Проблем с затварянето на багажника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- MAGARETOOO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is,е46 320Ci,e38 730d
- Мечтае да кара: 850 Csi
Проблем с затварянето на багажника
Колеги наскоро си взех е38 730д багажника ми праши проблем отваря се като натисна копюето но несе затшаря при натискане на копчето за затваря само се чува помпата и не се затваря надоло.Споделете мнения

Re: Проблем с затварянето на багажника
Маслото е за смяна, най-вероятно е попривършило. Има бая теми по въпроса, разрови се!
- MAGARETOOO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is,е46 320Ci,e38 730d
- Мечтае да кара: 850 Csi
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ето я твоята тема,тука колегите са го обсъждали
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=211675&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=211675&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
Здравейте колеги,
от доста време се каня ама все не ми остава време да пиша..
Аз имах подобен проблем с с въпросната помпа в багажника. В немския форум ( 7-еr.de) има доста добре описана тема за този проблем. Помпата с намира в багажника в дясно където е акумулатора. след като дръпнеш кората в дясно на акумулатора има едно като кече, което се дърпа и отзад е самата помпа на малко е*ано място
. (ще потърся темата и ще постна има и снимков материал) като инструмент се нуждаете от шестограм,който от късата страна се реже малко, защото не може да бръкнете иначе. В дару се продава т.нар. кит за доливане който струва доста пари. Единственото масло което може да се долее е авиационно хидравлично масло Shell Aeroflus 41 мисля че беше.. в темата е описано подробно.. не допустимо е да се долива друго ..една от причините и температурата в багажника през лятото. немците казват че се нагрява до около 80 градуса..
Та по темата.. аз си купих цяла тупа такова масло поради простата причина че няма по малки разфасовки..
Който прояви интерес може да пише и да си купи наливно,защото така или иначе не мога да го ползвам за друго..
от доста време се каня ама все не ми остава време да пиша..
Аз имах подобен проблем с с въпросната помпа в багажника. В немския форум ( 7-еr.de) има доста добре описана тема за този проблем. Помпата с намира в багажника в дясно където е акумулатора. след като дръпнеш кората в дясно на акумулатора има едно като кече, което се дърпа и отзад е самата помпа на малко е*ано място

Та по темата.. аз си купих цяла тупа такова масло поради простата причина че няма по малки разфасовки..
Който прояви интерес може да пише и да си купи наливно,защото така или иначе не мога да го ползвам за друго..

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
за да губи масло трябва да има теч някъде който да се отстрани преди да се долива системата отделно резервоарчето не се пълни на максимум вижте в ТИС има подробно обяснение със снимки
Барай шишарката Минкеее ....
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
имам същия проблем,но за съжаление още не съм намерил отговора.Маслото е пълно до максимум ..... абе въобще не е от нивото на маслото.Ако е ниско си проличава още при отварянето започва помпата да си мени гласа ,става по-шумна с неравномерни оабороти защото засмуква и въздух,а отварянето на капака не е плавно а "насечено".А колега "МАГАРЕТО" когато е отворен капака и натиснеш копчето да затваря не се случва нищо най-вероятно.Помата би трябвало да тръгва когато го натиснеш втори път,но тогава не помпи да затваря ,а помпи отново да отваря.Помпата винаги върти в една посока,в смисъл винаги наглетява като се върти в една посока,но има разпределител който рапределя по кой маркуч да тръгня маслото защото те са 2 (1 за отваряне и 1 за затваряне).Свалях я цялата помпа,почистих това разпределителче което имаше малко боклуци (ако мога въобще тези песъчинки да ги нарека така) не мисля че е от тях.Цялата помпа и система дори я почистих сглобих и обезвъздуших ,а крайния резултат е пак същия.Когато копчето се натисне да затваря рапределителя чатка и работи.Въпросът е защо когато е в режим на затваряне помпата не тръгва.Не мога да разбера кой "и" подава в определен момент команда и ток?
Ами Анзък за да стане нивото до точката която е на резервоарчето при положение в което помпата е монтирана ,трябва когато резервоарчето е свалено да е пълно до горе в смисъл до процепите иначе няма как да се напълни до ръба.Въпроса обаче е ако има въздух в системата след първото,второто отваряне на капака нивото пада под минимома и пак засмуква въздух.Затова системата трябва да е обезвъздушена ,а течноста както казах вече.В самата помпа също има ниша която става част от резервоарчето ,затова бурканчето трябва да е пълно до горе като се монтира.
Ами Анзък за да стане нивото до точката която е на резервоарчето при положение в което помпата е монтирана ,трябва когато резервоарчето е свалено да е пълно до горе в смисъл до процепите иначе няма как да се напълни до ръба.Въпроса обаче е ако има въздух в системата след първото,второто отваряне на капака нивото пада под минимома и пак засмуква въздух.Затова системата трябва да е обезвъздушена ,а течноста както казах вече.В самата помпа също има ниша която става част от резервоарчето ,затова бурканчето трябва да е пълно до горе като се монтира.
7 мнения
• Страница 1 от 1