Скоростен лост -проблем с DS режим

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Скоростен лост -проблем с DS режим

Мнение от Ivel » 29 Яну 2013, 9:44

Вчера почна да ми прави следния проблем : когато го преместя да е на DS режим не действа . Забелязах обаче,че се включва ,когато лоста го бутна от крайната лява позиция ,няколко мм надясно ,но това положение става само ,ако придържам лоста без да го пускам.Явно нещо вътре се е разместило .Някой имал ли е такъв проблем?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Re: Скоростен лост -проблем с DS режим

Мнение от petio » 29 Яну 2013, 17:00

Колата ти LCI ли е? Моята е такава и когато от D превключвам на R по-бързо и не всеки път го включва. Доста се изненадвам когато вместо назад тръгна напред. Другия вариант е да си гледам в ръцете какво е включило (или на таблото). Струва ми се, че нещо вътре би могло да се почисти и оправи, но не знам какво. Писах една тема за разглобяване на такъв лост, но никой не се включи в дискусията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 29 Яну 2013, 18:50

Със старият лост съм .Ще я закарам в Дару или в Камор да го видят. Обаче днес колата ми направи друга простотия :като я запалих ми даде ,че часа трябва да се регулира (пред месец два сложих нов акумулатор) и на менюто за сервизните работи всичко светеше в жълти триъгълници и на оставащи км или време седеше празно. След 20мин каране пак проверих и си беше ок. Колата седя 5 часа без да се кара и като я запалих ,не даде проблем .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 29 Яну 2013, 19:14

Нормално е сервизните интервали да ти светят жълто като си е загубила часа и датата.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 3.5d

Мнение от carstyle » 31 Яну 2013, 20:22

Aкумулатора трябва да е AGM технология и може би затова имаш проблеми ако не е такъв.Освен това мисля че като се постави такъв AGM акумулатор трябва да се направят някой настройки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Мнение от acorde » 31 Яну 2013, 21:28

Ivel написа:Вчера почна да ми прави следния проблем : когато го преместя да е на DS режим не действа . Забелязах обаче,че се включва ,когато лоста го бутна от крайната лява позиция ,няколко мм надясно ,но това положение става само ,ако придържам лоста без да го пускам.Явно нещо вътре се е разместило .Някой имал ли е такъв проблем?

Аз имах същия проблем DS изчезна и в ръчен режим само + отговаряше.Оказа се че тънките кабели на лоста се бяха скъсали :lol:лесно могат да се видят дърпаш пластмасовото нагоре и то се отщипва и проследяваш кабелчетата където се е скъсал наставяш :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 01 Фев 2013, 1:05

Акумулатора си е ок . Варта агм на 95а. Днеска я карах колата 5мин ,след това пъхам ключа и нищо. Даже не ми даде да си извадя ключа или багажника от копчето :) Извадих металната част ,отворих багажника ,размърдах клемите и светна :) При мен всичко си работи ,-,+,DS само ,че половин-1 см по-надясно от където трябва се активира

Назад към Е60/Е61