Bmw 535 E60 272 2006 hp Не пали?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Bmw 535 E60 272 2006 hp Не пали?

Мнение от alexmt » 26 Окт 2016, 11:31

До колкото ми обясниха при колите с keyless прихващат сигнала на ключа ти и могат да отворят и запалят колата без никакви други интервенции, след което колата палела веднъж колкото да отидат до някое сигурно място.От това си мисля, че най-вероятно докато бях на омв може да са я пробвали, защото найстина имаше една кола спряло плътно зад мен като тръгвах и не беше загасена с некви хора вътре. Направи ми впечатление, но не предполагах и не обърнах повече внимание и тръгнах. Може би добре, че нямаше хора на касата вътре взех си кафе и тръгнах и не съм се бавил...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 26 Окт 2016, 15:06

alexmt написа:До колкото ми обясниха при колите с keyless прихващат сигнала на ключа ти и могат да отворят и запалят колата без никакви други интервенции, след което колата палела веднъж колкото да отидат до някое сигурно място.От това си мисля, че най-вероятно докато бях на омв може да са я пробвали, защото найстина имаше една кола спряло плътно зад мен като тръгвах и не беше загасена с некви хора вътре. Направи ми впечатление, но не предполагах и не обърнах повече внимание и тръгнах. Може би добре, че нямаше хора на касата вътре взех си кафе и тръгнах и не съм се бавил...

Затова keyless go се изключва и спиш малко по-спокойно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 26 Окт 2016, 15:09

alexmt написа:До колкото ми обясниха при колите с keyless прихващат сигнала на ключа ти и могат да отворят и запалят колата без никакви други интервенции, след което колата палела веднъж колкото да отидат до някое сигурно място.От това си мисля, че най-вероятно докато бях на омв може да са я пробвали, защото найстина имаше една кола спряло плътно зад мен като тръгвах и не беше загасена с некви хора вътре. Направи ми впечатление, но не предполагах и не обърнах повече внимание и тръгнах. Може би добре, че нямаше хора на касата вътре взех си кафе и тръгнах и не съм се бавил...

Това е малко фантастика , няма абсолютно никаква логика в това , което са ти казали , първо някой се опитва да ти запали колата след като ти е прихванал keyless go опитва се да ти запали колата (на бензиностанция с 100 камери още тук се губи малко логиката, защото реално това ти е било "това едиствено палене което ти е останало" след което колата не ти сигнализира по абсолютно никакъв начин , че са се опитали да я запалят с друг ключ , ти си караш решаваш да кажем да пикаеш по средата на пътя спираш? И какво не ти пали колата , много сигурно място , това би било добре измислено , ако ти сигнализира , когато я запалиш. Най-вероятно ако си бил на същото място , където си сменял и акумулатора просто са видели къде им е била грешката в монтажа и са си го оправили и това са ти го казали с цел да не си признаят грешката.

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 26 Окт 2016, 19:09

А ако въпросните са във кафето на бензиностанцията стоейки на масата до прозореца на 2м от колата с лаптоп върху масичката и уж разцъкващи нета, фнтастика ли е пак?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 26 Окт 2016, 19:16

memorex написа:А ако въпросните са във кафето на бензиностанцията стоейки на масата до прозореца на 2м от колата с лаптоп върху масичката и уж разцъкващи нета, фнтастика ли е пак?
Да, с примес на комедия. Идеята е единия да е близко до ключа, другия до колата, пък може колата и на северния полюс да е, а ти на слънчака и пак ще запали...
Да не говорим, че с правилната техника, ако живееш на първия етаж в някоя панелка и ключа е достатъчно близо да се хване сигнала, може да ти я отключат и вдигнат за 0 време. Затова призовавам колегите да изключват тая "екстра", тя не е мислена за нашите географски ширини...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 26 Окт 2016, 20:59

dextuar написа:
memorex написа:А ако въпросните са във кафето на бензиностанцията стоейки на масата до прозореца на 2м от колата с лаптоп върху масичката и уж разцъкващи нета, фнтастика ли е пак?
Да, с примес на комедия. Идеята е единия да е близко до ключа, другия до колата, пък може колата и на северния полюс да е, а ти на слънчака и пак ще запали...
Да не говорим, че с правилната техника, ако живееш на първия етаж в някоя панелка и ключа е достатъчно близо да се хване сигнала, може да ти я отключат и вдигнат за 0 време. Затова призовавам колегите да изключват тая "екстра", тя не е мислена за нашите географски ширини...

Гледам че ме цитираш и сигурно държиш на това че единия стои до шофьорската врата понеже има камери насочени към парко местата. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 26 Окт 2016, 22:16

memorex написа:
dextuar написа:

Гледам че ме цитираш и сигурно държиш на това че единия стои до шофьорската врата понеже има камери насочени към парко местата. :bowdown:
Нищо не ти разбрах, но от малкото, което мога да налучкам- що си мислиш, че някой го еб* за тия камери? И че една шапка и гледане в краката няма да го спасят? Или пък едни по-грамадни очила? Т'ва да не ти е "От местопрестъплението", ДНК ще взимат после от колонката ли :mhihi: На маса народ са им тафили колите пред хранителни магазини с КАМЕРИ, явно са били от тъпите крадци, ама нещо няма кой да им обясни колко са тъпи, щото никой не ги е намерил и хванал още :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 27 Окт 2016, 2:03

Няма никакъв режим"Кражба"пълни измишльотини за могат да ти вземат повече пари.И никой не се опитал да ти краде колата,защото за Keyless кражба са необходими са само две секунди и вратата се отваря,на седмата секунда двигателя е стартиран и от BMW-то няма и следа,без счупени прозорци и без разбити ключалки.И какво крадците са ти отключили колата,пробва ли да запалят не успяват,излизат и пак я заключват :mhihi: После ти я отключваш,палиш 2-3 пъти и чак тогава влиза в режим"Кражба"и спира да пали?
Най-често срещания проблем е загуба на синхронизация между DDE и CAS.Преди време един приятел имаше подобен случай:Спрял пред магазин за авточасти да си купи масло и след няма и пет минути колата не иска да запали?Дали се е опитал някой да му открадне колата и е влязла в режим"Кражба" :mhihi: Няма такива филми просто беше загубила синхронизация между DDE и CAS.
След диагностика,синхронизация на DDE и CAS и изчистване на грешките излезе от режим"Кражба"и запали :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Окт 2016, 8:38

На приятел с Е65 така му беше изгубила синхронизация от слаб акумулатор. Прибра се от път и сутринта няма палене. Но грешката наистина е нещо такова че може да се преведе режим "кражба" :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 29 Окт 2016, 16:47

Е то е беше ясно от самото начало , че никой не се опитал да му краде колата , ами просто тия дето са ми сменяли акумулатора са "осрали" смяната и по един или друг начин е загубила тези настройки и е изпаднала в режим "кражба":D :D

Предишна

Назад към Е60/Е61