BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
chris_barnes написа:Липсва ми табелката Xdrive от пасажерският преден калник на колата. Защо от БМВ са направили 2 отделни парт номера за лява и дясна табелка и с какво едната е различна от другата? (Цената от над 100лв за брой няма да я коментирам).
Колега, в Алиекспес ги мернах и са по няколко лева.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
FaceOff написа:Не дали се развърта нормално капачката, а като се отвърти дали седи спокойно, или подскача. Да долееш 1 литър и да стигне средата на щеката не звучи добре за 4500 километра, но този харч да се появи ей така отведнъж би трябвало да има конкретна причина, и според мен е много малко или никак вероятно да е от сегменти. Какъвто и да е течът, би трябвало да са го засякли дори и набързо да са ти погледнали колата. Точно от последната смяна на масло ли ти е ремапа и премахнат дпф-а, та да ти казват, че е нормално (а принципно не е)? Най-лесно е, след като са проверили за течове, да се провери клапана на картерната вентилация и вакуум помпата, и ако там всичко е наред бих сменил маслото, може да си попаднал на нещо кофти при последната смяна.equipment написа:Погледнаха малко отгоре, отгоре. По кората нямам течове, нито около двигателя. Капак клапани съм сменил преди 6 месеца. Капачката на маслото се развърта нормално, споменаха ,че можело да е някакъв маслен охладител ли ..или нещо от сорта. Иначе турбо не можаха да проверят.ИМаха мн работа. Общо взето колата ми не пуши, не съм забелязал и отзад да излиза синкав дим. Уговорихме се да карам така сега и ако пак ми светне лампа вече ще започнат да търсят проблема.Но накрая завършиха,че за кола с файл и без дпф било нормално да наливам по литър, литър и половина , макар че досега за 2 год. и 6 смени на масло, не се е налагало да доливам нито 1 път.
Отвърта се нормално капачката, няма вибрации, нито скоци.Файлът е откакто взех колата, иначе ДПФ махнах пролетта на 2020. Споменаха нещо и за някакъв маслен охладител, дано не бъркам думата, но тогава съм щял да имам масло в казанчето за антифриз. Вчера гледах през деня течността, не забелязвам някакви по-тъмни петна . Иначе антифризът, който слагам е син на цвят, уж бил за бмв. Другото ,което споменаха като вариант, е освен да били наляли по малко масло, при смяната му, която беше август месец. Но това не ми се вижда логично, защото колата все в този сервиз я правя и всеки път по един и същ начин го точат, наливат, проверяват щеката и доливат, ако не нужно. Нося им по 7 л. ,а те май наливат около 6,5 или 6,7 нещо такова. А относно кофти партидата на маслото, знам ли, все Castrol edge слагам 5х30 . Купувам го от едно и също място. Освен да са ми пробутали някакво менте, знам ли... Човек в днешно време вече не може да има вяра на нищо.
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
Има ли начин да се кодира следното:
Когато бутна лоста наляво в позиция "Sport", да не влиза автомобила в режим "Sport", а само да сменям скорости с натискане на лоста напред и назад. Както на първите автоматици с функция "tiptronic". Нямам лостчета на волана...
Когато бутна лоста наляво в позиция "Sport", да не влиза автомобила в режим "Sport", а само да сменям скорости с натискане на лоста напред и назад. Както на първите автоматици с функция "tiptronic". Нямам лостчета на волана...
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
A9A написа:Има ли начин да се кодира следното:
буташ го наляво и когато бутнеш напред или назад си в ръчен режим вече
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
djvice написа:A9A написа:Има ли начин да се кодира следното:
Бутна ли го наляво и връща една или две скорости. Целта е скоростната кутия директно да мине в режим "M", а не да влиза в режим "DS".
A9A написа:djvice написа:A9A написа:Има ли начин да се кодира следното:
Бутна ли го наляво и връща една или две скорости. Целта е скоростната кутия директно да мине в режим "M", а не да влиза в режим "DS".
да и после като бутнеш напред или назад си в manual режим
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
djvice написа:A9A написа:djvice написа:A9A написа:Има ли начин да се кодира следното:
да и после като бутнеш напред или назад си в manual режим
Целта е скоростната кутия директно да мине в режим "M", а не да влиза в режим "DS"
Ако съм на 6-та и го бутна в ляво колата превключва на 4-та. Целта е да остане на 6-та и да не влиза в спорт режим.
Ако от 6-та върне до 4-та и бутнеш два пъти + ще си пак на 6-та в ръчен режим и ще си на ръчен режим докато не пуснеш на Д.
Не знам дали може да се кодира, но наистина не виждам практическата нужда от това.
Не знам дали може да се кодира, но наистина не виждам практическата нужда от това.
grkv написа:Ако от 6-та върне до 4-та и бутнеш два пъти + ще си пак на 6-та в ръчен режим и ще си на ръчен режим докато не пуснеш на Д.
и аз не виждам,както и карането на М

Проблем с PPS
Здравейте колеги. Има ли някой запознат със системата за защита на пешеходци или по точно от отказа да работи? Днес след лек инцидент в предната броня самата система не сработи и известието гласи-Pedestrian protection system fault. Колата е f10 3.0
Re: Проблем с PPS
Chefoто написа:Здравейте колеги. Има ли някой запознат със системата за защита на пешеходци или по точно от отказа да работи? Днес след лек инцидент в предната броня самата система не сработи и известието гласи-Pedestrian protection system fault. Колата е f10 3.0
може да се изключи софтуерно и да нямаш проблем със грешки
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Здравейте, каква е разликата между двете табла? Голям, малък борд? Колите са F11 530d
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Има немалка разлика, като 6WA или extended е по-добрата опция. Изглежда страхотно, като е изгасен е изцяло черен, т.е. не се виждат цифрите (black panel) . През деня свети бяло, а вечер оранжево. Така е направен, че дисплеят, който е по цялата дължина на таблото отдолу хармонично се слива с циферблатите отгоре. Това го няма при basic изпълнението и не изглежда така добре. Дисплея отдолу също така е по-малък.
[URL/] https://forum.bmw5.co.uk/topic/131814-i ... t-displays[/URL]
Странно изпушване BMW F10
При студен мототор, колата изпушва при първото палене леко сиво синьо за няколко секунди. Не мирише на масло, не мирише на нафта.
Прави го само в студено време и после цял ден нямам проблем. В топло време също не изпушва при първо палене. Колата е F10 520d 184 коня.
Премахнал съм дпф, проверил съм дюзи и турбо, мотора не гори масло.
Прави го само в студено време и после цял ден нямам проблем. В топло време също не изпушва при първо палене. Колата е F10 520d 184 коня.
Премахнал съм дпф, проверил съм дюзи и турбо, мотора не гори масло.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
На мен ми изглежда, че между най-базовото и дигиталното табло има 2 варианта, а не един.MMG написа:Има немалка разлика, като 6WA или extended е по-добрата опция. Изглежда страхотно, като е изгасен е изцяло черен, т.е. не се виждат цифрите (black panel) . През деня свети бяло, а вечер оранжево. Така е направен, че дисплеят, който е по цялата дължина на таблото отдолу хармонично се слива с циферблатите отгоре. Това го няма при basic изпълнението и не изглежда така добре. Дисплея отдолу също така е по-малък.
1) със стрелки и голям дисплей отдолу, но с обикновен циферблат.
2) със стрелки но диодно табло (черно)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.