e61 LCI N46N 170 коня 4-цилиндров

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

e61 LCI N46N 170 коня 4-цилиндров

Мнение от Dr.Schnaps » 23 Мар 2013, 23:53

С риск да ме закопаете, но се чудя дали да не пробвам едно такова. Цената е добра а екстрите са си доста.

Моите съображения- на бензиновите шестаци градския разход в е61 е прекалено висок, а на дизелите всички си ги знаем серийните проблеми. А аз искам кола за каране (по точно за жената) , а не за ремонтиране (имах вече едно такова е61 2004 и то си беше ебати приключението от серийни бъгове)

А в случая - лесен за подръжка двигател с по добрия валвтроник и без директно впръскване монтиран милиони пъти в е90. Окачването и спирачките са единтични с малките дизели и по големите бензинови двигатели. Така че единствения недостатък си остава вървежа (и звука де). Но смятам че в сравнение с 523и с 190 коня няма да е толкова по зле.

Та някой има ли директни впечатления от този двигател в е61?

Поздрави
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: e61 LCI N46N 170 коня 4-цилиндров

Мнение от ICE » 24 Мар 2013, 11:19

Божи,
Аз нямам наблюдения върху този мотор, но като те знам как пътуваш non-stop, смятам че изборът ти е удачен! И аз съм фен на бензина, но ситуацията налага дизела като една отлична алтернатива. Това че нямала сила и звук, е хайде сега...ти си семеен човек. Едва ли ще те притесняват тези факти. По-стимулиращ фактор е изключително ниския разход на дизел (особено извънградско). За мен....Скачай смело и успех!
ПП. Поздрави на Жорката!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 31 Мар 2013, 10:51

Дизела с свойте предимства ми е ясен, за съжаление и недостатъците му също.

Явно модела е прекалено рядък (само 70 пъти в мобилето) и няма колега с такъв.

Ще ходя да го пробвам тея дни, а за техническата част май в е90 форума ще са по наясно.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 31 Мар 2013, 21:14

Имам приятел, който си купи ново пр Бургас но беше E60 LCI... Той не е "просветен" и ме влиза тук, но си я караше без проблемно 3 години! Много е икономична.
Аааааа щях са забравя, както можеш сам са се досетиш, смениха по гаранция демпферната шайба! Друго нямаше като оплакване!
Успех! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 09 Юли 2013, 14:33

Малко къснo но ... аз съм с такъв двигател в е60 купе. Наистина са рядкост и аз търсих доста читава кола точно заради факта икономия доколкото може да е икономично едно е60/е61 (този двигател извънградско 7/градско 9). Като вървене нямам оплаквания, колата си ускорява по-моя преценка над средното ниво и върви доста, не ми липсва мощност. Двигаталя е малко по-шумен спрямо 6-таците. Досега не съм имал проблеми освен инцидентно падане на оборотите като си спрял на сфетофар, но доколкото чета това не е само при този двигател (още не съм оправил проблема а и не го прави често). Закупи ли колата колега?

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 09 Юли 2013, 14:40

a1n написа:Малко къснo но ... аз съм с такъв двигател в е60 купе. Наистина са рядкост и аз търсих доста читава кола точно заради факта икономия доколкото може да е икономично едно е60/е61 (този двигател извънградско 7/градско 9). Като вървене нямам оплаквания, колата си ускорява по-моя преценка над средното ниво и върви доста, не ми липсва мощност. Двигаталя е малко по-шумен спрямо 6-таците. Досега не съм имал проблеми освен инцидентно падане на оборотите като си спрял на сфетофар, но доколкото чета това не е само при този двигател (още не съм оправил проблема а и не го прави често). Закупи ли колата колега?

Пробвай да смениш ролките + маслото на компресора на климатика, ако никога не е сменяно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 09 Юли 2013, 22:57

a1n написа:Закупи ли колата колега?

Еми така се развиха нещата че я гледах само на място без да я карам. Междувременно ми дадоха най - добрата кола.... служебната :) и за сега се отлага покупката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 11 Юли 2013, 10:15

Дай обявата да я погледна, че ми е много интересен тоя матор :shock:

Назад към Е60/Е61