Страх или предпазливост...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Дек 2007, 20:44

Pavlinius написа:Обикновено, когато някой ти святка отзад означава, че не си гледаш в огледалата. Неможем да кажем кой с колко да кара нали ? Има си катаджии, които да следят за спазването на закона. Има и хора, които бързат. Затова хора вместо да се дразните като ви святкат просто се дръпнете лекичко в дясно и готово. Някои хем се оплакват, че нямало толеранстност на пътя хем се дразнели, че им святкат. Ами бъдете и вие толерантни към бързащите. Ако караш със 100, защо той да не кара със 110 щом бърза. На всеки се случва да закъснява да е изнервен и т.н. и аз понякога бързам въпреки, че обикновено си карам бавно. Според мен само излишно се напрягате.

Ако идва с 300 няма да му се дразня, ама ако съм го видял много преди той да разбере въобще къде се намира и да съм си направил сметката, че примерно ще си извърша изпреварването и ще се прибера и той ще мине и няма да съм му попречил с нищо и той да ми се разсвятка от 100 км отзад направо му е гарантирана една дълга до 20-то коляно .... :winky:
_!_

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Re: Страх или предпазливост...

Мнение от 54321 » 26 Дек 2007, 3:09

BlackTown написа:Всъщонст искам да ви попитам мислите ли че хората изпитват страх към някой модели БМВ

Еми мен си ме е страх от е38 дори и когато аз самия го карам.

"Баба Яга" Склад
Аватар

Re: Страх или предпазливост...

Мнение от speedmaster » 27 Дек 2007, 15:02

54321 написа:
BlackTown написа:Всъщонст искам да ви попитам мислите ли че хората изпитват страх към някой модели БМВ

Еми мен си ме е страх от е38 дори и когато аз самия го карам.

a когато го карам аз? :P
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Яну 2008, 15:29

само ще ви кажа преди като карах черна Е36 като си пуснех мигача и всички ме пускаха да мина после като я продадох и карах за около месец бял форд ескорт и никой не искаше да ме пусне даже ми свиркаха,същото го сподели мой приател тои караше Ц класа с тъмни стъкла пускаха го продаде я и се качи на поло и като мен никои не го пуска:)сега като съм с Е46-цата пак е 4ерна но немога да забележа разлика струвами се , че народа по се притеснява от Е36 може би щото много квартални гамени ги карат и не ги знаят кога са друсани и кога не са :) пък и вида на черна е36 е доста начумерен особенно ако е тунингована отпреде ;),моя зъболекар който е фен на БмВ и смени няколко ми казваше като видя келеш като тебе на Е36 задължително по един зад врата да си знае как кара :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 13 Яну 2008, 23:18

Е36 е емблематична кола. Носи духа и най-характерната визия на марката. Невъзможно е да объркаш фаровете и стоповете :) А колкото до тези дето бързат.. ми батковци, има си закони, ако не започнем да ги спазваме всички ще имаме, в най-добрия случай, познат инвалид. Така че ако някой ми кара с 300, от 50 разрешени, не помръдвам нито мм, ако ще да си взриви ксеноните от мигане. Въпрос на възпитание.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Яну 2008, 23:27

точно Е36 да носи духа на марката.... :mhihi:

Аватар

Мнение от saarak » 14 Яну 2008, 14:43

spower написа: като видя келеш на Е36 задължително по един зад врата да си знае как кара ... :mhihi:

Черпи го твоя зъболекар едно от мене, да раздава повече задвратки, че един с едно сиво купе е36 вчера как щеше да ми ожени бабугера пред блока не е истина :mhihi:

А по темата - аз гледам да карам внимателно и рядко ползвам най-лявата лента, не съм забелязал някой да ми се ръчка такъв да ми се отваря да рейсим или пък да ме засича нарочно. Гледам да съм толерантен и да пропускам хората, особено като искат да се престроят когато имам възможност - винаги го правя (когато дават мигач, не когато се ръчкат и се опитват да ме притиснат, та да им направя място). В тая връзка, не знам защо всички се опитват да правят някъкви невъзможни маневри, само и само да са 1-2 коли по напред на светофара, няма баварец няма шкода - всички са се побъркали напоследък ... и от ден на ден по-зле става ... А пък колегите с Е38, на мен лично ми е кеф да им направя место и после да ги загледам похотливо, особено ако са с дългата база :mhihi: Не съм забелязал обаче хората които карат БМВ-та или Мерц-ове да са по-нетолерантни от колкото другите и също така смятам, че това слагане на всички под общ знаменател е много глупаво, случвало ми се е ебахти луноходите да ми праят път, а ми се е случвало и баничарка да ме засича и до бой да стигаме - всичко е субективно :roll:
Изображение
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 14 Яну 2008, 20:24

alexand написа:Е36 е емблематична кола. Носи духа и най-характерната визия на марката. Невъзможно е да объркаш фаровете и стоповете :) А колкото до тези дето бързат.. ми батковци, има си закони, ако не започнем да ги спазваме всички ще имаме, в най-добрия случай, познат инвалид. Така че ако някой ми кара с 300, от 50 разрешени, не помръдвам нито мм, ако ще да си взриви ксеноните от мигане. Въпрос на възпитание.

