въпрос за бас в е34 комби
Модератор: Icco
10 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за бас в е34 комби
Подмята ми се един 12" фрии аир из къщи а не мога да му намеря масто в комбито. Сега се сетих, че между резервната гума и задните седалки има едно отделение в което седи крика. Ако го разкарам заедно с пласмасите, дали ще има място за една 12ка? А крика някъде другаде ще го инсталирам.
- rollin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Honda Prelude H23
- Мечтае да кара: S2000
- Детайли за колата: 4WS
какъв е говоритела?
Няма ли да ти пречи при евентуално товарене на багаж...?
иначе ако има поне 20литра обем ще има ефекр
Няма ли да ти пречи при евентуално товарене на багаж...?
иначе ако има поне 20литра обем ще има ефекр

Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai
SPL TEAM Parvomai
Говоритела е 12" Pioneer за отворен обем. Смятам да го сложа там, където в момента ми седи крика. Това е едно отделение в пода на багажника, около 40см Х 70см. само дето не знам колко е дълбоко. Ако пасне там, ще стане много добре, няма да изгубя нито литър от багажника. На въпросния говорител не му трябва кутия, тоест ще го сложа на едно по-дебело парче шперплат.
Ей, направо ме засърбяха пръстите, нямам търпение да отида и да си разглобя багажника
Ей, направо ме засърбяха пръстите, нямам търпение да отида и да си разглобя багажника

- rollin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Honda Prelude H23
- Мечтае да кара: S2000
- Детайли за колата: 4WS
penio написа:Говоритела е 12" Pioneer за отворен обем. Смятам да го сложа там, където в момента ми седи крика. Това е едно отделение в пода на багажника, около 40см Х 70см. само дето не знам колко е дълбоко. Ако пасне там, ще стане много добре, няма да изгубя нито литър от багажника. На въпросния говорител не му трябва кутия, тоест ще го сложа на едно по-дебело парче шперплат.
имай в предвид, че говоритела прави ход и на горе...да не вземе да упира някаде....
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai
SPL TEAM Parvomai
Сложих "баса" на мястото на крика, но определено не ми харесва как свири,
Като се разкарат пласмасите за крика, се открива вдлъбнатина дълбока 13-14 см, широка 90см и дълга 36 см, която е покрита с шумоизолация и има 2-3 малки отвора за кабели. Говорителя ми стърчи с около 3-4 см над нивото на багажника, а и се получава нещо като затворен обем под него и не ще да свирне както в седана едно време. Бях направил кутия за една елипса 6х9 и тя свиреше доста по-добре от това сега. Според мен, ще е по-удачно там да сложа друг по-малък басс за затворен обем (10*90*35 = 31литра ухаа) и да направя кутия от стъклопласт по извивките на купето и отгоре парче шперплат.
Насочил съм се към PIONEER TS-W257D2, ако някой има по-подходящ - да свирка.
Не мога да намеря примери с подобна инсталация в нета, но смятам че ще се получи, само ме е яд че пак трябва да давам пари за музики. Тихо само жената да не разбере ...
Като се разкарат пласмасите за крика, се открива вдлъбнатина дълбока 13-14 см, широка 90см и дълга 36 см, която е покрита с шумоизолация и има 2-3 малки отвора за кабели. Говорителя ми стърчи с около 3-4 см над нивото на багажника, а и се получава нещо като затворен обем под него и не ще да свирне както в седана едно време. Бях направил кутия за една елипса 6х9 и тя свиреше доста по-добре от това сега. Според мен, ще е по-удачно там да сложа друг по-малък басс за затворен обем (10*90*35 = 31литра ухаа) и да направя кутия от стъклопласт по извивките на купето и отгоре парче шперплат.
Насочил съм се към PIONEER TS-W257D2, ако някой има по-подходящ - да свирка.
Не мога да намеря примери с подобна инсталация в нета, но смятам че ще се получи, само ме е яд че пак трябва да давам пари за музики. Тихо само жената да не разбере ...
Мерси, аз съм си малко манияк на тая тема. Идеята ми беше да направя "невидим" монтаж на бас кутия с най-малко разправии и да не пречи по никакъв начин (хем ..... докрая, хем душата в рая).
Не държа да е много силен, но да допълва звука на предните и задните говорители. Да му стигат 25литра затворен обем и да не е над 150лв. Смятм, че един 8-10 инча реномиран говорител може да се справи (има доста в тоя ценови клас). Е, да се постопли пусто време че да се развихря на вилата със смолата и зегето
:)
Не държа да е много силен, но да допълва звука на предните и задните говорители. Да му стигат 25литра затворен обем и да не е над 150лв. Смятм, че един 8-10 инча реномиран говорител може да се справи (има доста в тоя ценови клас). Е, да се постопли пусто време че да се развихря на вилата със смолата и зегето

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Че какво ме намесихте мен в цялата история с музиките?
Единственото, което свърших, е че си сложих hi-fi музиката на БМВ, която я има фабрично в е34 комби, но в моята кола я нямаше, и просто я добавих (подмених колони и добавих липсващите такива). Не съм специалист и нищо не чаткам от музики. Скромното ми мнение, е че сега свири доста по-добре. Иска ми се само някой, който има по-добър слух и се занимава с озвучаване професионално да ми настрои системата да вади правилния звук.
Ако на някой му трябва помощ за инсталиране мога да помагам и също може да се обръща към колегата _65538_kb_sec_ който беше главния инсталатор на кабелите и колоните. Аз предимно помагах и се притеснявах дали ще стане
Поздрави
Единственото, което свърших, е че си сложих hi-fi музиката на БМВ, която я има фабрично в е34 комби, но в моята кола я нямаше, и просто я добавих (подмених колони и добавих липсващите такива). Не съм специалист и нищо не чаткам от музики. Скромното ми мнение, е че сега свири доста по-добре. Иска ми се само някой, който има по-добър слух и се занимава с озвучаване професионално да ми настрои системата да вади правилния звук.
Ако на някой му трябва помощ за инсталиране мога да помагам и също може да се обръща към колегата _65538_kb_sec_ който беше главния инсталатор на кабелите и колоните. Аз предимно помагах и се притеснявах дали ще стане

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
10 мнения
• Страница 1 от 1