"ХЛ"ОПЕЛ на хоризонта :)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328ti

"ХЛ"ОПЕЛ на хоризонта :)

Мнение от NOZES » 01 Юли 2008, 20:34

Историята е доста банална ,но бих искал да я споделя.

Пътувам аз от Враца за София . Две коли сме аз и баща ми с "кораба МАЙКА" а.к.а Ситроен Ксантия 1,9 ТДИ . Пътуването си беше доста спокойно докато стигнахме завоите след Мездра . Събира се колона около 6 коли като аз си видях един колега с бяло купенце и реших да си пърпориме заедно. И изведнъж на един от завоите се шмугва БАРО ТАРИКАТА с ХЛОПЕЛ ЗАФИРА 1,9 CDTI между мен и колегата като ако не беше пуснат ... олиташе в дерето. Викам си тоя сигурно нещо не е преценил ситуацията и за това така е напраил. Но нашия продължава .. изпреварва ме и мене по този начин инфантилен. После и следвщия и следващия ,аз само му гледам сеира докато не се залепи за баща ми, който е професионален шофьор. Гледам го аз как му се вре и направо ми кипнаха нервите. Викам си тоя ся ще го науча и започвам да дебна удобен момент да покажа скорост. Изпреварвам 2-ма и сме на 2 коли разлика , изчаквам следващата права като тия пред мен включително и Зафирата са пуснали леви мигачи т.е. и те чакат момента. Идва правата , ГАЗ недавам да излезе 1вия , втория го натискам и принуждавам да се прибере и се лепвам на ОПЕЛА като съм само на 3-та ! Той ме вижда не се прибира ,а в дясна няма никой , понабрах още малко броня до броня ,рязко десен волан и се започва шоуто. На 3-та 150 ,4-та 170 и горкия му стана лошо .. наврях му комина с все турбинката у дупарата. Бия аварийки и заставам посредата на 2-те платна. Започва едно ръкомахане сочене на слепоочието (има ли акъл). Изруда опитва да ме мине ама аз си го засичах като скороста вече е 50-60 км в час. Образува се колона ,но аз си продължавам с тая скорост и не му давам да мине. СЛед 5 км някъде се отдръпвам с 50 ,а той съвсем културно с 60 ме изпревари :) като си го държах на мушка. До София го засякох пак на няколко пъти и момчето караше като Учебна кола. Явно баща му му е обърсал 2 шамара (взел си е поука).

Апелирам младите шофери да не се мислят за богчета като са в на тати колата ,а гаджето е на задната седалка. Защото освен шамарите ,които рано или късно ще хапнат , може да хапнат и някое дръвце ама по-от близо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Юли 2008, 21:11

ама и ти си герой де...
ще споделиш ли къде точно вдигна 170 след мездра, че ми е малко мътно, позабравил съм пътя :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Re: "ХЛ"ОПЕЛ на хоризонта :)

Мнение от MaXo » 01 Юли 2008, 21:22

NOZES написа:Апелирам младите шофери да не се мислят за богчета като са в на тати колата ,а гаджето е на задната седалка.

Мен ми се струва, че ти си се взел за богче... не може да те изпреварват ли какво ... и си наказал Зафира ... браво на момчето ... показал си колко бърз можеш да бъдеш хехе Много ме дразнят такива играчоци като теб дето се влачат по пътя, а каго ги минеш се надъхват та чак са готови да те ударят само и само да не минеш пред тях. А да те питам ти спазваш ли дистанция с автомобила пред теб ... кво значи да го пуснете между вас? Превъзбудил си се яко ми се струва...
без реклами в подписа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NOZES » 01 Юли 2008, 21:22

герой не съм ама според теб справедливо ли е да ми пишат акт за ПОЖАРОГАСИТЕЛ като спазвам ограничение 40 в некво забутано село, а такъв селяк да бъде безнаказан и да си прави каквото иска на пътя рискувайки живота на невинни хора ?!?!?

170 точно преди някакво село има доста дълга права, но незапомних името и затова няма да си измислям :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NOZES » 01 Юли 2008, 21:38

абе тука няма никаква солидарност !!! :evil:

подчертах даже ,че макар и безумната ми постъпка , такива деца трябва да карат с придружител поне 2 години за да поолегнат и да им дойде акъла . Няма да продължавам този безмислен спор с някои потребители на форума ,които според мен са сляпи или се правят на такива и невиждат ,че всеки си прави каквото иска на пътя
:!:

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Юли 2008, 21:40

Малко :OT: е ама ще питам: Вие правилника за движение чели ли сте го? И едни неща има дето се наричат "правила за движение по пътищата" и важат за всички, за хората, за рацерите, за боговете, за наказващите ги, абе за всички, тях знаете ли ги? Това че някой кара като идиот, означава ли, че и ти си идиот да караш като него? Ревете тука, че много хора умирали по пътя, а после се връзвате на първия самоубиец на пътя. Като бърза, пускаш го и това е. Слушаш си музика, караш си спокойно и нека ти е зле в кожения салон с климатроника.

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NOZES » 01 Юли 2008, 21:46

t060 прав си човек ама тоя изби кочината. Правилника е един за всички така е. Не си мисли,че съм някое смешно дупе и нямам грам мозък в главата . Просто този симпатяга мина всички позволени граници на психическата ми издръжливост . Хората са различни и реагират по различен начин.

