Въпрос отностно Е38 728!

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос отностно Е38 728!

Мнение от inferno » 30 Апр 2012, 22:23

Здравейте колега нов сам в форума и наскоро си взех 728! За момента сам супер доволен и нямам абсолютно никакви проблеми! Въпроса ми е какво мога да очаквам като проблеми, дефекти и неприятни изненади! Дали автоматика може да гръмне някой ден понеже ме плашат с задната скорост(казвали са ми че някой ден може да ми откаже задната) дали разход между 14-15 литра градско е нормален! И дали газовият инжекцион ще му навреди! ? Извинявам се предварително за може би някоя подобна тема но немарих конкретен отговор на всичките ми въпроса!!!! Поздрави и предварителни благодарности на всички който ще ми разяснат това онова! :))))

Аватар

Re: Въпрос отностно Е38 728!

Мнение от brokenxs » 30 Апр 2012, 22:50

за скорости незнам,за разхода Да нормален е за газ инжекцията Не няма да му навреди за други проблеми по купето има изписани доста теми разрови се ако тва те притеснява

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 30 Апр 2012, 23:07

inferno написа:Здравейте колега нов сам в форума и наскоро си взех 728! За момента сам супер доволен и нямам абсолютно никакви проблеми! Въпроса ми е какво мога да очаквам като проблеми, дефекти и неприятни изненади! Дали автоматика може да гръмне някой ден понеже ме плашат с задната скорост(казвали са ми че някой ден може да ми откаже задната) дали разход между 14-15 литра градско е нормален! И дали газовият инжекцион ще му навреди! ? Извинявам се предварително за може би някоя подобна тема но немарих конкретен отговор на всичките ми въпроса!!!! Поздрави и предварителни благодарности на всички който ще ми разяснат това онова! :))))

0. И аз карам 728
1. Разхода е ок.
2. Не само автоматика, но всичко може да гръмне
3. С добре направен газов инжекцион няма да имаш проблеми. На колата и трябва редуктор за поне 250 коня за да работи добре. 8мм тръби са препоръчителни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 01 Май 2012, 9:40

Очаквай всичко, това все пак е стар автомобил. Не се знае как е поддържан преди теб. Имат си болежки и по окачването и по екстрите и по двигателя. По скоростите рядко имат ядове, обикновено са свързани с ненавременна смяна на маслото и филтъра. Обслужи си напълно колата - всички филтри и масла по двигател, скорости, диф., хидравлика. Смени си и антифриза с нов, че тоя дето е в колата най-вероятно смазочните му качества са изчезнали ототдавна за да няма неприятност с водната помпа. Спирачната течност също е хубаво да се смени. Разхода по борд ли си го засякъл? Ако е реален е много добре, по заводски данни му дават 16-16.5 градско бензин. Газта неможе да навреди на мотора, ако е настроена правилно, няма да имаш никакви ядове и на 50 000км. ще ти се налага само да и сменяш филтърчетата.

Поздрави и със здраве да си я караш !
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520
Мечтае да кара: BMW М5 F10
Детайли за колата: Бензин в кръвта :-)

Мнение от todoran » 10 Май 2012, 3:28

Колега, за да се облужи напълно колата, както си описал, в какъв порядък ще струва като пари?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 10 Май 2012, 16:23

todoran написа:Колега, за да се облужи напълно колата, както си описал, в какъв порядък ще струва като пари?

Въпроса е освен обслужването какви други неща са ти належащи, неща за които дори не подозираш в момента. А ето там цените могат са космически, надявам се си си дал сметката за това. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 29 Май 2012, 18:52

Абе колега това е 7ма серия,тук неможе да се оплакваш от разход или скъпи консумативи..предполага се че си взел в предвид това преди покупката,цените никога няма да бъдат като на голф 3 или БМВ 3ка...все пак всяко удоволствие се заплаща :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 29 Май 2012, 19:38

Като е 7ма серия да не е само за милионери, защо да не пита човека, за да си направи сметка :kuku: , разбирам да кара най-новата седмица , но тези 15 годишни коли отдавна не са върха на лукса и отдавна не определят тези които ги карат като "богати", поне според мен де :D Според мен грубо за да я обслужиш както трябва си трябват едни около 800 -1000лв, но много зависи от състоянието :)
Последна промяна ddinobot на 30 Май 2012, 22:33, променена общо 2 пъти
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 29 Май 2012, 19:46

ddinobot написа:Като е 7ма серия да не е само за милионери, защо да не пита човека, за да си направи сметка :kuku: , разбирам да кара най-новата седмица , но тези 15 годишни коли отдавна не са върха на лукса и отдавна не определят тези които ги карат като "богати", поне според мен де :D

Много си прав колега ама не всеки кара седмица със доходи по 200 лева на месец :mhihi:
:bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 30 Май 2012, 21:50

Колега, първо- да ти е честита колата, и много безаварийни километри ти пожелавам! :yes: Второ- има тема за цени на части и ремонт на е38, виж там и горе- долу ще ти стане ясно, че почти веки от нас е дал още толкоз парици, че и от горе, за да да я направи както иска!
7- ма серия, не е за милионери, а за ценители- иска грижи и потдръжка, все пак е класическа лимузина, нищо че е старичка, ако я гледаш както трябва, не се троши толкоз лесно както си мислиш! :driving:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 01 Юни 2012, 22:16

red bulll написа:Абе колега това е 7ма серия,тук неможе да се оплакваш от разход или скъпи консумативи..предполага се че си взел в предвид това преди покупката,цените никога няма да бъдат като на голф 3 или БМВ 3ка...все пак всяко удоволствие се заплаща :)

ddinobot написа:Като е 7ма серия да не е само за милионери, защо да не пита човека, за да си направи сметка :kuku: , разбирам да кара най-новата седмица , но тези 15 годишни коли отдавна не са върха на лукса и отдавна не определят тези които ги карат като "богати", поне според мен де :D Според мен грубо за да я обслужиш както трябва си трябват едни около 800 -1000лв, но много зависи от състоянието :)

:yes:

:OT:
Подкрепям ddinobot,това че е седма серия,в никакъв случай не означава,че собствениците и не могат да питат какво и колко струва,и видиш ли си не знаят парите.
Това обаче,не ги превръща и в някакви селски квартални гъзарчета,дето продали двата коня и магарето на баща си,и си купили Е38-ца !
Всеки си е направил сметката преди да купи такава кола,ама в крайна сметка това не е F01,и собственика да го боли шмайзера,че ше даде 5-6к лева за ремонт ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 05 Юни 2012, 14:38

Това за 7ма серия го написах зада подчертая че ИМА МНОГО ПО-СКЪПА подръжка от е36 или голф 3ка..ПРАВ ЛИ СЪМ>>???
Никъде не съм писал че неможе да пита собственика каквото и да е било....Зада караш такава кола трябва да си наясно че подръжка и всичко е по-скъпо от нормалната EVERYDAY-ka!!
Не приемам нападенията ви за правилни :nono: :no:
Нима ще ми кажете че всеки 2ри кара 7ма серия,макар че е 15 годишна?
Както каза колегата по-горе , това е кола за ценители!Случаен човек не се качва в такава кола...особено с доход 200-300 лв немога си го представя!
Ако някой иска да спори моля ви пишете ми Л.С а не да спамим темата на колегата! :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 05 Юни 2012, 20:47

todoran написа:Колега, за да се облужи напълно колата, както си описал, в какъв порядък ще струва като пари?

Цената е относително нещо за пълно обслужване. Някъде излиза 800лв, другаде 1800лв. Всичко зависи от сервиза каква печалба е решил да си сложи, а и от марката на частите които се слагат.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 21 Юни 2012, 21:19

Здравейте колеги!Скоро смятам да взимам и аз 728 поне 98 г. ама все още се чудя дали да не взема 730 Д :help: Мен ме бърка много разхода :banghead: карам по 40 км градско София и имам приятел с 728 и му харчи 12-13/100 км газ,като е с газов инжекцион монтиран при Фобос !За поддръжката не ме касае (работя в автосервиз :bchug: ),ана досега не съм имал БМВ а точно 7-ма серия ми е любима,та ще скачам в джаза! Много моля само колегите притежатели на 728и и 730 Д да кажат по една дума за разхода!Че ще си купя ... ще си купя ама дизел или бензин :kuku: !ПОЗДРАВИ

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 22 Юни 2012, 1:50

chernobila написа:Здравейте колеги!Скоро смятам да взимам и аз 728 поне 98 г. ама все още се чудя дали да не взема 730 Д :help: Мен ме бърка много разхода :banghead: карам по 40 км градско София и имам приятел с 728 и му харчи 12-13/100 км газ,като е с газов инжекцион монтиран при Фобос !За поддръжката не ме касае (работя в автосервиз :bchug: ),ана досега не съм имал БМВ а точно 7-ма серия ми е любима,та ще скачам в джаза! Много моля само колегите притежатели на 728и и 730 Д да кажат по една дума за разхода!Че ще си купя ... ще си купя ама дизел или бензин :kuku: !ПОЗДРАВИ

На мен ми се струва нереално нисък разхода на твоя приятел на газ 12-13 в София. Моята е петица и то 2.5 мотора и харчи толкова в София на бензин. На седмицата сложи поне 2-3 литра отгоре, а на газ 4-5.

Щом работиш в сервиз мисля, че и двата мотора, към които си се насочил биха те радвали :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Следваща

Назад към Е38