4x4 вече работи колеги, но ASC и спускане по наклон го няма?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X5

4x4 вече работи колеги, но ASC и спускане по наклон го няма?

Мнение от nemezis74 » 19 Яну 2017, 16:47

Здравейте колеги оправих си 4x4 по този метод https://www.youtube.com/watch?v=UR7Vv5SQvDc&t=511s
и вече си гребе като лудо с четирите колела :) , но остана проблема с ASC и спускане по наклон както и налягане на гумите ли какво е предпоследното копче, та искам да попитам от какво може да е този проблем ?
Благодаря предварително, X5 със всеки ден все повече ме кефи като кола, возия и всичко по нея !
Brutal
Motor
Works

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: 4x4 вече работи колеги, но ASC и спускане по наклон го н

Мнение от Atsalov » 20 Яну 2017, 9:14

Ами виж я на диагностика, как мислиш да налучкваме? А това Х5 какво е, Е53,Е70,F15 ...година, мотор ...

Потребител
Аватар

Мнение от nemezis74 » 20 Яну 2017, 11:29

Atsalov написа:Ами виж я на диагностика, как мислиш да налучкваме? А това Х5 какво е, Е53,Е70,F15 ...година, мотор ...

E53 3000 дизел - 2006 година.
Brutal
Motor
Works

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 20 Яну 2017, 18:58

nemezis74 написа:Здравейте колеги оправих си 4x4 по този метод https://www.youtube.com/watch?v=UR7Vv5SQvDc&t=511s
и вече си гребе като лудо с четирите колела :) , но остана проблема с ASC и спускане по наклон както и налягане на гумите ли какво е предпоследното копче, та искам да попитам от какво може да е този проблем ?
Благодаря предварително, X5 със всеки ден все повече ме кефи като кола, возия и всичко по нея !

Да не би буксата на цялата конзола с бутоните за ASC, спускане под наклон и др. да е извадена отзад?

Потребител
Аватар

Мнение от nemezis74 » 15 Фев 2017, 16:45

MMG написа:
nemezis74 написа:Здравейте колеги оправих си 4x4 по този метод https://www.youtube.com/watch?v=UR7Vv5SQvDc&t=511s

Да не би буксата на цялата конзола с бутоните за ASC, спускане под наклон и др. да е извадена отзад?

Ако е така би следвало да не ми работи отварянето на багажника, подгрева на седалките и парктроника, все пак и те са там наред с другите които не работят.
М/у другото къде точно се намира тази букса да я отпиша и нея все пак.
Поздрави.
Brutal
Motor
Works

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 15 Фев 2017, 23:56

Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?
При мен не работи АБС,ДСЦ(дава грешка за датчик на волана) и това за спускането идея си нямам как работи...
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 16 Фев 2017, 6:13

dicho0o написа:Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?
При мен не работи АБС,ДСЦ(дава грешка за датчик на волана) и това за спускането идея си нямам как работи...

При вас проблема си е от датчика на ъгъла на волана, сменете го, кодирайте и ще проработят системите. По-сръчни колеги могат да го отворят стария, да почистят пистите или да сменят изядения контактор плъзгач :idea:
На колегата по-горе може да е същия проблем, но първо диагностика да не се окаже нещо друго...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 20 Фев 2017, 18:13

vlado6669 написа:
dicho0o написа:Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?

При вас проблема си е от датчика на ъгъла на волана, сменете го, кодирайте и ще проработят системите. По-сръчни колеги могат да го отворят стария, да почистят пистите или да сменят изядения контактор плъзгач :idea:
На колегата по-горе може да е същия проблем, но първо диагностика да не се окаже нещо друго...

Днес си поиграх с диагностика,видях че не дава никакви стойности този датчик на волана.Опитах да го обуча но е неуспешно!
Установих че не ми работи и АБС,няма други грешки отвен датчика за завиване,всички АБС сензори работят коректно,нормално ли е да нямам АБС.
Имам познат с фейсова,не работи датчика на волана,но АБС работи?
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 21 Фев 2017, 10:27

Не знам дали е нормално, но така или иначе не работи датчика за волана, сменете го с опция връщане, ако е от АБС модула (много малко вероятно за мен) :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 21 Фев 2017, 18:58

dicho0o написа:
vlado6669 написа:

Днес си поиграх с диагностика,видях че не дава никакви стойности този датчик на волана.Опитах да го обуча но е неуспешно!
Установих че не ми работи и АБС,няма други грешки отвен датчика за завиване,всички АБС сензори работят коректно,нормално ли е да нямам АБС.
Имам познат с фейсова,не работи датчика на волана,но АБС работи?

ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН!
Лампичките на таблото за ДСЦ и АБС бяха залепени с два слоя изолирбанд,за да не светят!Махнах ги,за да знам какво се случва.
Смених датчика за ъгъла на волана и го кодирах и всичко се оправи.Сега си има работещо ДСЦ и АБС,системата за спускане по наклон не съм я пробвал,но и честно казано не съм запознат как работи :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 21 Фев 2017, 19:49

Май не си единствения със залепени с изолирбанд котролните лампи по таблото, тук и други колеги бяха споделили за подобен авангарден подход за разрешаване на проблеми :)

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6