изкарване на aux

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: водно колело

изкарване на aux

Мнение от stevo » 28 Май 2009, 9:07

колеги как мога да си изкарам аукс на касетофона беше с малката навигация но изгоря става въпрос за е46 03 година с ченджър но да работят и двете
Когато нищо не става прочети упътването !!! http://vbox7.com/play:0dcc44f1
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от plamen6100 » 28 Май 2009, 15:51

Щях да ти помогна ама сме малко далеко, бягай на някой ТV-сервез - общо взето ще ти го разглубят и от крайното стъпало ще ти искарат кабелчетата :) невярвам да ти вземат много. А ако все пак си решил, че ти можеш да се справиш - като го разглобиш, пиши :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E60
Мечтае да кара: Simson
Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа

Мнение от ham » 28 Май 2009, 17:31

И аз мога да ти помогна,но както писа колегата по-горе далечко сме един от друг.Без проблем,но преди кр.стъпало през C/най-добре биплорярни/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stevo » 29 Май 2009, 10:41

ще ходя до някой сервиз да видя какво могат да направят
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 07 Юни 2009, 10:49

plamen6100 написа:Щях да ти помогна ама сме малко далеко, бягай на някой ТV-сервез - общо взето ще ти го разглубят и от крайното стъпало ще ти искарат кабелчетата :) невярвам да ти вземат много. А ако все пак си решил, че ти можеш да се справиш - като го разглобиш, пиши :)

Ееей, верно ли е възможно, да се изкара AUX от обикновен bmw касетофон с малката навигация. :shock: Много ще съм ти благодарен, ако ми помогнеш/обясниш как става! :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stevo » 13 Юни 2009, 17:35

не можаха да ми помогнат в сервиза в който ходих ако може да дадете снимка как да си го направя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E60
Мечтае да кара: Simson
Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа

Мнение от ham » 14 Юни 2009, 11:08

Елементарно е бе колеги.Както писах някъде-преди кр.стъпало с разделителни биболярни конденатора за L/R ch с ширмован проводник на два RCA/чинчове/не блочни,а на кабел/женски/и О.К.
Христо

Потребител
Аватар

Мнение от plamen6100 » 16 Юни 2009, 19:23

Здравейте колеги дано не изтърва някоя стъпка - ще пиша малко подробно, поради факта че не знам кои колко е запознат с електрониката, за което предварително се извинявам. Ето и няколко реда и от мен.

Сигнал може да се изкара от всяко едно "музикално творение", тъй като всички те си имат крайни стъпала/крайно стъпало/. Самия сигнал се изкарва от крайното стъпало на CD-то или след пред-усилвателя, което на практика е едно и също.
Стъпка 1 - да си намерим крайното стъпало - представлява интегрална схема 2х...W, или 4х...W /http://www.made-in-china.com/image/2f0j00DeFQYLNEsIoTM/Car-Audio-and-Power-Amplifier-IC-and-Transistor-TDA-AMS-Series-.jpg/- обикновено на него има монтиран оребрен алуминиев радиатор за охлаждане на чипа.
Стъпка 2 - след като сте намерили "стъпалото" - например TDA7384A /или каквато и да е във вашия случай/, напишете в "www.google.bg" буквите и цифрите на стъпалото ви/търсете на изображения/ и ще намерите много и различни схеми /http://msevm.com/main/tda7386/tda7386.gif//това да не ви притеснява/ идеята е да разберете кои крачета са му входа. Ами то си пише IN1,IN2,IN3 и IN4, които отговарят на определено краче от стъпалото /например - краче№11,12,15 и 14. Крачетата на стъпалото се броят, като чипа го тледате нормално, т.е. крачетата са отдолу а надписа на чипа към вас - и се броят от ляво на дясно 1,2,3,4,.... 24 или по-малко/това нямя значение/
Стъпка 3 - След като сме намерили входовете на стъпалото, идва ред на поялника :) , точно там се запояват кабелчетата за изходите дето ще вадим, като се има предвид, че това е плюса който ще вадим а минуса/масата/ е целия корпус на CD-то или самия минус/може да се вземе отвсякъде/. За препоръчване е да ползвате някаканъв екраниран кабел
Стъпка 4 - Запояване на чинчове/букси/ женски и да сглобим цялата кочина от части обратно :)
Относно дали да слагаш някакви кондензатори някъде - НЕ, няма нужда - та нали сигнала които влиза във стъпалото от пред-усилвателя си има /например - 1 микро, или друга стойност/ а ние взимаме след него. Логично е, че ще се слага само ако се взима сигнал преди него/входящия кондензатор/.
На кратко казано това е, и няма нищо сложно, просто играчката е голяма/разглобяване-сглобяване/
Успех с поялника :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: изкарване на aux

Мнение от stevo » 05 Авг 2010, 8:14

малко късно пиша но го нашравих като премахнах пред усилвателя на касетофона и там запоих аукса схемата я взех от един руски сайт та нищо сложно но се поставя празна касетка в касетофона или такава без лента за да тръгне касетофона и сега си имам всичко
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 05 Авг 2010, 8:35

stevo написа:малко късно пиша но го нашравих като премахнах пред усилвателя на касетофона и там запоих аукса схемата я взех от един руски сайт та нищо сложно но се поставя празна касетка в касетофона или такава без лента за да тръгне касетофона и сега си имам всичко

Аз късно видях темета, но защо си правил всички тези интервенции. Щом си с чейнджър, може да се ползва входа на чейнджъра вместо AUX.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stevo » 05 Авг 2010, 12:26

защото поставих телевизор и мултимедиен плеър и ми трябваше вход за аудио сигнала а и през ченджъра пак е толкова разправия а и сигнала се смесва сага кат включа касетката ми свири мулти медията или телевизора
Изображение

Назад към Car аудио и видео