Високо напрежение при зареждане на акумулатора Е61 535D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toledos83
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 535D
- Мечтае да кара: F10
Високо напрежение при зареждане на акумулатора Е61 535D
Здравейте,
влезнах в скритото сервизно меню и забелязах, че динамото зарежда акумулатора при 14,9-15 волта с включени фарове. Това нормално ли е при Е60/61 или в момента презарежда и може да доведе до повреда? Някъде четох за 14,2 - 14,5 волта.
влезнах в скритото сервизно меню и забелязах, че динамото зарежда акумулатора при 14,9-15 волта с включени фарове. Това нормално ли е при Е60/61 или в момента презарежда и може да доведе до повреда? Някъде четох за 14,2 - 14,5 волта.
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530XD '05
Re: Високо напрежение при зареждане на акумулатора Е61 535D
toledos83 написа:Здравейте,
Здравей,
Мисля, че е нормално, особено ако си палил и гасил няколко пъти на сравнително студена кола. Като покараш известно време, напрежението постепенно пада до 14.2-14.3.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Не би трябвало да се покачва напрежението повече от 14,8V.За какво иначе е този регулатор? 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Нямаш никакви проблеми,колата си е ОК . Моята постоянно я следя и зарежда по същия начин. Ако се издъни релерегулатора ще го забележиш по коледните лампи на таблото и зареждане от 16в.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Нормално е това напрежение, при още по-ниски температури ще почне да зарежда и до 15.3 волта. Ако нещо не е наред за системата относно напрежението и то мине 16 волта, веднага се прави пауър шът даун и ти излиза зъбчатката на таблото и всички останали лампи, при което се записва и грешка във всеки модул.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
- Atsalov
- Ацалов
-
bobi_81xx написа:Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
Абе чети ги тези теми бе колега ,а не между редовете ,тука говорим за показания на таблото,никой не казва че уреда е предцизен ! Важно е че от опит го говорим а не колкото да си драскаме в темата.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
bobi_81xx написа:Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
Така, колега аз съм чел Бмв тис-а и там пише за цялата система за следене на заряда на акумулатора и при температурната корекцията което прави системата и комбинация с AGM акумулатор зарядното напрежение може да стигне 15.3-15.6 волта. Айде да вярваме германците какво правят и пишат.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако презарежда би трябвало да качи грешка,ако не качва е ок.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Моята зарежда в диапазон 14.6 - 15 и го държи стабилно. Максимум до 15.1 съм я виждал да го качва. Аз за всеки случай, ще си купя един регулатор да ми седи в багажника, че един колега за малко да хапне дървото в Турция.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
toni написа:bobi_81xx написа:Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
Така, колега аз съм чел Бмв тис-а и там пише за цялата система за следене на заряда на акумулатора и при температурната корекцията което прави системата и комбинация с AGM акумулатор зарядното напрежение може да стигне 15.3-15.6 волта. Айде да вярваме германците какво правят и пишат.

- toledos83
- Потребител
-
Здравейте,
благодаря за отговорите. Днес замерих зареждането с мултимер на клемите на акумулатора. Показанията бяха 14,3-14,4 волта, а показанието на дисплея в същия момент беше 15-15,1. Защо е това разминаване незнам.
благодаря за отговорите. Днес замерих зареждането с мултимер на клемите на акумулатора. Показанията бяха 14,3-14,4 волта, а показанието на дисплея в същия момент беше 15-15,1. Защо е това разминаване незнам.
- Atsalov
- Ацалов
-
Не търси на всичко кусура. Ок си е и така.
Не е нормална тази разлика, има нещо. Реално колата ползва тези данни за да следи дали напрежението е в норми.
Тази не съм я мерил с мултицета, но старата даваше отклонение от 0.1-0.3. Ще замеря тази ако не забравя и ще пиша. Пробвай да премериш и отпред под капака да видиш дали ще има разлика с клемите отзад.
Тази не съм я мерил с мултицета, но старата даваше отклонение от 0.1-0.3. Ще замеря тази ако не забравя и ще пиша. Пробвай да премериш и отпред под капака да видиш дали ще има разлика с клемите отзад.
- toledos83
- Потребител
-
Мерих и отпред. Показанията са същите като на клемите на акумулатора.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2