Консултация за озвучаване на Компака Е36!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Консултация за озвучаване на Компака Е36!

Мнение от Kregec » 06 Ное 2008, 16:36

Здравеите колеги! Доста голям интерес следя проектите за музика които се пускат! Искам да си сменя цялата фабрична музика в колата. Като започнем от кабели до говорителите. Въпроса ми е следния:
Искам отпред в краката да сложа други колони какви да бъдат, искам да сменя пищялките на вратите, отзаде искам да сложа две елипси с буфер и усилвател. Въпроса ми е каква марка да бъдат тези говорители. Питам защотото не ги знам какви с какво качество свирят, няма да ходя на изложения с нея и за това не ми трябва нещо супер скъпо. Искам да бъде на нормална цена и добро качество какво бихте ми преложили? И какви кабели трябва да взема за всеки един говорител. Ако има възможност баса да не ми заема целия багажник! Отворен съм за всякакви предложения....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Ное 2008, 0:45

Аз отпред съм с Hertz DSK 130, отзад съм със стандартните говорители и имам активен бас JBL. Настроил съм си я както ми харесва и свири уникално добре. Отвън нищо не се чува, нищо не дрънчи, а има предостатъчно бас. Все пак е хечбек...
Багажник място бол...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2008, 22:38

С оригиналните пукалки нещо не ти вярваме че свири уникално добре :mhihi: Но може би имаш по непретензиозен вкус ;) ,а без задна линия и само тея 13ки отпред на плейъра нестава изпитано !
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Ное 2008, 23:17

Задните "пукалки" не са ли задна линия за теб? Аз смених Нокиите отпред, защото не ми харесваха пищялките им. Пак е въпрос на вкус разбира се.

Но ако естествено ти си по-запознат и имаш изтънчено ухо на "ценител", може би можеш да споделиш какво трябва да се бутне, за да просвири тази иначе шумна кола добре.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2008, 23:32

Задните са точно нищо едно голямо ЛАЙ*О дето като ги махнеп и пуснеш има ефект без тях :mhihi: Затова е голем смех като некой в форума продава такива гооврители на някви цени дето и нови не са толко :mhihi: А те реално струват 3 лева понеже един магнит е толко ;) Иначе бас ловя че колата ми свири по-добре от твоята нищо че имаш предимство с това че си хечбек ,а аз купе ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Ное 2008, 23:38

Щом казваш ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2008, 23:44

:yes: така е аз претендирам за някво стерео звучене прилично с хубави среди високи и ниски честоти ,а ти имаш бас + пукане отзад общо взето нищо ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Ное 2008, 23:50

Аз не претендирам за нищо, ама щом си казал, твоята музика е мноо яка ;)
Вземи сега по темата да кажеш на момчето какви 13см говорители да сложи отпред и отзад и какво басче, което да не струва колкото половината му кола, а да свири прилично. Ако вземе да нареже верно кората отзад за елипси, ще плаче много ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2008, 23:51

Аз я нарезах и що не плача ?

БТВ не е много яка и не претендирам просто казвам че е по-добра от твоята без дори да знам какви компоненти имаш стига ми само това че отзад са ти оригиналните колони ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 0:02

Пич, що трябва да осираме темата на човека?

1. Щом е по-добра музиката ти, ок! Аз ти казах че нямам претенции да си меря музиката с който и да е, защото това е въпрос на лична преценка. На мен ми харесва както е в момента. Пробвах с Херц и за задна линия, но не ми хареса резултата. Компакта отзад също е с 13см м/у другото.
2. Като набиеш на хечбек говорители на кората, става обикновено една драматична какафония, особено ако има бас в багажника. Защо ли?!
3. Кората провисва и почва да скърца. Ебем ти и качеството, като се разскърца всичко.
4. Дори и да смениш кората с твърда плоскост, това не е Голф и кората на Компакта се държи на едни пластмасови жлебчета, които също увисват, и после ако решиш да си спестиш главоболията и да си купиш нова здрава кора, трябва да смениш и капаците на оригиналните говорители, защото са провиснали.
5. Аз споделям моето решение на проблема с фабричното кофти звучене на Компакта. Ти почваш да ме нападаш каква ми е музиката в колата и колко е по-добра твоята. Ми хубаво. Щом имаш добра музика, ходи на надсвирванията и печели награди.

Живи и здрави, но нещо ми се струва че си търсиш повод да се дразниш? Нещо лично ли има или просто ти е скучно?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 11 Ное 2008, 0:09

Не ме разбра няма значение аз си знам за мен ти за себе си така че все тая смисъл от спор няма човека сам ще си прецени и ще си направи какво то иска по колата ;)
I'm slowly drifting
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 11 Ное 2008, 0:41

Има ли нужда да се намесвам или сами ще прекратите глупостите и ще я карате по същество , защото в ваши случай моят *** е най дългия !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 11 Ное 2008, 15:10

Колеги няма смисъл да спорите на кой музиката е по добра. Аз искам да благодаря на колегата DirtySouth за инфото което ми даде за озвучаването. Аз този проект ще осъществя и ще направя снимков матерял с клипчета за краиния резултат. По принцип не го бързам и компонентите ще ги вземам по малко щото сега идват празници. Така че живот и здраве Януари ще съм готов. Благодаря на другия колега които си предложи услугите да ми направи озвучението, но на мен би ми доставили тройно по голямо удоволстви сам да си направя всичко. Просто няма по голям кеф от това да си направиш колата както ти искаш и да е направиш сам. Има неща които си изискват помощ но повечето може и сами да си ги направим, въпрос на желание, време и не на последно място парички :mhihi: . Мисля че темата не трябва да се заключва, защото мисля да поствам всичко в нея, за предстоящия проект!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 14 Ное 2008, 15:04

Ей тука колега може да видиш, ако искаш как оборудвах моят компакт : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=117436
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Назад към Car аудио и видео