Basreflex начини за скъсяване - питанка.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Basreflex начини за скъсяване - питанка.

Мнение от Lenco » 13 Окт 2008, 6:52

Въпроса ми е: досега кутията за баса беше с оригиналния (препоръчан от производителя Magnat) размер с рефлекс ф100мм х 390мм и стоеше от страни поради голямата дължина, но за новата кутия варианта не ми харесва та можели да се направи по-къс и как. Ясно ми е, че е изчисляван, но с добавяне на втори може ли да се смята по някакъв начин обема му. Благодаря предварително.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 14 Окт 2008, 12:27

Обема лесно му се смята, но скъсяването му ще развали звука зловещо, убеден съм. Ще дигне много F3 на бокса и ще се получи неква гняс. Кажи кой модел говорител имаш, за да измислиме какд а ти проектираме бокса.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Окт 2008, 18:02

Magnat-a е модел Xpress 12 и кутията е залепена на облегалката от към багажника от където идва и малката и ширина около 300мм. Случайно видях тая полска простотия http://www.youtube.com/watch?v=A6afBx1qiEY
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от tr1bal » 16 Окт 2008, 18:52

Чувал съм че тая работа с бас рефлекса била измислена от руснаците :) казвам го просто информативно!!! :) в самата каса правиш отвор с големината на примерно купената от теб PVC тръба 100мм диаметър(примерно) напъхваш я в отвора до такава дълбочина до каквато според тебе самия бас изпъква най добре( прави се при пусната музика, да не вземе някой да го направи на mute че лошо :) ша са изложим не за друго) ... след тфа режеш тръбата от външния край на касата :) и това е ... след тфа следва да си я залепиш оплътниш и така нататък ... това не го казвам от личен опит ... просто като прочетох темата и се сетих че доста хора които незнаят се питат как да си направят нещо от този род и се допитах до един мой бивш преподавател и той ми разясни схемата... каза че по цял свет се използва :) на който му е в полза нека я ползва :)
Изображение

Назад към Car аудио и видео