въпрос за проблем с вървежа

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530 d Auto '04

въпрос за проблем с вървежа

Мнение от zdravko555 » 26 Авг 2013, 21:58

Здравейте,
от няколко месеца карам 530д автомат и съм доволен, даже очарован от вървежа ако мога така да го кажа, но днес се прибрах от по дълъг път от морето и имам някакво притеснение, че нещо не е както трябва.
Значи имам чувството, че не върви както трябва или конкретно карам с 100 на 6та, натискам газта и тук според колко съм натиснал набира на 6та или връща на 5та или на 4та. До тук предполагам е правилно поведение, но резултат няма, набира но слабо много бавно.
Прави ми впечатление че връща на 4та при повече подадена гяз, вдига оборотите на 3000-3200, но не тегли, държи тези обороти няколко секунди и набира ама бавно, после минава на 5та и набира повече, до 120 ми трябват 15-20 секунди.
Това нормолно ли е, практически след 3500 няма тяга?
На изкачвания настигам тирове мъчат се с 80 е и аз зорр едвам ги изпреварвам.
Гледах клипове в тубата , е другите мотори се развъртат повече. Дефакто набира повече на 5та при 2200, отколкото на 4та на 3000 оборота!
Моля за съвет в случая каде може да е проблема, предполагам на диагностиката ще излезе нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: въпрос за проблем с вървежа

Мнение от hacker4eto1 » 27 Авг 2013, 7:36

да Колега една качествена диагностика ще е добро начало :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 27 Авг 2013, 8:17

Колега предполагам караш и с климатик...,имах същия проблем наскоро незная дали има общо с феродовия диск на кутията но на моята маховика беше за смяна,и като смених всичко от маховик до лагер този проблем за сега изчезна,моята е ръчна кутия ..,изключвах климатика за да се разтовари мотора намалях до към 90-100км за около 5мин за да влезе в нормален режим..,влиза в някакъв сереизен режим ако мога да го нарека за да не се товари мотора рязко незнам и аз:roll:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko555 » 27 Авг 2013, 9:23

Да ясно така и предполагах има му нещо, не е нормално за 200+ кона мотор да набира добре до 80-100 а после едвам. И едва ли го товари климата егати, трима души и малко багаж тая кола да няма динамика.
А и друго си мисля нали е дизел и силата му е в ниските, до колко оборота му е реално работния диапазон, защото реално над 3500 не съм го видял до отива.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 27 Авг 2013, 9:31

Със сигурност поведението, което описваш не е нормално. Ти си втория човек който ми споменава за подобен проблем на Е60.
Опитвал ли си на дълъг път да изцедиш колата до край на 6-та ? Ако има проблем с ускорението е много вероятно и да не може да достигне максимална скорост, което говори за работа на дригателя в авариен режим. (за него би трябвало да получиш и известие на дисплея). Отиди някъде да и направят диагностика! Успех с отсраняването на проблема.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko555 » 27 Авг 2013, 9:44

Здравей, ами нямяше как да я цедя с нялото семеиство вътре, иначе миналия месец се пребирах една вечер от пазарджик на автопилот на 150 и не съм усетил проблем. Дигал съм 200 за проба преди и си ги направи без проблем.
Нямам никакви съобщения, масла и филтри сменени приди 6 хиляди, зареждам на ОМВ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 27 Авг 2013, 10:36

Да не е вакумен маркуч към турбото? приятел ми се беше оплакал от такъв проблем беше се извадил споменатия маркуч.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 27 Авг 2013, 10:40

Много е възможно да е нещо такова,но защо след като изключа климатика и нормалиьирам колатата в диапазон 100-110км за около 5-10мин и се оправя,и го прави само когато климата работи

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 27 Авг 2013, 14:52

zdravko555 написа:Здравейте,
от няколко месеца карам 530д автомат и съм доволен, даже очарован от вървежа ако мога така да го кажа, но днес се прибрах от по дълъг път от морето и имам някакво притеснение, че нещо не е както трябва.
Значи имам чувството, че не върви както трябва или конкретно карам с 100 на 6та, натискам газта и тук според колко съм натиснал набира на 6та или връща на 5та или на 4та. До тук предполагам е правилно поведение, но резултат няма, набира но слабо много бавно.
Прави ми впечатление че връща на 4та при повече подадена гяз, вдига оборотите на 3000-3200, но не тегли, държи тези обороти няколко секунди и набира ама бавно, после минава на 5та и набира повече, до 120 ми трябват 15-20 секунди.
Това нормолно ли е, практически след 3500 няма тяга?
На изкачвания настигам тирове мъчат се с 80 е и аз зорр едвам ги изпреварвам.
Гледах клипове в тубата , е другите мотори се развъртат повече. Дефакто набира повече на 5та при 2200, отколкото на 4та на 3000 оборота!
Моля за съвет в случая каде може да е проблема, предполагам на диагностиката ще излезе нещо.

Колега здравей.Лично мое мнение е че трябва да търсиш проблем във управлението на турбокомпресора или скоростна кутия.Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko555 » 27 Авг 2013, 16:26

Здравей, мерси за предпролжението, ще я водя на диагностика при първа възможност.
По пътя на логиката какво може да не е наред с турбото, чувам го че надува даже силно се засилва при тастъпване, и си мисля че работи, е разбира се не съм специалист. Когато я купувах, я карах на диагностика, та ми казаха че турбото е ок и добре си надува.

А пък за скоростната кутия какво може да е , според мен си превлючва добре, не рита, няма симптоми на проблем с торка, незнам. Какво имаш в предвид за нея.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 27 Авг 2013, 21:02

При мен се появи този проблем преди 3 седмици,живея в ирландия и се прибирах в отпуск към бг колата беше натоварена доста 4 човека багажник пълен жега 36-7гр.,в сръбско тръгнах да изпреварвам на двупосочно ..от 6та до 4та назад само ръмжи и оборотомера от 2500 не мърда и реално неможах да изпреваря...,после ми го правише още няколко пъти и се налагаше да изключвам климата да карам с 100 тина км за 10мин и се оправяше...,смених всичко по скорст. Кутия и онзи ден като се прибирах незабелязах проблема,отчетох го на заминал фетодов диск и явно е буксувал или нещо си там...дошло му е нанагорнище претоварил се е, а и може както колегата по горе споменава някой вакум по турбината:roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko555 » 31 Авг 2013, 11:30

Здравейте, имам малко развитие по мая проблем. Днес минах на диагностика и очаквано излязоха грешки в компютъра:

3263 air mass sensor
1272 manifold pressure actuator
1296 air charge control, standard
4587 fuel filter

Сега сядам да търся информация в нета, ако знае нещо по тия грешки нека сподели.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към Е60/Е61