Кратко представяне на мен и моя автомобил

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38 M62TU
Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
Детайли за колата: BMW E38 740i Individual

Кратко представяне на мен и моя автомобил

Мнение от Boris_Andonov » 05 Май 2014, 15:15

Здравейте колеги! От доста време съм регистриран във форума, но повече съм чел темите, отколкото писал по тях. Вече от година и половина съм собственик на е38. Имам немалък поглед върху модела и над 50 000 изминати с него километри. Инвестицията, която съм вложил не е никак малка, няма да споменавам точни суми, защото на много от вас ще изглежда нереалистично, но и не това е най-важното. С много от вас се запознах на 13-я Национален BMW събор. Бях участник в конкурса за външен и вътрешен вид, който и в течение на обстоятелствата спечелих. Също искам да поздравя и съдиите в съответния клас, за тяхната обективна и реална преценка.

Мога да твърдя, че съм минал и отстранил голяма част от възможните проблеми по електроника и слаби места на автомобила. Интегрирал съм 80% от възможните екстри, които може да има дадения автомобил или по-накратко, също така съм обслужил цялата ходова част и окачване от-до, както и съм се сблъсквал и отстранявал всяка една светеща лампа по таблото :) . Спрях се за покупката на именно този автомобил, защото доста време търсех точно този цвят, както и мотора беше на под 300 000 км., което е и причината за закупуването му. Малка част от нещата, които съм направил е преминаване от салон с ръчки, към такъв с ел. управление. т.н. комфортно голямо рекаро с надуване и подгрев, поставяне на черен талан и смяната на обикновения със стъклен люк, смяната на малката с голяма навигация, смяна на волан, на обикновен мулти, с М-ов волан, инсталиране на задна ел. и странични щори, поставяне на стъклопакет, както на страничните, така и на задния прозорец, смяна на амортисьорите, заедно с Eibach pro kit пружини за модела, възстановяване на изгорелите пиксел, благодарения на колега Mad_Presley и още най-малко 50-ина работи.

Смело мога да твърдя, че мога да отговоря на почти всеки един въпрос свързан с Е38 модела. Ще се радвам опитът ми да ви е от полза, както и моето "know how" и относно обслужването, поддръжката и интегрирането на различни екстри за модела, и с радост бих го споделил с всеки един от вас. Ето и малко снимки на моя автомобил, като тези дни ще се постарая да направя снимки и на интериора му:
- Изображение
- Изображение
- Изображение
- Изображение
- Изображение
- Изображение

Хубав завършек на празниците и много безаварийни километри на пътя! :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Кратко представяне на мен и моя автомобил

Мнение от Mollov » 05 Май 2014, 21:58

Колата ти определено е една от най-добрите Е38-ци, които съм срещал по нашите пътища...

Потребител
Аватар

Мнение от Tedkoe30 » 07 Май 2014, 8:56

Колегата е голям пич евала за усилията, запознахме се на събора, като ми обясни доста работи за модела и ми помогна с няколко проблема..Жив и здрав и много безаварийни ! :lalala: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 07 Май 2014, 15:03

Честито, колега! Автомобилът ти е чудесен, само не става ясно с кой двигател е?
Да те слуша, да имаш много хубави преживявания с него и безаварийно!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Май 2014, 23:03

Единственият бензинов 6-так ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 08 Май 2014, 1:25

Стегната е машината. Поздрави.

Некапитам за тази закачалка на шоф седалка. Предполагам от дилършипа е. Дай малко инфо - цена, партномер.

Поиграл си си и ще ми е много интересно а и съм сигурен 4е не само на мен ако имасх снимки или ако постепенно направиш някои теми за самите процеси "салон с ръчки, към такъв с ел. управление. т.н. комфортно голямо рекаро с надуване и подгрев, поставяне на черен талан и смяната на обикновения със стъклен люк, смяната на малката с голяма навигация, смяна на волан, на обикновен мулти, с М-ов волан, инсталиране на задна ел. и странични щори, поставяне на стъклопакет, както на страничните, така и на задния прозорец"

Знам че е доста време отнемащо и т.н. но дори една тема да има за каквото и да си правил с снимки ще е много полезно. Мен лично ме интересува за седалките както и този стъклопакет на задният прозорец по какво се познава дали задното е стъклопакет или не ... аз имам на страничните но не мога да каза дали задното е. какви са обозначенията му???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 08 Май 2014, 10:18

Браво колега,само като видях как я лъскаше преди презентирането ми стана ясно,че доста е обгрижвана колата :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38 M62TU
Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
Детайли за колата: BMW E38 740i Individual

Мнение от Boris_Andonov » 08 Май 2014, 21:05

Благодаря ви на всички за хубавите думи!
Наистина ги оценявам високо, а доста от писалите по темата за мен лично са капацитети в е38 раздела :)
Ще се постаря да намеря доста от снимковия материал, а относно някой от въпросите по-горе:
Колкто и странно да звучи преминаването от салон с ръчки към такъв с ел...е супер елементарно...добавя се релето от колата с ел. салон на липсващото място за реле под жабката, и салона тръгва...нормално е и да стига окабеляване до самата седалка, но аз лично е38 без без подгрев до момента не съм виждал(не теърдя,че няма :) )...така, че захранването си го има пуснато!
Относно стъклопакета и това дали задното е триплекс или също е стъклоплакет..., аз лично не съм срещнал, като допълнителна ОЕМ екстра за стъклопакет на само на задно стъкло(или с други думи казано отделна такава)...мисля, че наименованието и беше Клима комфорт глас(има някакво ув фолио между двата пласта, заради което по малко те напича докато караш :),а и реално ако колата е стъклопакет...задния прозорец също трябва да е...след смяната забелязах много по-малък процент запотяване от преди...даже при страничноте липсваше такова.
Относно моторчетата за страничните стъкла...при тях няма разлика дали колата е 088 6741424 или не...едни и същи са...Проверено...направих си експеримент да сложа на едните врати от моите старите,а на другите от тези със стъклопакета...няма разлика в пробирането на стъклата!
Също така съм почти сигурен, че не е нужно да се сменят целите врати(както направих аз в случая) за да минеш от без на стъклопакет...няма разлика при водачите и сръклата...просто при едната врата уплътненията са малко по смачкани...до месец-два съм намерил още едни стъклопакет стъкла и ще ги сложа на старите ми врати и съм на 80% сигурен, че ще тръгнат!(не го твърдяя, но ще си направя труда и ще постна снимков материал за резултата!
Скоро ще правя и масаж на ел. рекарото :) Ще се постарая да има достъчно снимков материал за Ноу хау... и също така и от обикновен на хидравличен багажник...Надявам се да се получи добре и да има още една полезна тема в раздела :)))
Лека вече и много безавариини е38 километри на пътя :))) :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 12 Май 2014, 21:33

Амбициозни проекти. Виждал съм такива в US форума. Може би и ти.

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/684643

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 13 Май 2014, 22:03

Браво, страхотен автомобил :bowdown: :). DSP аудио система има ли, понеже съм чувал че е доста трудна за внедряване.
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

Назад към Е38