Реглаж на задна врата
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Реглаж на задна врата
Като мазах гумените уплътнения по вратите с "талк" против замръзване ми направи впечатление,че задна-лява врата се затваря по-трудно от останалите.При затваряне се вижда ,че горния десен край (над дръжката за отваряне) леко пада надолу,което води до протриване на гуменото уплътнение и по-трудно затваряне на вратата (чак блъскане).
Как да я регулирам?Погледнах на пантите има два болта (горен и долен) и предполагам трябва да отпусна единия и да затегна другия или?
Ако някой е разглобявал/сглобявал и се е сблъсквал нека сподели опита си.
Благодаря.
П.П.при затворена врата визуално не може да се хване разлика
Как да я регулирам?Погледнах на пантите има два болта (горен и долен) и предполагам трябва да отпусна единия и да затегна другия или?
Ако някой е разглобявал/сглобявал и се е сблъсквал нека сподели опита си.
Благодаря.
П.П.при затворена врата визуално не може да се хване разлика
Re: Реглаж на задна врата
Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.
Мерси колега,мисля че разбрах какво имаш предвид.Ще пиша като го оправя.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
toncho83 написа:iceblast написа:Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.
Колега - може ли като решиш да го правиш да снимаш тези "белези" - че аз гледах за такива , но не видях да има.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- toncho83
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:toncho83 написа:iceblast написа:Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.
Колега - може ли като решиш да го правиш да снимаш тези "белези" - че аз гледах за такива , но не видях да има.
И аз не видях!Чак в неделя ще имам време да се занимавам,че след работа е тъмно ,но днес ще снимам вратата (панти) и ако може колегите да покажат нагледно на снимката къде трябва да стане реглажа.
Не може да нямате колеги, аз на 2те Е60ки имам, че даже и на Голфа имах
Говорим за частта, която е закрепена за купето, като халка е.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
Снимал съм водача,който може би има предвид "iceblast" на предната врата,която се затваря перфектно,въпреки,че водача не е на 4 те белега.
Според теб колега само от реглажа на този водач ще си реша проблема,а не евентуално там където е хваната вратата за купето?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
За това на втората снимка говоря
Даже на снимката се виждат белезите.
Нагласи ги на чертите и 99% гаранция че вратите ще почнат да се затварят перфектно. Съмнявам се да са кеснали пантите (първата снимка) на задните врати, така че хващай един торкс и почвай да чоплиш.

Нагласи ги на чертите и 99% гаранция че вратите ще почнат да се затварят перфектно. Съмнявам се да са кеснали пантите (първата снимка) на задните врати, така че хващай един торкс и почвай да чоплиш.
iceblast написа:За това на втората снимка говоряДаже на снимката се виждат белезите.
Освен ако не е "лашкана". Тогава колкото и да нагласяш ако са хлътнали или стърчат
прагове, колонки и т.н. тегаво много:-)
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
nikolae написа:iceblast написа:За това на втората снимка говоряДаже на снимката се виждат белезите.
Освен ако не е "лашкана". Тогава колкото и да нагласяш ако са хлътнали или стърчат
прагове, колонки и т.н. тегаво много:-)
И мен ме учудва, денивелацията е много голяма за обикновено разместване. Нещо друго има....
- toncho83
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Нищо и няма
Водача не беше на 4 те белега.Нагласих го където трябва да бъде и мисля ,че има резултат.Може би уплътнението е леко прокъсано и поразтегнато,което е причина да не стана идеално като "хладилник"

П.П.Според жена ми,проблем със затварянето на тази врата никога не е имало

Темата е за КЛЮЧ моля.
13 мнения
• Страница 1 от 1