BMW X5 или BMW X6
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: BMW X5 или BMW X6
Колега, нито си посочил какъв мотор те интересува, нито какъв бюджет, нито каква ти е целта, нито в правилния раздел. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Позволете ми че ще се намеся без да съм собственик на ни един от двата автомобила.
С какво X5 е по-пактично? Возил съм се отзад на X6, 1.80 съм и ми беше ок на главата. X5 има също толкова място пред краката.
Иначе имам по един приятел и с двете, единия е с 3.5 мотор другия с 3.0 дизел. И двата мотора са ебало си майката... А аз мислех, че това е същото 3.0д като на е60...
С какво X5 е по-пактично? Возил съм се отзад на X6, 1.80 съм и ми беше ок на главата. X5 има също толкова място пред краката.
Иначе имам по един приятел и с двете, единия е с 3.5 мотор другия с 3.0 дизел. И двата мотора са ебало си майката... А аз мислех, че това е същото 3.0д като на е60...
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Абсолютно вярно, и аз съм имал нещастието да се возя от зад в Х6 и главата ми беше се в тавана. Висок съм 1,84м
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Да добавя, че в Х6 обзорът от мястото на водача е по-зле и че има Х5-ци със 7 места.
Х6 отзад има диференциал с torque vectoring, с по-спортни настройки е(според БМВ) и с по-интересен външен вид.
Х6 отзад има диференциал с torque vectoring, с по-спортни настройки е(според БМВ) и с по-интересен външен вид.
I love the sound of V8 in the morning...
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Упоменатите години на производство Х6 е 4 ри местна, за две "деца до 175 см ръст отзад е доста комфортно с барчето по-средата, ако има и ДВД там още по-добре, занимават си се и не пречат на водача. Задния диференциал на Х6 (единственно от Х - овете - ако не бъркам) мени торка към колелото с по-голямо сцепление и колата се чувства доста по-стабилна като я посръчкате
а и мига постоянно триъгълника на таблото
. За мен това е най-голямото предимство (особенно важи за V8) плюс по-спортния и агресивен външен вид . Аз съм 1.94 м и в Х5 е малко по-добре на задната седалка от на Х6, като се спазва правилото дългучите на кръст в колата
абе над 180 см само отпред
Обзора през задното стъкло, както е казал колегата е много ограничен на Х6 и стъклото се цапа (няма задна чистачка), без задна камера паркирането с повече внимание
, но пък страничните са с много добра видимост. 7 те места на Х5 няма да ги коментирам
Аз лично бих търсил най- (запазената, мощна, повече екстри) Х6
а съм на 49 години
... та всичко си е лични предпочитания....

msi200 написа:Да добавя, че в Х6 обзорът от мястото на водача е по-зле и че има Х5-ци със 7 места.
Така е и този диференциал започва да тече като лейка по някое време, сменят се семеринги + масло, а след 80-90 000 км. пак протича.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
An4oOo написа::OT: Съжалявам че и аз се намесвам ама кое му е добре-то на х6-цата отзад.. Колега ти седял ли си просто в тая кола или си се возил? Аз съм 1.85 и преди години като карахме сестра ми на абитуриентския й бал, бяхме със х6 и аз се возих отзад... при дори леки неравности главата ми се удряше в тавана. Беже ужасно. Това за мен е единствената причина поради която бих предпочел х5 пред х6. Други забележки май нямам.
Возих се, не помня да ми се е блъскала главата. Колата беше дълга база обаче сега се сещам. А преди това се бях возил в старото Х5 пак отзад и не усетих голяма разлика, освен че на X6 имах повече места пред краката, но предполагам, това заради дългата база.
Не знам може би аз просто съм много пристрастен към X6-цата, единствения SUV който бих взел ако нямаха такива проблеми с моторите. Проблема е, че със същите средства се подържа CL, да не кажа, че излиза и по-евтино.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Колега, Х6 и Х5 нямат дълга и къса база.
3л дизел е здрав мотор, според мен е по-здрав от конкуренцията.
I love the sound of V8 in the morning...
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
msi200 написа:Колега, Х6 и Х5 нямат дълга и къса база.
Май си прав нещо се бъркам за тази дълга база явно

Добре защо всички се оплакват от моторите специално при тези два модела, вериги трябвало да се сменят, не помня какво още трябваше да се смени и т.н.
3.0 дизела не е като на е60 нали?
Извинявам се за невежеството, но x6 ми е доста интересна кола

TytusPulo написа:msi200 написа:Колега, Х6 и Х5 нямат дълга и къса база.
Май си прав нещо се бъркам за тази дълга база явноКакто и да е
Добре защо всички се оплакват от моторите специално при тези два модела, вериги трябвало да се сменят, не помня какво още трябваше да се смени и т.н.
3.0 дизела не е като на е60 нали?
Извинявам се за невежеството, но x6 ми е доста интересна кола
Имам наблюдения върху едно Х6 3.0 и две 4.0 . Личното ми беше 4.0d взето на 40 000 км и карано почтни до 200 000 хил.
3.0 сега е на 230 000 и на всички моторите са им без проблеми, както и веригите. С турбините също не съм имал ядове...
Всичко зависи как е карана и на колко км. се сменя маслото. Както и обслужването да става от хора които знаят какво правят.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2