Това тракане пък от какво е ????? ПИСНА МИ!!!!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: M5 :))))

Това тракане пък от какво е ????? ПИСНА МИ!!!!

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 11:47

Здравейте колеги! 530д 218 коня!
От къде да започна .... По тази кола само дето тапицерията не съм сменил и няма спирка ....
Това стана вчера ... ходих до летището (35 км) от нас .. магистрала ... да съм я намачкал с не повече от 160 км/ч...
Спирам на паркинга и хоп ... еи това тракане .... Маслото е на няма и 2000 км Кастрол едге 10/40 пълна синтетика ...
Двигателя е "нов" блокира стария ... счупи биелен лагер без каквито и да било признаци и... ме остави кажи речи на средата на нищото...
Упорит съм обаче взех и друг блок ... гарнитури помпи тампони на двг... и какво ли още не ... турбо..(ново) завари старото... и т.н ... до сега ми ступи близо 25 к лева тоя кенеф ...
и за капак това... http://youtu.be/feb2pTd0E48
Колата е ремапната в Елит кар Бургас! не я мачкам нито на старт нито парзалки ... настъпвам си я по магистралата ... и то от 100 до 160-180....
Верига не съм сменял на този мотор ... Имам 5 бутала с биели от стария двг които са ок! В случай че е Бутало или болт....
Утре ще ида до един сервиз да я чуе едно Българче(Живея в Гърция) ако я закарам на Гр майстор .. означава да я почупят хептем .... Тея не само че ама Абсолютно нищо не разбират ...ами и ти режат главата от кръста !!!
Да я чуе и да прецени дали е верига обтегачи ... или нещо по сериозно ... и да я товаря на платворма и пак към Бг ( няма да и е за 1-ви път)!!
Писна ми ебаси ....

Ps: Извинявам се че е снимано малко на една страна ... но звука да се чуе !
Забравих да вметна преди 3 дена я пълних с фреон ! на следващия ден имаяше странен шум като от суха помпа на хидравлика .... казаха ми че имало само 200 мл фреон и е възможно да няма масло в компресора и да шуми лагера... На винтила от страната на предното стъкло ... е просълзило .. зеленикава течност....
Тракането върви ръка за ръка с оборотите .... от така така става на тррр днес му долях малко масло ... и спря за момент ... после пак ! като я изфорсирам на място ... почти всеки път спира да трака за около 10-на секунди после пак ....
Мммм в Русия съм в Русия съм.....

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: Това тракане пък от какво е ????? ПИСНА МИ!!!!

Мнение от datchko » 26 Апр 2015, 11:57

Сменил ли си клапана за картерната вентилация?
Маслото 10w40 е крайно неподходящо за двигателя ти..
Може веригата да е разтегната и да трака, може обтегача да не си върши работата като хората.
Диагностика направи при възможност..
Може и биелни лагери да са ти за смяна, но трябва да видиш откъде точно идва звукът (при биелни лагери е логично от към долната част на двг да трака - откъм картера)

Потребител
Аватар

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 12:03

datchko написа:Сменил ли си клапана за картерната вентилация?
Маслото 10w40 е крайно неподходящо за двигателя ти..
Може веригата да е разтегната и да трака, може обтегача да не си върши работата като хората.
Диагностика направи при възможност..
Може и биелни лагери да са ти за смяна, но трябва да видиш откъде точно идва звукът (при биелни лагери е логично от към долната част на двг да трака - откъм картера)

Утре ще влиза в бокса! Мисля че не е сменян! .... Тракането го чувам от предната част някъде около пистовия ремък отгоре! Като и капнах масло (олятото е от сутринта) Спира да трака... за момент после пак ... да не е маслената помпа? Иначе пробвах върви си не е загубила мощност....

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 26 Апр 2015, 12:14

iavor_Andreev написа:
datchko написа:

Утре ще влиза в бокса! Мисля че не е сменян! .... Тракането го чувам от предната част някъде около пистовия ремък отгоре! Като и капнах масло (олятото е от сутринта) Спира да трака... за момент после пак ... да не е маслената помпа? Иначе пробвах върви си не е загубила мощност....