Е*и му м****та да викна поп да се покая и да ми простите ли после ... НАправо си ме осъдихте. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Юли 2008, 21:55

Всъщност поста ми не беше насочен към теб лично, просто знам че в тази тема ще го прочетат хората които отговарят на описанието. Нямах за цел да обидя когото и да било, а само да ви накарам да се замислите, че другия като иска да се трепе, няма смисъл да ходиш да се трепеш и ти. Не веднъж съм го писал: двигателя работи най-добре под 2500 и над 5500 (това на пистата или полигона) оборота. Другото е пълнеш. Като се качите в тази магия на колела наречена БМВ просто и се насладете, не се нервирайте и не се връзвайте на псевдо гъзатата.

На всеки се случва да си изпусне нервите, но като човек чието изпускане на нерви е довело до смърт на друг (не беше свързано с автомобили) ще ти кажа, че дори и тогава е най-добре да се замислиш и ако можеш да се спреш.

П.С. Надявам се не съм те обидил, защото не съм го искал.

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NOZES » 01 Юли 2008, 22:12

не си даже се включи на място ;)

като гледам си шофирал извън БГ и си на ясно колко назад сме всъщност. Все пак да се надяваме ,че някой ден и ние ще бъдем така културни и възпитани.. но кога ли е този ден.. ?!? Нали знаете Гацо к'во вика : СИРЕНИЕТО КОЛКО И ДА ГО МИЕШ , ВСЕ СИ МИРИШЕ

:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 01 Юли 2008, 22:47

NOZES написа:СИРЕНИЕТО КОЛКО И ДА ГО МИЕШ , ВСЕ СИ МИРИШЕ

ти просто си нямаш идея колко си прав
кой е гледал слави тая вечер и използва лафчета без лиценз :mhihi:
ми кат си се влачил по пътя ка няма да те мине човекъ
ам от де знайш че зафирата не е негова и просто вози дъртия
ааа и да добавя с тоя 318ти ай компакт недей много дава газ че да не береш срама после от кюнеца :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 01 Юли 2008, 22:48

Е, такива изруди трвбва да се наказват, като тоя с хлопела.Не съм съгласен някой да ми застрашава живота, а аз да чакам Бог да го накаже.Аз съм за нулева толерантност към подобни простаци.Още първия път колегата е трябвало да го затвори, а оня кавал да се трепе където иска и ако оживее вечец ще знае как да кара и че не е най-великия напътя -нито е пожарна , нито линейка та всички да му правят път.Аз така правя-видя ли някои бег да се прави на оборотен-газ да скъся дистанцията пък той да се оправя в насрещното.Естествено говоря, когато карам в колона по път със завои и невъзможност за изпреварване.
Ако ме изпреварва на права, няма проблем пускам го -даже може и да намаля, но аз съм си оставил дистанция и някав тъпанар да се вре и да ме засича- сори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 01 Юли 2008, 23:46

Най тъпото е когато човек почне да се прави на бог или на някакъв който раздава правосъдие ! Според мен повече предпоставки си направил ти за ПТП в дадената ситуация от колкото тоя с хлопела, освен това какво ти е пречил рейсъра - данеби да е първия или последния олигофрен на пътя . А може би си искал да се направиш на мъж пред баща ти ? А ако не беше Зафира а някакъв голям джип пак ли щеше да го гониш ?

младши ентусиаст
Аватар

Re: "ХЛ"ОПЕЛ на хоризонта :)

Мнение от slav4o1 » 02 Юли 2008, 0:28

нека да е хлопел ама е 2 пъти по скъп ако не и повече от твоят компакт

Потребител
Аватар

Мнение от bat_lyubo » 02 Юли 2008, 0:46

Поредната тема за саморазправа по пътищата с предпоставки за ПТП.
Не се прави така. Записвай номера другия път и звънкай на КАТ.

Преди 2-3 седмици един бакшиш излизна отнякъде напречно пред мен пред народното събрание където има 1000 камери. Добре, че карах с 50 и не изгубих време за реакция, успях да мина през дясна лента добре че нямаше никой там, за да избегна удара, а тъпия бакшиш докрая не ме видя и продължи да влиза в платното при което аз трябваше да се кача на тротоара (добре че е само начертан).

Няма да ви казвам какъв е адреналина. Продължих да карам бавно зад него, бакшиша спря малко по-надолу пред бар-а да качи клиенти. През това време му записах номера и модела на колата и след като намерих къде да отбия се обадих на КАТ. От там нататък си е тяхна работа какво ще правят, ако ще и нищо да не направят то не е моя работа да си вкарвам таралеж в гащите за нарушаване на обществения ред или повреда на чуждо имущество и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 02 Юли 2008, 1:59

bat_lyubo написа:Поредната тема за саморазправа по пътищата с предпоставки за ПТП.
Не се прави така. Записвай номера другия път и звънкай на КАТ.

Преди 2-3 седмици един бакшиш излизна отнякъде напречно пред мен пред народното събрание където има 1000 камери. Добре, че карах с 50 и не изгубих време за реакция, успях да мина през дясна лента добре че нямаше никой там, за да избегна удара, а тъпия бакшиш докрая не ме видя и продължи да влиза в платното при което аз трябваше да се кача на тротоара (добре че е само начертан).

Няма да ви казвам какъв е адреналина. Продължих да карам бавно зад него, бакшиша спря малко по-надолу пред бар-а да качи клиенти. През това време му записах номера и модела на колата и след като намерих къде да отбия се обадих на КАТ. От там нататък си е тяхна работа какво ще правят, ако ще и нищо да не направят то не е моя работа да си вкарвам таралеж в гащите за нарушаване на обществения ред или повреда на чуждо имущество и т.н.

:!:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Следваща

Назад към Страхотни истории