Защо почти всички мразят бакшишите ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Защо почти всички мразят бакшишите ?

Мнение от Mishel_Vaian » 15 Сеп 2006, 0:07

Та на скоро един приятел ми разказа следната история ... Преди 2-3 години той бърза за влака ще ходи в Сливен при техните да колят прасе и естествено си хваща такси но има поледица ... Качва се той в въпросното жигуле и казва своята дестинация. Но не казва на шофера карай бързо гоня влак ... Трагват и той забелязва че пътя блести като стъкло - знак за поледица ... В момента в който иска да каже на таксиджията "Пич карай по бавно пътя е заледен" те вече се въртят предните гуми се удрят бордюра. Удара е силен и задницата се вдига толкова че таванат рикошира в едно дърво и колата се приземява отново на 4 гуми . Той изгубва съзнание за 20 секунди . Събужда се и първото което му идва на ум е че колата може да пламне пробва да отвори вратите но те са се заклеймили . Поглежда бакшиша той от своя страна лежи на волана и му тече кръв поразтупва го и онзи се свестява ... Излизат през предното стъкло ... И поеже моя човек вижда че горе долу е добре спира следващото такси защото прасето в Сливен чака и трябва да се пърли - Сега или никога :twisted: В момента в който той се качва в другата жалта кутия шофера от жигулето му казва с цялата си наглост то ние се блъснахме ама ми дължиш 4.20 лв. От това той позеленява от яд барзо му тегли една майна и тръгва ... Та мисълта ми е едва не го убиват а искат от него да си плати за преживяния екшън ... А глупавият шофер дори не осъзнава че могат да го съдят ... :twisted: Ето защо с безумното си каране бакшишите са паднали в много от хорските очи и в тези на колегите си водачи на МПС-та :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 15 Сеп 2006, 7:42

защото бакшишите в българия нямат нужните умения да управляват МПС. Събират ги от кол и въже, някви пикльовци дето им се въртят гуми, а нямат пари да си вземат кола. Гледали са по няколко пъти 2F2f 3-те серий и отчаяно се опитват да докарат (поне на външен вид) колите си като от филмите (светещи пръскалки, 13" лети джанти, гърнета несспорт, спойлери и т.н.) 30% нямат документи за такси, а 50 % от учебната кола се качват направо по такситата. Няма да споменавам за дръпките по светофарите и за внезапното спиране без мигач. Разбира се има и шофьори из между тях, но на фона на състезателите-таксиджий те са нищожен процент. Возят клиенти и не си дават сметка, че носят отговорност за тях. Колко таксита си видял да спрят на пешеходна пътека ?
Повече няма да пиша, че пак се изнервих.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 15 Сеп 2006, 13:52

но трябва да им се признае че имат уникални лафове :)

кой друг ще се сети да вика на жените по спирките "клиторни кутии"
или "на тая ако всички щърбави пишки дето са я ебали и се наредят на гърба ще заприлича на таралеж" :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 15 Сеп 2006, 20:56

верно са си мизерници - преди време една вечер се возехме на такси по Гехе Домитров посока надолу към 4-ти километър и точно преди да се включим в кръговото 2 мацета искат да пресекат. Тоя педал не само че не спря да минат, а навън валеше дъжд ами и за малко щеше да згази едната от тях... и понеже имаше коли в кръговото спря точно 5 метра по надолу от мадамите... е бахти помияра и коментара му беше "то поне да беха хубави че да си хабя спирачките"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 16 Сеп 2006, 8:05

stanchev написа:защото бакшишите в българия нямат нужните умения да управляват МПС. Събират ги от кол и въже, някви пикльовци дето им се въртят гуми, а нямат пари да си вземат кола. Гледали са по няколко пъти 2F2f 3-те серий и отчаяно се опитват да докарат (поне на външен вид) колите си като от филмите (светещи пръскалки, 13" лети джанти, гърнета несспорт, спойлери и т.н.) 30% нямат документи за такси, а 50 % от учебната кола се качват направо по такситата. Няма да споменавам за дръпките по светофарите и за внезапното спиране без мигач. Разбира се има и шофьори из между тях, но на фона на състезателите-таксиджий те са нищожен процент. Возят клиенти и не си дават сметка, че носят отговорност за тях. Колко таксита си видял да спрят на пешеходна пътека ?

