Форсиране на DPF регенерация

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91 325d
Мечтае да кара: M4 GTS
Детайли за колата: 197hp,CIC navigation

Re: Форсиране на DPF регенерация

Мнение от kr0nikal » 18 Мар 2016, 18:51

Днес ходих в сервиз да го закачат излязоха 8 грешки някъде. 6 от грешките бяха на подгревните свещи другата беше за ДПФ-а и последната беше за високо налягане в ДПФ. Нямаше грешка за термостат. Човека изтри грешките с КТС на Бош и сега всичко е наред и не светва ДПФ-а. Каза ми ако пак светне вече ще знаем че трябва да сменят свещите. Сега явно остана да го покарам малко по дълго за да изчистя ДПФ-а за да е всичко ок.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 18 Мар 2016, 21:28

С това изтриване на грешки нищо няма да постигнеш. Трябва да смениш свещите (съответно и релето, ако е заминало), иначе пак ще ти набива грешка за свещи, а така няма как да направи регенерация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 18 Мар 2016, 22:20

kr0nikal написа:Днес ходих в сервиз да го закачат излязоха 8 грешки някъде. 6 от грешките бяха на подгревните свещи другата беше за ДПФ-а и последната беше за високо налягане в ДПФ. Нямаше грешка за термостат. Човека изтри грешките с КТС на Бош и сега всичко е наред и не светва ДПФ-а. Каза ми ако пак светне вече ще знаем че трябва да сменят свещите. Сега явно остана да го покарам малко по дълго за да изчистя ДПФ-а за да е всичко ок.

Колега няма как да има грешка за термостат.

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kr0nikal » 18 Мар 2016, 22:24

Колега нямаше грешка за температура никаква. Аз гледах също не е да кажеш че да ме излъгали. Не знам какво става утре имам 30км път ще видя дали ще светне пак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 19 Мар 2016, 7:16

kr0nikal написа:Колега нямаше грешка за температура никаква. Аз гледах също не е да кажеш че да ме излъгали. Не знам какво става утре имам 30км път ще видя дали ще светне пак.

Колега не четеш какво ти пишат колегите :)
На диагностика термостат не излиза - колата ти не прегрява- а недозагрява.
Ако имаш проблем със сеещите инрелето, и температурата - регенерация няма да започне. А чрез регенерацията колата се опитва да освежи дпф-а.триенето на грешките - не променя нищо. 2км след изтриването им ще ги имаш пак ...
И не ти препоръчвам да караш със запушен дпф !
Мое мнение отново: ходил си при тия най-любимите "майстори" - иди при някой разбиращ от бмвта
Ако имаш грешка и за 6те свещи - според мен самото реле е заминало.

Потребител
Аватар

Мнение от kr0nikal » 19 Мар 2016, 11:00

Да да моя грешка в последствие прочетох както трябва.Преди съм имал Ауди там термостата беше за смяна и ми го показа като грешка.Вече имам направени 50км все още нищо не е светнало,нивото на маслото е добре.Представа си нямам какво става дали просто да е набило някакви грешки на свещите и от там да идва проблема не знам. Супер ми е странно какво се случва, върви като лудо няма задънване или нещо, не знам ще чакам да видя дали ще светне повече ДПФ и тогава вече ще сменям кактото трява. Имам Х3 2010 2литра дизел 100 000км съм и направил ДПФ не е светвал никога. А и колега майстора разбира много, няма как просто да си закарам колата при някой пишман майстор който хабер си няма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 20 Мар 2016, 1:27

kr0nikal написа:Да да моя грешка в последствие прочетох както трябва.Преди съм имал Ауди там термостата беше за смяна и ми го показа като грешка.Вече имам направени 50км все още нищо не е светнало,нивото на маслото е добре.Представа си нямам какво става дали просто да е набило някакви грешки на свещите и от там да идва проблема не знам. Супер ми е странно какво се случва, върви като лудо няма задънване или нещо, не знам ще чакам да видя дали ще светне повече ДПФ и тогава вече ще сменям кактото трява. Имам Х3 2010 2литра дизел 100 000км съм и направил ДПФ не е светвал никога. А и колега майстора разбира много, няма как просто да си закарам колата при някой пишман майстор който хабер си няма.

100000 са малко. Принципно ми е направило впечатление че около 200 хил .дпф вече си тръгва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 20 Мар 2016, 7:43

Моя се задръсти на 350к. Чистене после добавки глупости, ама ефект само за малко и пак вдигаше налягане.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 20 Мар 2016, 16:58

adovet написа:Моя се задръсти на 350к. Чистене после добавки глупости, ама ефект само за малко и пак вдигаше налягане.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

около толкова е пределния живот на ДПФ-ите, които са в едно с катализаторното тяло. Може да се позадръстят и преди това, но тогава има ефект от чистенето.

Потребител
Аватар
Кара: X5 3.0d 08'', X6 4.0d 13''

Мнение от unknow » 27 Мар 2016, 14:52

Добър ден,преди време ми се появи жълта грешка за партикъл филтър (DPF) при диагностика нямаше грешка за свещ,дюза,сонда и т.н.Изчистиха грешката след време пак севетна.След второти изчистване не е светкала отново но забелязах,че ауспусите се очерниха и опушиха бронята(до преди всичко е било перфектно чисто) автомобила е Х5 3.0д дпф Не е премахван,на 260 000км е автомобила.От затлачен дпф ли става така и какво друго може да го е довело до това положение.
Ще приложа и няколко снимки
Изображение
post img

Изображение
photo hosting

Изображение
image post

Изображение
forum image hosting

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 27 Мар 2016, 16:40

Заталачен, пробит или липсващ ;) това са трите опции

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Мар 2016, 16:59

[quote="Taruno"]Заталачен, пробит или липсващ ;) това са трите опции[/quoteнай вероятно в следствие на първото е станало второто

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 05 Апр 2016, 19:01

Някой да прерифразира думата "пробит".
Stop me, if you can ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 05 Апр 2016, 19:49

Soni написа:Някой да прерифразира думата "пробит".

Когато е запушен самия ДПФ се правят 3 или повече дупки по дължина и вместо да се премахне или да се сложи нов можеш да продължиш да си караш колата така
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар
Кара: X5 3.0d 08'', X6 4.0d 13''

Мнение от unknow » 05 Апр 2016, 20:16

Не са правени дупки по дпф-а.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61