Въпрос относно покупка на БМВ 740и
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно покупка на БМВ 740и
Здравейте приятели,
Смятам да си купя БМВ 7 серия и съм се спрял на едно БМВ 740и автоматик 1996г (М62).
Колата е на 267000км 286к.с със всички есктри за модела. Въпроса е че досега съм нямал такъв автомобил у бих искал да ме насочите кам нещата на които да обарна внимание при копуването. Също кои са слабите места на този модел БМВ-та?
Има ли начин да се провери дали километрите му са реални? На колко хиляди километри би трябвало да се сменят ремъците?
Колата изглежда в добро състояние и собственикът споделя че я е потдържал винаги в сервиз на БМВ но все пак бих бил благодарен ако ми помогнете с малко информация от личен опит.
Благодаря предварително.
Смятам да си купя БМВ 7 серия и съм се спрял на едно БМВ 740и автоматик 1996г (М62).
Колата е на 267000км 286к.с със всички есктри за модела. Въпроса е че досега съм нямал такъв автомобил у бих искал да ме насочите кам нещата на които да обарна внимание при копуването. Също кои са слабите места на този модел БМВ-та?
Има ли начин да се провери дали километрите му са реални? На колко хиляди километри би трябвало да се сменят ремъците?
Колата изглежда в добро състояние и собственикът споделя че я е потдържал винаги в сервиз на БМВ но все пак бих бил благодарен ако ми помогнете с малко информация от личен опит.
Благодаря предварително.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Re: Въпрос относно покупка на БМВ 740и
Километрите почти сигурно не са реални.Двигателят е с верига не с ремък.А аксесоарните ремъци се сменят като на всички други коли.Слаби места няма стига подръжката да е била на ниво.Използвай търсачката има доста изписано. 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
kikko написа:Километрите почти сигурно не са реални.Двигателят е с верига не с ремък.А аксесоарните ремъци се сменят като на всички други коли.Слаби места няма стига поддръжката да е била на ниво.Използвай търсачката има доста изписано.
Може и да са реални , на мен е39-ката ми беше на толко като я взех от немско

Като цяло , колата е39/е38 са доволно здрави а двигателя е много идиото устойчив стига да е сменяно на време масло и т.н. Погледни от задната страна на двигателя може има омасление , то се дължи на изпечени гърнитури капаци клапани. Това е често срещан проблем ама не е нещо сериозно , даваш 80 лв за гарнитури и още толкова за смяната и си свиркаш. Като се свалят капаците е хубаво да смениш и свещите , така или иначе ще се свалят ... , но това вече е напред във времето. Автоматите са 2 варианта 5хп24 и 5хп30 , и 2-та са на ZF и не страдат много много от проблеми ама кат се сдуха си взимат за 500-700лв читав втора ръка и си свиркаш. Може и да го ремонтираш за около 1000лв ( зависи кво му е ) и т.н.
Заведи я някъде на диагностика ако можеш за да знаеш в кво състояние е и да си подготвен.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
на тия километри колега, които според мен не са пипани и са на 100 % реални, можеш да се прежалиш, но според цената на колата..
моята беше на същите години и километри, а откакто я взех, не помня да съм сменял нещо друго, освен предно окачване и джанти, М62 е перфектен мотор - непретенциозен и учудващо икономичен
сподели каква е по произход регистрация и талон, ако си сериозен
моята беше на същите години и километри, а откакто я взех, не помня да съм сменял нещо друго, освен предно окачване и джанти, М62 е перфектен мотор - непретенциозен и учудващо икономичен
сподели каква е по произход регистрация и талон, ако си сериозен
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Здравейте.
Имам въпрос относно автомобила днес като го тествах забелязах че двигателят леко тресеше в студен режим на работа, но като загря се оправи. От какво може да е причината за това леко тресене при студен двигател?
Благодаря.
Имам въпрос относно автомобила днес като го тествах забелязах че двигателят леко тресеше в студен режим на работа, но като загря се оправи. От какво може да е причината за това леко тресене при студен двигател?
Благодаря.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
bpower написа:Здравейте.
Благодаря.
Вакум регулатора или гарнитури на входящ колектор са 99 % причинителите.
Има ли вазможност да е от свещите? Четах някаде че тово също може да е причина.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Клапан картерни газове или стъпково моторче .
8 мнения
• Страница 1 от 1