Такива като тебе ги чакам малко да се усетят и като видя,че нещо се изживяват кисели,вместо да пропуснат по-бързо движещите се,което с е също по закон,ги минавам така,че да го помнят дълго и да не се правят на регулировчици,а да уважават и другите на пътя!
Това естествено при положение,че въпросния задник блокира лявата лента и има празна дясна или къде да се прибере,но той си крета успоредно на каращите в дясно с тяхната скорост. :evil:
А духа и емблематичната визия на марката носи Е30 и Е34 и моделите преди тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 14 Яну 2008, 20:47

Е36 носи мутренския дух в БГ :mhihi:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Яну 2008, 21:43

манекенския дух по-скоро :mhihi:

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 14 Яну 2008, 22:27

Наистина ако ти святкат отзад значи нещо при теб не е наред.На мен ми се случва да ми присвяткат рано сутрин сега зимата докато ми загрее колата.Разбирам ги хората.И винаги се старая да правя път докато карам с до 60 км/ч в града.И винаги имам поглед в огледалата.

Аватар

Мнение от saarak » 15 Яну 2008, 10:25

:OT:

NeoPrint написа:....А духа и емблематичната визия на марката носи Е30 и Е34 и моделите преди тях....

Oчиларка пауър !!! .... мани майтап, но поне на визия - тия новите луноходи хич не ги възприемам, това обаче не е тенденция само при БМВ ми при всички автомобили. Всичко мяза на яйце вече.

А сега по темата.

Мисля, че ако всички се стараят да карат малко по-внимателно и с по-малко нерви, нещата могат и да се оправят. Примерно колеги, като видите, че някой тегаво се справя с управлението на автомобила си - това предполага, че е или много нов шофьор или просто има някакъв проблем. Ако примерно е просто млад водач - при всички случаи - като хванете да му светкате и свиркате - почвате да го притеснявате още повече и по този начин значително вдигате шансовете да стане някоя беля. Разбирам, че не ви е кеф като ви е мерак да се изрежете в най-лявата лента и някой ви се влачи отпред меко казано Ви се разхожда по нервите, на мен също, обаче бях свидетел преди нова година на околовръстното в Сф. как един тип с някъкво огромно черно Ауди (8ма серия) е тъй се беше засветкал и засвирил на някъв човечец с малка Шкодичка - този с Шкодата си изкара акъла и тръгна да се прибира в дясно без дори да погледне - сега аз не знам какво му мина през акъла на тоя човечец, знам само, че 3те коли които бяхме отдясно и отзад, така трябваше да рипнем на спирачките, че стана едно скърцане на гуми едни свирки едни чудесии ... и то що - щото киселяка с аудито трябваше да покаже, че може да ускорява от 50-150 за некви секунди пред някви хора, на които изопщо не им пука ... и така. Пък аз друг опит съм си правил - като се наредиш зад някой в най-лявата лента, той обикновено като осъзнае, че се трътка - си се прибира ...

А колегата body, е напълно прав/а като казва, че като ми присветне някой, очаквам при мен да не е наред нещо, случвало ми се е рядко, щото аз кротичко си карам.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Яну 2008, 14:10

най-пък мразим когато някой нещастник независимо с каква кола се е разсвяткал. Нееее излъгах най-мразя когато някой, още когато излезе на междуградският и си залепи с тиксо левият мигач да му свети постоянно и не го знаеш кога какво ще му щукне. Като идва някой с 200 км, да си минава през аварийната като е голям гъзар. Аз на Тракия си карам само в лявата на 150-160 щото на повечето места дясната е ужасна и си гледам постоянно в огледалата, и когато доближи се махам за малко и хоп пак в лявата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар

Мнение от Harry » 15 Яну 2008, 18:56

Здравейте! За пръв път влизам във форума, не карам BMW, но събирам за такова :).Относно темата...дали ги е страх хората от тази марка, спор няма, че тези коли се карат главно от газарчета и псевдо мутри, които живеят в техния си свят(в който закона за движение по пътищата не съществува).Разбира се това не важи за всички има дебили с форд, голф и т.н.Тук нещата касаят повече манталитет отколкото марка.Много от вас пишат "ако ми светка отзад няма да мръдна да го д**а" и прочие..ами заради това мислене стават доста неприятни инциденти.При положение, че имаш възможност, защо да не пуснеш човека, като бърза...сега има разлика между бързане и каране с 200, което е недупостимо в градски условия дори и апартамента ти да гори!Знам че сте много смели и големи бойци :mhihi: , но има разлика да напишеш във форума, че ще слезеш да му риташ колата и да го направиш в действителност.От лични наблюдения съм забелязъл, че този който най-много говори и най-много се репчи като петел най-много бой яде.Пък не е тайна, че повечето напомпани глупаци дето гледат страшно след първия бърз десен забравят и каква кола карат и от къде са дошли :D .Карайте разумно колкото позволява най-добрата марка на света :P пък ако ви мачкат мачкайте и вие!!!

Айде със здраве...
Work hard - play harder!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 15 Яну 2008, 19:37

Harry написа:.......От лични наблюдения съм забелязъл, че този който най-много говори и най-много се репчи като петел най-много бой яде.Пък не е тайна, че повечето напомпани глупаци дето гледат страшно след първия бърз десен забравят и каква кола карат и от къде са дошли :D .......

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории