побелял монитор 728i

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 и е34
Мечтае да кара: АН 225

побелял монитор 728i

Мнение от steel_nick » 19 Сеп 2013, 20:43

Здравейте колеги,
днес ми се случи нещо много странно - изведнъж монитора 4:3 ми побеля (свети бяло или сиво) и едновременно с това не се чува щтракането на мигачите, а си работят, вероятно има още нещо засегнато, но още не съм го открил...
Проверих предпазителите, които са отпред под капака, също и тези над акумулатора, всички изглеждат добре. Търсих в жабката предпазители ама нямам, колата е фейслифт.
Дали има предпазител, който не съм видял или трябва да проверя съединенията?
Ще съм много благодарен за идеи и предложения!
BMW Power

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: побелял монитор 728i

Мнение от predel » 19 Сеп 2013, 22:21

На мен ми направи тоя номер веднъж - миналата година, но се оправи от самосебе си при повторно даване на контакт и повече не е правила така...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от steel_nick » 20 Сеп 2013, 7:40

Пробвах няколко пъти по този начин... не се оправи.
След малко слизам до колата и ще пробвам пак, после ще изключа акумулатора за 30тина секунди и пак ще видя
BMW Power

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Сеп 2013, 9:17

steel_nick написа:Здравейте колеги,
днес ми се случи нещо много странно - изведнъж монитора 4:3 ми побеля (свети бяло или сиво) и едновременно с това не се чува щтракането на мигачите, а си работят, вероятно има още нещо засегнато, но още не съм го открил...
Проверих предпазителите, които са отпред под капака, също и тези над акумулатора, всички изглеждат добре. Търсих в жабката предпазители ама нямам, колата е фейслифт.
Дали има предпазител, който не съм видял или трябва да проверя съединенията?
Ще съм много благодарен за идеи и предложения!

Колега, ако не решиш проблема по начина, който описваш, е възможно монитора да има софтуерен бъг и тогава е необходимо да се презапише софтуера му.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от steel_nick » 20 Сеп 2013, 22:16

Пичове, стана!
Разкачих акумулаторя и докато изчаквах махнах и поставих предпазителите 46 и 69, отговарящи за монитора, музиката, навигацията и т.н.
Когато го закачих всичко си беше наред :)) щастие голямо!
Извинявам се за оффтопика, но само да споделя - първоначално нямах нито дата, нито час, след известно време ми се появиха (без да съм сверявал), часа обаче беше точно 1 час назад, някой има ли представа как тази кола познава датата и часа (дали няма шепа с боб някъде около чейнджъра?)
Дано тази тема погне на някой колега в бъдеще!
BMW Power

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Сеп 2013, 9:20

steel_nick написа:Пичове, стана!
Разкачих акумулаторя и докато изчаквах махнах и поставих предпазителите 46 и 69, отговарящи за монитора, музиката, навигацията и т.н.
Когато го закачих всичко си беше наред :)) щастие голямо!
Извинявам се за оффтопика, но само да споделя - първоначално нямах нито дата, нито час, след известно време ми се появиха (без да съм сверявал), часа обаче беше точно 1 час назад, някой има ли представа как тази кола познава датата и часа (дали няма шепа с боб някъде около чейнджъра?)
Дано тази тема погне на някой колега в бъдеще!

Понякога и така се получава- рестартиране с изключване на захранването. :yes: Модула на часовника се намира в таблото, на монитора само се индикира, понякога при бъг подобен на твоя, часовника изчезва и се виждат само чертичките, тогава трябва да се препрограмира таблото, защото с изключване на захранването не става- имах тема по този въпрос преди няколко месеца.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 21 Сеп 2013, 19:43

zvetiko написа:
Колега, ако не решиш проблема по начина, който описваш, е възможно монитора да има софтуерен бъг и тогава е необходимо да се презапише софтуера му.

Честно ли ??? :shock:
Монитор и софтуер - в едно изречение ?
Ама ти вярно си се взел за голям диагностик :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 22 Сеп 2013, 16:38

Ilko Ivanov написа:
zvetiko написа:

Честно ли ??? :shock:
Монитор и софтуер - в едно изречение ?
Ама ти вярно си се взел за голям диагностик :mhihi:

:OT: Е извинявам се,ама не се сдържах....и аз се смея,и дъщеря ми ( на 6 години) се смее :mhihi:
Колега zvetiko,на Селановци имам едни телевизор Рубин 714с.....мое ли нещо да му измислим да му ъпдейтнем софтуера :mhihi: :bchug:
Според мене,искаш да стигнеш Явор като мнения....ма не е начина това :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 22 Сеп 2013, 21:47

според мен просто колегата неможе да се изрази по начин по който да го разберете, аз имах същия проблем - бял екран, но при мен не се оправи за съжаление, а направо ми изгърмя МК-то беше му спрял вентилатора и от там умряло ... както и да е след като умря естествено ми избяга навигационното меню а с него си замина и по-модерния вид на останалите менюта момчетата дето ми го оправят казаха че менюто зависело от МК модула а като го няма този модул менюто е все едно много ранна бета версия едни грозни букви и с висока резолюзия все едно тъкмо сте преинсталирали windows и няма никакви драйвери.

Та може би колегата е имал впредвид МК-то може би, незнам, на автора препоръчвам да си го погледне този модул да не гръмне и неговия, че на мен не ми беше хич приятно да купувам нов :/ моя беше мк3 , сега съм временно с мк2 и има разлика чисто визуално в менютата
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: F01/F02
Детайли за колата: M57D30

Мнение от guttaville » 27 Сеп 2013, 14:08

И аз имах такъв проблем,оправи се като откачих акумулатора за 2 часа.После всичко си беше ок,само трябва да се има предвид акумулатора на какво дередже е,дали се зарежда добре и т.н. Най-добре се вижда съответно на компютър като се закачи. :driving: :bchug:
Няма нито едно БМВ блъснато отзад,защото не могат да ги стигнат!

Назад към Е38