За първи път зад волана на 320и

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARETZA » 11 Сеп 2008, 21:37

В един обикновен работен ден, вече към края си се прибирах гладен и жаден към вкъщи и случайно забелязах един колега и спрях да поговорим.
Колегата вика : ко правиш ала бала....... един донесе 2 бмвта да отидем да ги видим. И отидохме ние-едното червено, другото черно. По принцип знам че носят само от слабите и малко без интерес подходих. След малко колегата вика: Абе то едното шестак било (малко не ги разбира моделите). И изведнъж надеждата светна в мене :P . Колегата вика: може да го вземем да го караме. И взехме ключовете и го онворихме. Вътре черна кожа (действително доста запазена), клима ала бала почти всичко. Дойде и моментът на истината- колегата врътна ключа и шестака започна да мърка кротко :shock: . Момчето лека полека подкара звера към едно село. Стигнахме ние в забутаните улички и се започна шоуто- 1-ва 2-ра 3-та в червеното, следва завой 2-ра до дупка и колата поднесе като по книга (настръхнах направо, пък какви усмувки грееха от нас без коментар). След малко стигнахме до хубав път- колегат слезе и бях аз наред. Качих се вече доста уморен и затворих врата и всичко спря :shock: (забравих за всичко освен колата) само шестака мърка и отмятам ръчната и вкарвам първа, отпускам съединителя и давам газ не тръгва :?: пак вкучвам първа пак неще. Викам на колегата- да те се спучи нещо :?: . Пак пробвам този път път стана (останах с първоначално впечатление че съединителя има дълъг ход , обаче после сгрях странната баварска машина) и почвам да редя предавките в ниските обороти колкото да свикна (незнаех че може да има такава кола като поведение и начин на каране). Покарах 1-2 минути и се реших да го настъпя 2-ра 3-ра , аз просто летях в небесата и незнаех какво се случва , просто се слях с колата. По принцип често следя килиметража но този път несъм и поглеждал натам , бяхме залепнали за пътя (спортното окачване беше много добро) и настъпвах при подходящ момент (само ветреца полъхваше тихо). Приключението беше към своя край, минах пред вкъщи да я пакжа на стария . След като видя куклата се почна с въпроса за бензина ала бала , на мен не ми пукаше общо взето и оставих колата на момчето да се приберем за малко, после пак. набърза се изкъпах, хапнах и хайде пак на пътя. Този път оставих колегата да я тества все пак по опитен. Невероятен кеф- ускорения, поднасяне (безценно :mhihi: ), общо взето това ни остана да си направим кефа и да я върнем. Когато всичко приключи си отговорих защо всеки който се качи на бмв се усмихнат слиза ;) . След тази незабравима вечер си повиших мнението бмв и никой друг :) . Сега остана да намеря някоя печица е39 и да заживея пълноценно. Останах и с извода как с не много средства за кола човек може хвърчи в небесата на щастието.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 11 Сеп 2008, 21:45

:ok:
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 11 Сеп 2008, 21:45

И аз се почувствах точно така когато за първи път карах БМВ,просто е невероятно докато карам и си мисля че карам няква супер нова и скъпа кола и че всички ме гледат (колата беше 320i E36).Като слязох краката ми трепереха и исках да карам цял ден и цяла нощ просто неможех да се спра,но това е диагнозата наречена BMW. ;) :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 11 Сеп 2008, 22:56

Така е, веднъж качиш ли се и не искаш да слизаш :uups: А който е забравил какво удоволствие и колко перфектни машини са БМВ, нека се качи на някой коптор астра или голф или абе каквото и да е... да покара малко и после да се качи пак на неговата си машинка - разликата е от София до Мюнхен :mhihi:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 11 Сеп 2008, 23:00

Колегите са абсолютно прави аз имах злата участ да карам на баща ми голфа тия дни и просто е минал покрай думата кола!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 12 Сеп 2008, 6:58

е айде да споделя и моято возене което ме заплени твърдо за марката!
Тъй като живея при леля ми и свяко ми, а свяко ми имаше 5ца от 93та, много запазена ама 1.8... :( . Един ден почна да разглежда за нещо ново и откри.. Вика ми ела да видиш. 318ка Дизел... Аз не запознат разбира се викам, то тройка пък и дизел. Щото тройката уж е по-малка от 5цата, ама май не е съвсем :mhihi: . Колата я купихме от СофАвто. Истинска красавица с индивидуален спорт пакет, хамелеон кожен пакет и всички екстри, като ксеннон, автоматични чистачки и етц.. Двигателя бил 318Д на 70 000км. Пак 116к.с.. Взехме я петък вечер, час пик. Свяко ми разбира се я по-подкара на 2-3 прави, но уви.. задръствания от всякъде. Най-хубавия момент, дойде като спряхме на светофара на Красно Село до спирката.. едни мъжаги почнаха да оглеждат колата с голям интерес.. единия минава отзад да види какво пие 318,320?? Ама уви не пише нищо :mhihi: . Взимамем леля ми и тя гледа колата ей така, :shock:. Пита колко струва и ние ми тя е от 2001год... 18000лв... :mhihi: . А тройката от 2005-а януари всъщност.. Та на следващия ден ще ходим до Пловдив. Свяко ми имаше точно 10мин работа, който можеше да свърши и по телефона, ама не! Познавах го уж като шофьор и си викам повече от 150-160 няма да вдигне.. Минаваме карулката на Цариградско и стъпваме на Тракия и колата започва да ускорява.. 120, 140, 160... Свяко ми започва с ентусиазъм да брой.. 170, 180.. аз хвърлям един заинтересуван поглед към километража, 190.. Адреналина беше неуписуем никога не се бях возил с такава скорост, 195, 200... 205... Там някъде свършват силите на 3ката по каталог.. обаче на километраж вдигна точно 209.. Което ме ентусиазира и мисълта че отклонението на километража при 200км е +/- 5км направо ме караха да хвърча! :mhihi:
От тогава който ми каже ще си взимам кола, приготвил съм 10000лв примерно.. Каква?? питам аз. За тия пари знаеш ли какво бмв можеш да си вземеш :mhihi:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Сеп 2008, 8:14

