проблем е38 740 ил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: проблем е38 740 ил
Ламбда сонда за мен не е наред.На живи данни като се закачи колата параметрите трябва да и играят постоянно от бедна към богата смес в равни граници.Явно едната забива на бедна смес и затова ти прави мизерии само дясната глава 

ама като мине на газ всичко спи ,и двете работят идеално , ии не е проблема в газовото , защото , се принудихме да и изрежем инсталацията , все едно няма газ и пак същото , кажете тея тпс-къде е е и какво значи
- dinozab
-
-
JANI написа:ама като мине на газ всичко спи ,и двете работят идеално , ии не е проблема в газовото , защото , се принудихме да и изрежем инсталацията , все едно няма газ и пак същото , кажете тея тпс-къде е е и какво значи
Не е работата на газ как работят а на бензин.На какво ги гледате тия сонди че работят идеално.ТПС както ти писах е датчик положение на дроселовата клапа.Грешка в EML давали ти някаква?Но не мисля че проблема ти е дросела в случая щото щеше тогава проблема да го прави и на газ и бензин и щеше да ти беднее сместа и в двете глави.За мен или смуче въздух или ламбза сонда залагам на второто

въздух не смучи проверено е доста пъти , с ламбдите какво да правя да им сменя местата и да видя нали
, взе да ми писва ще взема да сменя марката накрая , то мания , мания , ама си има граници , тя не спря с изненадите , и на всичкото отгоре не съм виновен проверена е инсталацията два пъти , и всичко е наред , не виждам какво може да е , сега ще взема един бензинов филтър и едни свещи профилактично и продължавам натам , незнам накрая дали наистина няма да дебитомера но тествах един китайски нов -няма промяна , и един оригинален от колега от форума на който съм склонен да вярвам щото е невъзможно за некви 100лв да ме къдри и на вси4кото отгоре и си му го върнах и момчето гарантира 4е работи, а постоянно изписва масметър като гршка а явно е здрав , ако някой със същата кола дето му работи добре може да ми помогне ще съм благодарен , че по сервизите го гледат твА м62 като объл камък 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
А с друго ЕКУ пробвано ли е ?
Съмнява ме че щом ти дава грешка в масметъра има проблеми с връзката към масметъра или изхода към него.
Съмнява ме че щом ти дава грешка в масметъра има проблеми с връзката към масметъра или изхода към него.

- dinozab
-
-
JANI написа:въздух не смучи проверено е доста пъти , с ламбдите какво да правя да им сменя местата и да видя нали, взе да ми писва ще взема да сменя марката накрая , то мания , мания , ама си има граници , тя не спря с изненадите , и на всичкото отгоре не съм виновен проверена е инсталацията два пъти , и всичко е наред , не виждам какво може да е , сега ще взема един бензинов филтър и едни свещи профилактично и продължавам натам , незнам накрая дали наистина няма да дебитомера но тествах един китайски нов -няма промяна , и един оригинален от колега от форума на който съм склонен да вярвам щото е невъзможно за некви 100лв да ме къдри и на вси4кото отгоре и си му го върнах и момчето гарантира 4е работи, а постоянно изписва масметър като гршка а явно е здрав , ако някой със същата кола дето му работи добре може да ми помогне ще съм благодарен , че по сервизите го гледат твА м62 като объл камък
Дебитомера на празен ход трябва да дава напрежение от 1.15V до 1.55V без никакъв товар на мотора т.е. изключени всички консуматори и климатик.Ако е извън тия стойности е за смяна то е ясно просто го виж така ли е.Иначе ти пиша възможните причини мотара да не работи добре на празен хоз

Проверявай едно по едно и все ще откриеш къде е повредата.Между другото US моделите имат една лампа на таблота с изображение капачката на резервоара и светвала като има проблем с вентилацията му.Доколкото си спомням май симптомите бяха същите като твоите

- dinozab
-
-
Тези стойности излизат на живи данни на диагностика 

в крайна сметка след доста мъки , сменени свещи , сменена клапа на маслените пари , колата , работи с с половината цилиндри-едната глава беднее , размених бубините , размених и ламбдите ,продължава проблема от същата страна , оба4е след изключване буксата на масметъра , сондите започват да работят равномерно .обаче мотора все още не е както трябва , въпроса ми е да рискувам ли с покупката на масметър или няма смисъл ,. СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА КОЛЕГАТА DINOZAB, КОЙТО ПРЕКАРА ДОСТА ВРЕМЕ В ГАРАЖА С МЕНЕ В ТЪРСЕНЕ НА ПРОБЛЕМА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО СТИГНАХМЕ ДО ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ИЗВОДИ ,....

- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Какво стана? Реши ли се проблема?
ами още не , последно 20,. детонационни датчици , чакам и тях с поръчка от германия
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
JANI написа:ами още не , последно 20,. детонационни датчици , чакам и тях с поръчка от германия
Защо не вземеш за проба от М42(43)/М52.
Същите са

в крайна сметка , детонационните датчици оправиха нещата , след повече от 1000лв за ГЛУПОСТИ дадени по нея , след професионалната намеса на ЛЮБАКА , колата тръгна .................................
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
тъкмо на време за срещета..... 

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3