Съвет за задните колони на е36
Модератор: Icco
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Съвет за задните колони на е36
Искам да си сменя задните говорители не целите колони,а да си останат оригиналните капаци!
Препоръчаите ми някакви говорители които да паснат(не ги знам колко са см) и да вадят по-добър звук от Nokia-та с които е оригинално!
по възможност да е нещо до 70 лв.!
благодаря на всички!
Препоръчаите ми някакви говорители които да паснат(не ги знам колко са см) и да вадят по-добър звук от Nokia-та с които е оригинално!
по възможност да е нещо до 70 лв.!
благодаря на всички!
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Пробвай нещо от Пионер в размер 4" (10см) - ще пасне в оригиналната кутия. Ако не си сменял предните колони, аз бих почнал от там - те са 5" (13см). Пионер имат много хубави компонентни системи (говорител + пищялка) на прилични цени. Говорителя отива в краката, пищялката във вратата. Идеалният вариант е да ги пуснеш през някакъв усилвател - около 100 вата РМС на канал ще са достатъчни, но по-добре повече отколкото по-малко.
- Hristo
- ентусиаст
-
мерси!
а какво мислиш за тези http://www.electron.bg/product_info.php ... b827355554
а може би тези на sony http://www.electron.bg/product_info.php ... b827355554
дали си заслужават и по-добри ли ще са от оригиналните?

а какво мислиш за тези http://www.electron.bg/product_info.php ... b827355554
а може би тези на sony http://www.electron.bg/product_info.php ... b827355554
дали си заслужават и по-добри ли ще са от оригиналните?
- kay
- просветлен
-
Аз не претендирам да съм такъв, но повечето разбирачи препоръчват да се избягват говорителите на Сони. Не са най-доброто като качество, Пионер са по-напред и цените им са горе-долу наравно.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Hristo написа:а какво мислиш за тези http://www.electron.bg/product_info.php ... b827355554
Приател имаше такива в Е30ката и свиреха много добре.Според мен като съотношение цена/качество са

- Hristo
- ентусиаст
-
ами най-важното е да свирят по-добре и да са по-мощтни от оригиналните, а цената не е кой знае колко въпреки че не съм гледал дали ги има някъде по-евтино!
ако има нещо по-добро до 70лв бих взел него!
ако има нещо по-добро до 70лв бих взел него!
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Купи си някакви маркови елипси 6х9"-монтират се под ламарината с фланци и свирят много по добре от всички 4" говорители с цена до 150 лева
- kay
- просветлен
-
sonic написа:Купи си някакви маркови елипси 6х9"-монтират се под ламарината с фланци и свирят много по добре от всички 4" говорители с цена до 150 лева
То това хубаво, ма свирят изотзад. Ти като идеш на концерт с гръб към бандата ли седиш?

Ако искаш дебела (и качествена) музика, 2х 8" под кората, 2х 12" субуфери в багажника и 6" компоненти отпред... идеята ми беше, че ако ще слагаш нещо голямо отзад, трябва да сложиш голямо и отпред. А 8 инчовите Пионери свирят много повече от каквато и да е елипса.
kay написа:...А 8 инчовите Пионери свирят много повече от каквато и да е елипса...
Зависи за коя серия говориш. Има една/две серии, които свирят доста добре, но те не са по джоба на повечето "маниаци". Виж ако можеш само - Orion елипси за около 200лв. - няма с какво просто да ги сравняваме (за коаксиалени говорители става въпрос). Но ако вземе една хубава компонентна система...
dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- kay
- просветлен
-
Изключенията потвърждават правилото
Съгласен съм с теб, просто не правете грешката да се хвърлите на 6х9 просто защото това има и е евтино и пасва някак си на задната кора. За това още в началото казах, аз бих започнал с предните говорители - задните са за фон главно. Освен ако целта е да правиш дуф-дуф по улиците и да тресеш стъклата на околните... 

- Hristo
- ентусиаст
-
аз изобщо нямам намерение да разтрисам стъклата или да слагам супер яка музика просто искам да е качествена да вади добър звук а не кои знае каква мощност. то и оригиналните колони сега не сса зле като се има впредвид че съм и с оригиналния касетофон, може би с едни ЦД ще изкарат по-добър звук, но аз все пак ще сложя някакви нови отзад като за начало, а после и компонентна с-ма за отпред със пищялка за вратата както каза kay-10х за което!
а да ви попитам какво има във вратата заводско-какъв говорител или пищялка

а да ви попитам какво има във вратата заводско-какъв говорител или пищялка

- kay
- просветлен
-
Не е точно пищялка, по-скоро средни + високи. Всичките са на Нокиа (предни, задни, врати), освен ако нямаш Харман-Кардон, но това лесно се познава защото имаш по 2 говорителя във всяка врата
Между другото, помисли за усилвател като стигнеш до компонентните говорители - оригиналното радио няма да може да ги захрани. Малко известен факт е, че говорителите по-често се повреждат от недостатъчно мощност, а не от претоварване.

- Hristo
- ентусиаст
-
аз мисля да сложа едно CD може би сони или нещо друго без mp3 до 200-220лв. те са 4х50 вата и би трябвало да са достатъчни
все пак задните са малки и не изикват голяма мощност, а отпред ще ги правя след като купя CD-то
от оригиналната музика съм много доволен даже възхитен-вади доста добро басче не е някакво силно и дразнещо бучене и изобщо мисля че доста добре са се справили инженерите като за преди 12 год.
не ми се мисли с нови говорители и яко CD какво ще е

от оригиналната музика съм много доволен даже възхитен-вади доста добро басче не е някакво силно и дразнещо бучене и изобщо мисля че доста добре са се справили инженерите като за преди 12 год.
не ми се мисли с нови говорители и яко CD какво ще е

- Hristo
- ентусиаст
-
е как мислите да ги вземам ли тези паинерки? за 50лв изглеждат добри!
някой знае ли по-добри 10см говорители до 70лв?
някой знае ли по-добри 10см говорители до 70лв?
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Смени си само плеъра по възможност с Pioneer говорителите не ги сменяй-ще се разочароваш.Като смениш плеъра сам ще се убедиш ,че Nokiata е супер ! Изпробвано е вече !!!!!!!!!!!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=7615

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=7615
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2