Карам отскоро мойта 316-ка, преди това само една умряла Астра и eдна Шкода Фабия съм карала... Която след качването ми в 16-ката определих като Рикша, хахахах ма това е друга тема.
Скоро се качих за първи път на една 320-ка, красавицата на един колега и бях... абе, няма такова усещане, как вървеше тая кола, не е истина, за звука, който чувах и някак чувствах с цялото си тяло да не говорим... Карах сравнително малко, в Центъра, задръствания, но беше абсолютно достатъчно, за да поискам и аз по-мощна кола. И да попитам колегата има ли сила на земята, която би го накарала да ми я продаде, хахахха Сега събирам цифрата :mhihi:
Последна промяна Apassionata на 12 Сеп 2008, 10:11, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Сеп 2008, 9:18

Наскоро пътувах с един пижо 406 до рилския и обратно до София...е няма да ви казвам каква мъка беше...колата прекъсвач нямаше,но върви до 200 и след това само бучи...а уж 2.0 136коня...как и да е...слезнах от нея пред нас и ааа :shock: болки в кръста...това от едно пътуване всичко на всичко 250км...с мойта кола мюнхен-софия съм го взимал само с слизане за бензин и тоалетна и не съм чуствал никаква умора... :lol:
Странна зараза е това бмв,ма пък е хубава...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 12 Сеп 2008, 9:24

така е колеги,320 ката не е кой знае кво ,но и аз като се каих за първи път в мойта и не ми се слизаше.до тогава бях карал само некви коли на приатели,въшки беха по1,1-1,6л.ма бмв си е бмв .просто колата е сякаш паравена по поръчка.сядаш в нея и всичко е специално за теб.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 12 Сеп 2008, 9:25

Както повечето колеги казват Шестака си е шестак. Аз в момента карам Четири цилиндъра но мога да твърдя че не е за изхвърляне, даже много добре върви. Но съм имал удовоствието да карам и шестак е няма такъв кеф :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 10:21

Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна", но и аз преди седмица за пръв път карах Е36 320i купе на връщане от морето, а и малко там.
Ами... честно казано, като изключим задното предаване, сътоветно афинитета й да си върти задника :twisted:, колата не е нищо особено. Съвсем обикновена кола.
Нито управлението й е толкова прецизно, нито върви кой знае колко, а тази уж е чипосана.

Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320). :)

Е, ако я сравнявате с Голф 2/3, нормално е да ви се струва, че сте се качили на изтребител, при това свръхкомфортен такъв. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Сеп 2008, 10:23

Fear написа:Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна", но и аз преди седмица за пръв път карах Е36 320i купе на връщане от морето, а и малко там.
Ами... честно казано, като изключим задното предаване, колата не е нищо особено. Съвсем обикновена кола.
Нито управлението й е толкова прецизно, нито върви кой знае колко, а тази уж е чипосана.

Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320). :)

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
Замълчи....
Аз съм се учила да карам на Алфа....не ми е била учебната, а тази на която истински се учих....много малко мъже можеха да я държат в пътя, не говоря за таратайка.... сега не карам Алфа.....
На грешното място пускаш тези постове :evil: :evil: :evil:

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 12 Сеп 2008, 10:30

Fear написа:...

от Витоша по-високо нема, от Искъро по-длибоко нема, от хАлфото по-убаво нема :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Сеп 2008, 10:37

Мишел написа:
Fear написа:Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320). :)

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
Замълчи....
На грешното място пускаш тези постове :evil: :evil: :evil:

Това кат "моето гардже си е най-хубавото". Какво очакваш сега Fear? Тука всички да ти търсим телефона, за да ти покараме колата и да "разберем наистина" аджа ба какво е това истинска спортна кола. Или някой BMW фен да разкаже как оня ден е карал Алфа и не бил особено впечатлен... Ще дадеш ли едно кръгче, обещавам после само да я хвала - кво беше там ... 99 Alfa Romeo GTV 2.0ТS-то .... Абе мноо ли те кефят тия дупки за фарове? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 10:44

Интересно, никъде не съм споменал, че имам предвид моята кола - тя е просто купе.
Под спортна кола имам предвид, Porsche или нещо от този калибър.
Как ми наскачахте само, хора дайте по-кротко. :help:
Нe e случайно това, че пиша и чета този форум, защото смятам, че е пълен с разбрани хора автоманиаци. BMW и на мен ми е една от любимите марки, а когато си търсех кола преди няколко месеца, в полезрението ми неслучайно беше именно E36 320i купе. ;)
По стечение на обстоятелствата, се оказах зад волана на GTV. :)

Именно заради постовете след моя, започнах с: "Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна"...", но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.

П.П. Специално за Apassionata
Изказваш се твърде крайно. Достатъчно мнения съм прочел, как освен BMW, друга марка не съществува.
А колкото до това, ако някой каже, че е карал Алфа и че е боклук - ами ОК, всеки си има право на мнение, няма да се нахвърля върху него, както правите вие.
А за дупките за фарове и въобще за визията на колата, може да чуете какво казва Джеръми Кларксън за нея: http://www.youtube.com/watch?v=04OYFu8MDhk :)
Последна промяна Fear на 12 Сеп 2008, 10:51, променена общо 1 път

Следваща

Назад към Страхотни истории