Проблем с оботори и странен теч

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с оботори и странен теч

Мнение от veso_88 » 22 Сеп 2012, 17:24

Здравейте колеги,колата ми има странен проблем.(е38 тдс)Някой път на скорост примерно карам на 5-та пусна газта и оборотите си стоят (все едно е на автопилот) и ако в този момент я освободя от скорост почва да се фурсира или си остават същите.Припомпвам газта но нищо несе случва,чак след 4-5 натискане на педала ороботите мръдват спрямо педала.Докато колата е на място няма никъкви проблеми с оборотите.Качихме я на диагностика показа "силен-слаб ток".Динамото го отремонтирахме,но не сме пробвали как е след ремонта.Ходих по майстори казаха ми няколко неща:Динамото,датчик на колянов вал,потенциометър.Сега сме свалили таблото (по други причини) и видях че покрай потенциометърът стойката му е окислена.Не е останало време да го свалим,но някой знае ли как се лекува и вътре какво представлява?Възможно ли е да се ремонтира изобщо или да търся ново?

Така и така съм пуснал тема да споделя и другия проблем който ми се случи.Спирам колата на едно надолнище и протече антифриз но не отпред ами под скоростите някъде (отдушника на климатика където е).Свалихме цялото табло :censored: (голям :censored: е) докато стигнем до радятора на парното.Свалихме го надухме го нищо му няма,проверихме и О-прастените наред са си :dunno: някъкви идеи от къде може да е?Странно отстрани на прасето ваничките които са бяха пълни,но с вода?В краката няма и капка потелко....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Проблем с оботори и странен теч

Мнение от Stanchev » 22 Сеп 2012, 19:41

По първия проблем, търси в ГНП-то...или е много обогатена, или палеца на плочката е изял втулката в леглото... или не караш с нафта :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Мнение от toni2222 » 23 Сеп 2012, 12:26

И според мен първия проблем е от помпата, аз имах подобен проблем, но след ревизиране на помпата за 80 лв и центровка след това вс. се оправи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 25 Сеп 2012, 8:23

За втория проблем. Всеки път като спираш на надолнище тече антифриз. Може просто да е имало някъде разлят антифриз (например когато е доливана или сменяна охладителна течност).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_88 » 25 Сеп 2012, 11:48

Колега изтече един литър поне и то от към скоростите някъде.Та някой отварял ли е потенциометърът за ремонт?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_88 » 04 Окт 2012, 14:29

Да не отварям нова тема

Ще съм благодарен колеги ако помогнете с някой други снимки на разглобени табла на е38....В голям филм съм!!! 10 дни търся един въздуховод който няколко човека ми казват че те го нямали и попринцип несе слагал....но при мен се появява една голяма дупка точно над прасето на парното до самото табло и явно се расейва въздуха и едвам подухва :censored: парно....незнам какво да правя вече :banghead: Дефакто става дума за пластмасата свързваща прасето с таблото....при мен се оказа че някой преди мен я е запилял или може би наистина нетрява да я има....знам ли.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 04 Окт 2012, 16:52

Разгледай тук какво имаш, нямаш или трябва да имаш:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
Изображение

Назад към Е38