Чети за клапана (филтъра) и виж до какво може да доведе, ако не работи нормално.
Било е добре при смяната на двигателя да се смени и веригата с всичките части, които вървят с нея.
Иначе маслото го смени при първа възможност, че е твърде гъсто за турбината и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 13:11

datchko написа:
iavor_Andreev написа:
datchko написа:

Чети за клапана (филтъра) и виж до какво може да доведе, ако не работи нормално.
Било е добре при смяната на двигателя да се смени и веригата с всичките части, които вървят с нея.
Иначе маслото го смени при първа възможност, че е твърде гъсто за турбината и т.н.

Ами беше добре ... но при свършен факт ... Ще сменя маслото така ме посаветваха "Майсторите" 10/40 да съм наливал
Чета за този филтър но някак си не ми се струва да е от него ... но ще си проличи!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525i

Мнение от Maratilov e34 » 26 Апр 2015, 13:42

Колега,провери демпферната шайба да ли не е заминала?
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел

Потребител
Аватар

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 13:53

Maratilov e34 написа:Колега,провери демпферната шайба да ли не е заминала?

Не трябва ли да има поне минимални вибрации ако е заминала шаибата?
В купето освем тракане друго няма ... демек ако си усиля музиката даже не се и усеща..... не виждам разлика във вървежа... знам ли и аз ще го погледна!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 26 Апр 2015, 14:00

звучи ми като повдигач,опитай първо със смяна на маслото

Потребител
Аватар

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 14:07

wladio написа:звучи ми като повдигач,опитай първо със смяна на маслото

5/40 или 0/40 да и сложа !
И на мен на там ми бие ... както работеше сутринта и набих 1 литър .... утихна почна да мърка ... (докато го омотае и свали долу )
после пак почна джангъра....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 26 Апр 2015, 14:21

С това 10/40 има немалка вероятност да сменяш турбина пак. Колегите вече са ти написали, че не е подходящо за този двигател. Сипвай 5/30 или 5/40 и виж тогава как ще е. И как просто така си долял 1 литър, имаше ли нужда, беше ли паднало нивото?

П.С. Има ли промяна в тракането при топъл и студен двигател?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 26 Апр 2015, 14:39

То продължавай с 10в40 и може и втори двигател да смениш, има си спесификации, защо пък да се следват. За съжаление за самото тропане може да е от много неща, по-добре не форумни гадания, а правилния сервиз.

Потребител
Аватар

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 14:49

dimodi написа:С това 10/40 има немалка вероятност да сменяш турбина пак. Колегите вече са ти написали, че не е подходящо за този двигател. Сипвай 5/30 или 5/40 и виж тогава как ще е. И как просто така си долял 1 литър, имаше ли нужда, беше ли паднало нивото?

П.С. Има ли промяна в тракането при топъл и студен двигател?

Да имаше нужда наполовината под макса и долях!
Маслото ще е 1-вото нещо което ще се смени утре!
Ами паля я след 20-30 секунди почва да си трака като загрее една идея става по осезаемо!

Потребител
Аватар

Мнение от iavor_Andreev » 26 Апр 2015, 14:52

Taruno написа:То продължавай с 10в40 и може и втори двигател да смениш, има си спесификации, защо пък да се следват. За съжаление за самото тропане може да е от много неща, по-добре не форумни гадания, а правилния сервиз.

Аз не съм майстор за огромно мое съжаление ! Казах им сложете ми Масло за тази кола! Или Бмв или Кастрол! Понеже била минала определенни км ... и било по добре да е малко по дебело .... Изчетох внимателно темата с маслата! И вече знам какво да сложа... Утре ще знам какво и е ... и дали си заслужава да я правя в Гърция.. ако не платворма и в Бг.....

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 26 Апр 2015, 16:19

От еоднини знам че в гърция цените са най-малко двойни. Ако не си далеч най-добре платформа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 26 Апр 2015, 17:09

10/40 и в бокса не си първия нито последния

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

Следваща

Назад към Е60/Е61