DSC, ABS - Системите за сигурност не работят - Е53 ?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е53 и AUDI А3
Мечтае да кара: AUDI S3 or BMW M3, M6, X6

DSC, ABS - Системите за сигурност не работят - Е53 ?

Мнение от wheezyy » 03 Яну 2012, 18:36

От известно време светват доста от индикаторите по таблото едновременно, при което не работи нито една от системите за сигурност, след като се покара и позагрее колата - угасват ( но не всеки път) и така докато не я запаля на другият ден :S
A без системите за сигурност, колата се усеща доста по уязвима особено в този период на годината :( !

Става дума за Е53 3.0Dd 2003г. Сменяха накладки скоро, но няма ефект, предполагам че проблема се дължи на някой датчик, но моля по запознатите да кажат от какво е и какво трябва да се смени, че да имам информация преди да почна да ходя по сервизи ?

Благодаря !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Be Most Wanted !!!

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Re: DSC, ABS - Системите за сигурност не работят - Е53 ?

Мнение от Cobra » 05 Яну 2012, 19:57

...
Последна промяна Cobra на 06 Яну 2012, 18:15, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 05 Яну 2012, 23:22

Без диагностика си е гадаене на боб.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 06 Яну 2012, 10:39

Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
За точна диагноза е добре в моя сервиз или другаде дс се закачи колата и да сме сигурни!

Ти вземи и спри във всяка втора тема да си натрапваш услугите,освен ако не искаш да минеш в режим "само четене" ;)

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 06 Яну 2012, 13:05

Ilko Ivanov написа:
Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
За точна диагноза е добре в моя сервиз или другаде дс се закачи колата и да сме сигурни!

Ти вземи и спри във всяка втора тема да си натрапваш услугите,освен ако не искаш да минеш в режим "само четене" ;)

Ти вземи си мери тона...на никой не натрапвам услуги а помагам на колегите тук и на живо с диагноза...безплатно ;) ако имаш нещо против това сподели???Или просто ти е гот да си Мастер виртуално???

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 06 Яну 2012, 14:48

Cobra написа:
Ilko Ivanov написа:

Ти вземи си мери тона...на никой не натрапвам услуги а помагам на колегите тук и на живо с диагноза...безплатно ;) ако имаш нещо против това сподели???Или просто ти е гот да си Мастер виртуално???

Е ти безплатната част от диагностиката вече му я направи още в първия си пост :mhihi: А ако се окаже датчик ABS или лош контакт?

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5 3.0D E53

Мнение от lyubo g. » 07 Яну 2012, 9:39

wheezyy написа:От известно време светват доста от индикаторите по таблото едновременно, при което не работи нито една от системите за сигурност, след като се покара и позагрее колата - угасват ( но не всеки път) и така докато не я запаля на другият ден :S
A без системите за сигурност, колата се усеща доста по уязвима особено в този период на годината :( !

Става дума за Е53 3.0Dd 2003г. Сменяха накладки скоро, но няма ефект, предполагам че проблема се дължи на някой датчик, но моля по запознатите да кажат от какво е и какво трябва да се смени, че да имам информация преди да почна да ходя по сервизи ?

Благодаря !

И при мен ми се случи наскоро. Диагностиката наистина даваше проблем с датчика за завиване на волана, но всъщтност се наложи да сменят само лентов кабел - цена 165лв, труд 120лв. Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи. Успех!

Потребител
Аватар
Кара: X5 E53 3.0D
Мечтае да кара: 5GT ; 760Li

Мнение от aleks.ivanov » 08 Яну 2012, 3:48

Колеги, за да не отварям друга тема, имам Е53 2005та година. Направи ми впечатление, че при мойта лампа за ДСЦ отдоло има и надписче 4х4, каква е разликата между моята лампа и тази на колегата без 4х4?

Потребител
Аватар
Кара: Е53 и AUDI А3
Мечтае да кара: AUDI S3 or BMW M3, M6, X6

Мнение от wheezyy » 09 Яну 2012, 21:28

lyubo g. написа:
wheezyy написа:От известно време светват доста от индикаторите по таблото едновременно, при което не работи нито една от системите за сигурност, след като се покара и позагрее колата - угасват ( но не всеки път) и така докато не я запаля на другият ден :S

Благодаря !

И при мен ми се случи наскоро. Диагностиката наистина даваше проблем с датчика за завиване на волана, но всъщтност се наложи да сменят само лентов кабел - цена 165лв, труд 120лв. Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи. Успех!

Благодаря колега и на мен ми казаха, че най-вероятно е този датчик на волана ;)

aleks.ivanov написа:Колеги, за да не отварям друга тема, имам Е53 2005та година. Направи ми впечатление, че при мойта лампа за ДСЦ отдоло има и надписче 4х4, каква е разликата между моята лампа и тази на колегата без 4х4?

Ам пич то няма Х5 което да не е 4х4 :roll:
Be Most Wanted !!!

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 10 Яну 2012, 10:29

Cobra написа:
Ilko Ivanov написа:

Кобра, в случая Илко е прав. Тук сме се нагледали на хора които всячески се опитват да си рекламират продуктите, в твоя случай не е така, но това го знам аз защото се познаваме от години с теб. Поради това всяко подобно мнение се корегира и се прави забележка на този, които го е пуснал и няма как да има изключения от това правило.

Поздрави
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 10 Яну 2012, 13:35

I.Voykov написа:
Cobra написа:
Ilko Ivanov написа:

Кобра, в случая Илко е прав. Тук сме се нагледали на хора които всячески се опитват да си рекламират продуктите, в твоя случай не е така, но това го знам аз защото се познаваме от години с теб. Поради това всяко подобно мнение се корегира и се прави забележка на този, които го е пуснал и няма как да има изключения от това правило.

Ивчо разбрахме се с Илко :mhihi: както се видя аз спирам въобще да пиша а на ЛС много хора си питат и са добре дошли пък милионите дето съм изкарал от реклама тук съм готов да ги споделя с Вас приятели на маса винаги хахахах
Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 10 Яну 2012, 18:40

lyubo g. написа:...Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи...

А какви четки слагаш?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Яну 2012, 10:27

stilko написа:
lyubo g. написа:...Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи...

А какви четки слагаш?

И на мен ми стана много интересно :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 21 Яну 2012, 15:46

Като знам какво представляват оригиналните не се сещам от какво може да се приспособят. Но след толкова време мълчание от колегата след компетентното му изказване ми стана ясно, че може и да не е виждал сензора даже.

Потребител
Аватар

Мнение от scaramush2010 » 22 Яну 2012, 4:18

без диагностика е само гадаене как да провери колегата дали е датчик на колелото или датчик на волана исклучено е това е първото нешто което трябва да се направи

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6