Лампа ниво масло

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Лампа ниво масло

Мнение от vesko4114 » 29 Дек 2011, 10:38

Колеги,
от известно време често ми светва лампата за новото на маслото. Като вдигна щеката, нивото е над средата (м/у средата и максимума). Минималните течове, (около турбото смених О-пръстените и уплътненията на колекторите,които засега са ОК) които имах ги отстраних. Маслото е 5W30 БМВ, а ДВГ M57N2, сменено преди 6-7хил км. Възможно ли е датчика за нивото да се шашка?
Някой да даде мнение :bowdown:
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Re: Лампа ниво масло

Мнение от bordo_77 » 29 Дек 2011, 16:49

vesko4114 написа:Колеги,
от известно време често ми светва лампата за новото на маслото. Като вдигна щеката, нивото е над средата (м/у средата и максимума). Минималните течове, (около турбото смених О-пръстените и уплътненията на колекторите,които засега са ОК) които имах ги отстраних. Маслото е 5W30 БМВ, а ДВГ M57N2, сменено преди 6-7хил км. Възможно ли е датчика за нивото да се шашка?
Някой да даде мнение :bowdown:

След като нивото на маслото е нормално, не виждам друга причина. Според мен датчика ти е за смяна, виж си и буксата за която е вързан.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Мнение от emoo » 29 Дек 2011, 19:13

колега при мен така беше на пасата свалих картера и цедката на маслената помпа беше много задръстена свалих я и я почистих с бензин и от тогава нямах проблем. а преди това майсторите какво ли не ми казваха че е дано да съм полезен :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 29 Дек 2011, 19:21

Вече се радвам че съм с щека :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар
Кара: e61 525i

Мнение от Sad_homecoming » 27 Мар 2013, 22:54

И при мен почти всеки ден ми светва лампата за маслото, а на щеката е по средата. Индикацията излиза като изгася колата и при последвало палене вече я няма.
Някой може ли да даде по-подробна информация къде точно е тоя датчик за нивото на маслото и как се сваля?

Потребител
Аватар

Мнение от xcntr1c » 29 Мар 2013, 8:36

За колегите които не са сменяли датчика за масло сменяйте САМО С ОРГИНАЛЕН !!! Аз брах ядове с един който уж бил супер не знам си кво.Смениха го и като покарам половин час ми изписва да долея масло.После сложих оргиналния и всичко заспа и така вече повече от година.

Назад към Е60/Е61