Малко прекали де...
Незнам кой е тоя дето има пари да си купи чисто нова Фабия примерно и да стане таксиджия... :roll:
За външния вид - никой не те кара да се качваш при такива,все пак ти си избираш таксито ;)
Съгласен съм за пешеходните пътеки и отговорността, но искам да ми покажеш кои са тия 50% дето от учебната се качват в таксита... :evil:
А и мисля, че трябва да имаш 2-3 години практика (което е мин 21) за да можеш да караш такси ;) Поправи ме ако греша ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 16 Сеп 2006, 8:56

SummonedToDIe написа:
stanchev написа:защото бакшишите в българия нямат нужните умения да управляват МПС. Събират ги от кол и въже, някви пикльовци дето им се въртят гуми, а нямат пари да си вземат кола. Гледали са по няколко пъти 2F2f 3-те серий и отчаяно се опитват да докарат (поне на външен вид) колите си като от филмите (светещи пръскалки, 13" лети джанти, гърнета несспорт, спойлери и т.н.) 30% нямат документи за такси, а 50 % от учебната кола се качват направо по такситата. Няма да споменавам за дръпките по светофарите и за внезапното спиране без мигач. Разбира се има и шофьори из между тях, но на фона на състезателите-таксиджий те са нищожен процент. Возят клиенти и не си дават сметка, че носят отговорност за тях. Колко таксита си видял да спрят на пешеходна пътека ?

Малко прекали де...
Незнам кой е тоя дето има пари да си купи чисто нова Фабия примерно и да стане таксиджия... :roll:
За външния вид - никой не те кара да се качваш при такива,все пак ти си избираш таксито ;)
Съгласен съм за пешеходните пътеки и отговорността, но искам да ми покажеш кои са тия 50% дето от учебната се качват в таксита... :evil:
А и мисля, че трябва да имаш 2-3 години практика (което е мин 21) за да можеш да караш такси ;) Поправи ме ако греша ;)

веднага те поправям, защото грешиш ;) 60% са на възраст от 18 до 25 години и тяхната първа кола е таксиджийската. А относно дали имат пари да си купят чисто нови фабий - ми нали се сещаш, че повечето фирми си дават колите под наем - тоест плащаш ефир, наем на колата и т.н.
забравих да спомена и интериора изпълнен с всевъзможни неони, диоди, плюшени мечета по няколко, ако са от ароматизираните - най-добре, 5-6 борчета висят от огледалото за обратно виждане, 2 баса ламар с много пищялки.... А по-заможните си купуват и 5" цветен телевизор :mhihi: да не говорим за полятите с олио арматурни табла и кори на вратите, та като искаш да слезнеш до края на деня ръката ти е мазна :mhihi:
п.п. Абе ти да не си бакшиш :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 16 Сеп 2006, 12:40

Говорим на различен език...
Не можеш да ме убедиш че в "твойте" 60% първата кола им е таксиджийската :evil: Ти след малко ще кажеш, че нямат книжки и айде хоп в таксито,сещаш ли се? :roll:
За парите искам да кажа, че са малко тези които вадят КЕШ за да платят за кола...да не кажа че такива няма ;)
А и къде ги видя тия басове,борчета,неони...незнам :roll:
Все пак може да си прав де, но това със сигурност не се отнася за София, а там където си ти... ;)
П.С. Не съм, ама ако стана ще съм от тия с неоните :mhihi: :mhihi: :mhihi: и вместо олио по таблото ще слагам оцет, та да спестя пари за борчета :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FASH1ON » 16 Сеп 2006, 12:45

май е.....

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 17 Сеп 2006, 8:36

На мен са ми доста не приятни, особенно в София. Понякога имам нужда и се возя, но ми е противно. За мен това са хора без никакво образование, хора които са приели тази работа, защото не могат друго да вършат и най-гадното е, че се чудят как да те одерат, защото и колегите им така правят и да не са назад.
Обаче ....
Няколко пъти минавам през Пловдив (по работа) и обърнах внимание, че таксиджиите там са доста по-прилични шофьори. Сметката ми е лев и 85, казвам му мерси, а той направо ми се кланя и не спира да ми благодари за бакшиша. Друг момент. Сметката ми е лев и 25, аз му давам два а той ми брои до стотинката и ми връща 75 стотинки.
Тогава се зачудих... или ние много ги храним нашите софийски бакшиши и са се разглезили, или пловдивчани са по-готини хора ... знам ли.
И да ги мразим и да не ги мразим, все ще има момент в който ще им ползваме услугите :roll:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 17 Сеп 2006, 20:06

Случва ми се на година-две! И толкова им е много!Ако чакат на мен ше измрат като вид! Изключително нагли копелета,мислят че света/пътя/ е техен,карат като,че са си купили града и смятат всички останали за навлеци в "пътния им офис"!!!
Кат се сета за тех ми призлява,но пък като се сетя за случката с пребитите бакшиши в Западния и некакси ми отминава....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 20 Сеп 2006, 23:13

В Пловдив наистина са по-свестни, говорил съм с някои от там. В София доста голям процент са с досиета в полицията и със следствени дела.
Абе сега ми хрумна да перифразирам стария казармен лаф: По-добре дъщеря к**ва, отколкото син таксиджия-

Назад към Страхотни истории