Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Гаранция не е карана колкото дизелова.АКо се прегледа и е ок, с тая ръчка си заслужава.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- J0P3T0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Здравейте Колеги,
Предстои ми покупка на BMW 530xd, 2006 г., 231 к.с, ръчни скорости. Почетох във форума относно тази кола (подръжка, части, консумативи и т.н) Тази тема, честно казано не успчх да я изчета цялата, защото е 400 страници
Към въпроса: Какво да се гледа и да се провери в тази кола преди покупката. Попринцип ще я карам в сервиз за оглед преди покупката (Най - вероятно в сервиза на Dimitroff от форума).
Продавача твърди, че в резервоара е сипвано "нещо" (някаква киселина) и от там се е наложил ремонт - смяна на резервоар и абсолютно всички дюзи и помпи по горивната система. Това може ли да се потвърди на огледа?
Освен масло и филтри (маслен, горивен и въздушен) какво друго е хубаво да се смени при покупката на тази машина?
Благодаря предварително за отговорите Ви!
Предстои ми покупка на BMW 530xd, 2006 г., 231 к.с, ръчни скорости. Почетох във форума относно тази кола (подръжка, части, консумативи и т.н) Тази тема, честно казано не успчх да я изчета цялата, защото е 400 страници

Към въпроса: Какво да се гледа и да се провери в тази кола преди покупката. Попринцип ще я карам в сервиз за оглед преди покупката (Най - вероятно в сервиза на Dimitroff от форума).
Продавача твърди, че в резервоара е сипвано "нещо" (някаква киселина) и от там се е наложил ремонт - смяна на резервоар и абсолютно всички дюзи и помпи по горивната система. Това може ли да се потвърди на огледа?
Освен масло и филтри (маслен, горивен и въздушен) какво друго е хубаво да се смени при покупката на тази машина?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
J0P3T0 написа:Здравейте Колеги,
Предстои ми покупка на BMW 530xd, 2006 г., 231 к.с, ръчни скорости. Почетох във форума относно тази кола (подръжка, части, консумативи и т.н) Тази тема, честно казано не успчх да я изчета цялата, защото е 400 страници![]()
Колегата Димитров ще ти каже ако има нещо друго за смяна, а и в какво състояние е колата.
Лично аз след всяко купуване на кола - подменям спирачната и охладителната течност, ако не се знае кога е сменяна водната помпа и нея , както и други неща - но това си е въпрос на личен избор.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Да попитам, намират ли се E60 с Doppelglas(двойни стъкла/стъклопакет)
Тая екстра я имам на 540-ката и е мания, ама нещо не мога да намеря инфо.
пък съм се замислил за още едно BMW 

Тая екстра я имам на 540-ката и е мания, ама нещо не мога да намеря инфо.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

s.krystev написа:Здрвейте колеги, от скоро си търся Е60 535d и направо се отчайвам вече! Попадам само на върнати километражи, лъжливи джамбази и проблемни коли. Та въпросът ми е знаете ли някоя читава 535-ца да се продава? Търся да е с М-пакет, комфортните седалки, общо взето с възможно най-много екстри. Предимно търся 286к.с. но в тази кризаи на 272 ще се радвам. Тези дни ще гледам тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8e7e9 .
Колега аз гледах за 535 през Декември и беше същото, нямаше нито една кола която да е ок и на реални километри. Препоръчвам ти да си купиш от Германия, аз лично така направих и не съжалявам. Да знаеш че по принцип М-пакета върви със спортни седалки, ако искаш комфорт тръбва да е специално така поръчана или да е слаган М-пакета после.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
s.krystev написа:Здрвейте колеги, от скоро си търся Е60 535d и направо се отчайвам вече! Попадам само на върнати километражи, лъжливи джамбази и проблемни коли. Та въпросът ми е знаете ли някоя читава 535-ца да се продава? Търся да е с М-пакет, комфортните седалки, общо взето с възможно най-много екстри. Предимно търся 286к.с. но в тази кризаи на 272 ще се радвам. Тези дни ще гледам тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8e7e9 .
Много е добра колата, поне на синмки. Единствено тоя Маднес тунинг, не знам колко е ок

