E60 TCU bluetooth

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

E60 TCU bluetooth

Мнение от lyu_records » 25 Окт 2016, 11:41

Има много теми по въпроса но да попитам дали има някакво развитие към днешна дата.
Имам проблем с bluetooth модула, CCC-то забива а bluetooth не работи, колата е 2005г. в крайна сметка имаше писано че се ремонтирали. Някой знае ли какво им се ремонтира и изобщо има ли смисъл да се занимавам или да си взема друг от морга?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: E60 TCU bluetooth

Мнение от oci » 25 Окт 2016, 11:44

lyu_records написа:Има много теми по въпроса но да попитам дали има някакво развитие към днешна дата.
Имам проблем с bluetooth модула, CCC-то забива а bluetooth не работи, колата е 2005г. в крайна сметка имаше писано че се ремонтирали. Някой знае ли какво им се ремонтира и изобщо има ли смисъл да се занимавам или да си взема друг от морга?

По евтино ще ти е с друг от морга иначе зависи какво им е обикновено се ремонтира успешно
Последна промяна oci на 25 Окт 2016, 12:00, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 25 Окт 2016, 11:54

Какво им се ремонтира обикновено?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Окт 2016, 12:03

lyu_records написа:Какво им се ремонтира обикновено?

Едва ли ще каже някой, все едно софтелектроникс да кажат какво се поврежда в ссс модула.
Има фирми които ги ремонтират, давал съм мой модул за ремонт и са ми го правили, но цената е близка до тази на здрав втора ръка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 25 Окт 2016, 12:10

Аз все си мисля че евентуално това което би се повредило е оптиката, на дали някой ще тръгне да задълбава по-на вътре.
Все още не съм го разглобил а така и така е заминал нищо не ми пречи да му подменя оптиката пък да видим какво ще стане.
:)
Но след бая ръчкане из чуждестранните форуми се оказва, че гори някакъв чип но за да се замени трябва да бъде програмиран новия.

Колко вида TCU имат автомобилите с CCC моята е 2005г. и предполагам че няма как да тръгне без кодиране?
А кодирането предполагам е само оправянето на вина на TCU-то от моргата с този на моя автомобил, ако е само това и аз мога да си ги сдобря за да си станат приятелчета? :yes:

Назад към Е60/Е61