то пак... то заби и се наложи спешна моя намеса (добре че не изгоря котлона)... обаче нали съм тарикат
размразих вентилатора и подкара пц-то почри безопасно
та си мисля сега.... замалко да се удавя
замалко да измръзна (на няколко пъти) но нали българите имаме невероятното качество да оцеляваме... в ежедневието си
та нищо ми няма (лудостта си е отпреди тая случка
)
но какво ли щепе да бъде положението, ако кмета не беше откраднал парите за луга и нафта на снегорините и тя бяха изчистили пътищата ?
може би от енергото щяха да дойдат да пуснат тока....
а какво ли щеше да стане ако имахме модерни ел. инсталации ?
може би нямаше да спре тока
тогава може би щеше да е топло дори през зимата
може би и пц-то щеше да си работи... както и магазина за хляб
но това е България - и аз съм горд че живея тук! (имам предвид че не съм умрял
)
чувствам се готов да заменя Брус Уйлис в "умирай трудно" 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10... после ще отстъпя на някой друг
иначе във Варна зима няма - често ще ме чуете да изричам тия думи... дори на сън

късно вечерта (към 12:00 може би) спря тока... аз като един българин-оптимист си казах "евала, ся поне ще се наспя"...
валеше сняг, беше натрупало рекордните 15-20см които не съм виждал във Варна през последните 11 години (от толкова съм тука де), духаше силен мразовит вятър (тва поне е нормално)..
с една дума навън времето беше хладничко (аз така казвам на зимата като цяло

тока така и не дойе... започнах да си мисля колко е зависим човек от тва нещо дето не може да пипне... но когато то го пипне не го пуска

отидох в офиса (в същия блок) и с изненада установих, че е малко по топло

както и да е... тока дойде.... пуснах пц-то но се оказа че вентилатора на процессора е замръзнал и не може да охлажда "кво пък има да охлажда то сичко си е хладддддднноо... " казах си аз и пуснах пц-то пак... то заби и се наложи спешна моя намеса (добре че не изгоря котлона)... обаче нали съм тарикат

та си мисля сега.... замалко да се удавя

но какво ли щепе да бъде положението, ако кмета не беше откраднал парите за луга и нафта на снегорините и тя бяха изчистили пътищата ?
може би от енергото щяха да дойдат да пуснат тока....
а какво ли щеше да стане ако имахме модерни ел. инсталации ?
може би нямаше да спре тока

тогава може би щеше да е топло дори през зимата

може би и пц-то щеше да си работи... както и магазина за хляб

но това е България - и аз съм горд че живея тук! (имам предвид че не съм умрял

чувствам се готов да заменя Брус Уйлис в "умирай трудно" 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10... после ще отстъпя на някой друг

иначе във Варна зима няма - често ще ме чуете да изричам тия думи... дори на сън

1 мнение
• Страница 1 от 1