За тези който търсят 535D, това ми изглежда доста ок:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... rfunnel_fb
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Здравейте, колеги, насочил съм се към закупуване на 530xi 272 hp , от изчетеното по форума разбрах, че трябва да се внимава с раздатката. Искам да попитам за какво друго евентуално трябва да се внимава, веригата както при дизеловата ли е често срещан проблем и какви пари би струвала смяната. Също - този двигател може ли безпроблено да върви на газ (за начало не мисля да слагам, но все пак) . Общо взето, всякаква информация би ми била полезна, иначе съм се насочил към този екземпляр : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8plaq .
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
B.Stoimenov написа:J0P3T0 написа:Здравейте Колеги,
Предстои ми покупка на BMW 530xd, 2006 г., 231 к.с, ръчни скорости. Почетох във форума относно тази кола (подръжка, части, консумативи и т.н) Тази тема, честно казано не успчх да я изчета цялата, защото е 400 страници![]()
Колегата Димитров ще ти каже ако има нещо друго за смяна, а и в какво състояние е колата.
Лично аз след всяко купуване на кола - подменям спирачната и охладителната течност, ако не се знае кога е сменяна водната помпа и нея , както и други неща - но това си е въпрос на личен избор.
Задължително филтъра за картерни газове и маслото на раздатката. Провери си демпферната шайба в какво състояние е, да не те остави някъде.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
todorSTY написа:Задължително филтъра за картерни газове и маслото на раздатката. Провери си демпферната шайба в какво състояние е, да не те остави някъде.
Как се проверява тази шайба?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Jim Beam написа:todorSTY написа:Задължително филтъра за картерни газове и маслото на раздатката. Провери си демпферната шайба в какво състояние е, да не те остави някъде.
Как се проверява тази шайба?
в сервиз на канал, свалят се корите долу, светкаш с фенерче и се дзвериш - най-общо казано.
Шайбата е доста масивна, и рядко има напуквания, в повечето случаи просто рЕзко си заминава.
Иначе да - филтър картерни газове, масло раздатка, пеперудите е препоръчително да се махнат, аз лично смених и всички маркучи на вакуумите. после почистване на ЕГР, ДПФ, Всмукатели, кулер, Турбината може да си погледнеш така и така ще се разглобява,термостати ... абе има какво да се гледа

Като цяло Димитров, вярвам ще ти обясни всичко

- eXee
- Потребител
-
- Кара: e36 316i -> m42b18
Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
eXee написа:Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела
Просто в чужбина карат повече дизели.... Ако караха бензинки и тук щеше да е само от тях

eXee написа:Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела
Цял живот съм харесвал и продължава да харесвам бензина пред дизел. Взех дизел, защото дълго време не можах
да намеря бензин, а и в крайна сметка реших да пробвам и засега съм доволен.
Мисля, че бензиновите бмв-та до н52 (2007-2008 год) са доста здрави и пъргави, единствен кусур
аз отчитам разхода - съответна ГИ, там пък още разправии...
Карах една година на Е60 м54б30 с ГИ романо и бях повече от доволен, тишина, върви, харчи поносимо, чудна работа :-)
Току що видях една обява :-)
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
imitsov написа:Здравейте, колеги, насочил съм се към закупуване на 530xi 272 hp , от изчетеното по форума разбрах, че трябва да се внимава с раздатката. Искам да попитам за какво друго евентуално трябва да се внимава, веригата както при дизеловата ли е често срещан проблем и какви пари би струвала смяната. Също - този двигател може ли безпроблено да върви на газ (за начало не мисля да слагам, но все пак) . Общо взето, всякаква информация би ми била полезна, иначе съм се насочил към този екземпляр : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8plaq .
530xi 272 hp e N53 с директно впръскване и примерно ,газовата уредба за 6ц.на BRC е към 3000лв.Всъщност всички бензинови фейс Е60 са с директно впръскване и газовата уредба си е инвестиция,която се избива за 2-3год. или 30-35хил.км и след това караш с по-евтино гориво.
- eXee
- Потребител
-
- Кара: e36 316i -> m42b18
nikolae написа:eXee написа:Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела
Цял живот съм харесвал и продължава да харесвам бензина пред дизел. Взех дизел, защото дълго време не можах
да намеря бензин, а и в крайна сметка реших да пробвам и засега съм доволен.
Мисля, че бензиновите бмв-та до н52 (2007-2008 год) са доста здрави и пъргави, единствен кусур
аз отчитам разхода - съответна ГИ, там пък още разправии...
Карах една година на Е60 м54б30 с ГИ романо и бях повече от доволен, тишина, върви, харчи поносимо, чудна работа :-)
Току що видях една обява :-)
Ти си моя човек!
Кажи ми за какво да се заглеждам в бензиновите коли докато си избирам ! Спрял съм се на 2004-2006г , 2.5 или 3л като от обявите тези две ме грабнаха (повече като цена):
LINK LINK2