Турбина - ел. част 530D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Турбина - ел. част 530D
Щом имаш грешки за ниско налягане явно не са
Това не е причината, щом и преди го е правило, но може да е част от пъзела защо 2 пъти под ред ти се чупят тези, които купуваш.

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
На мен също ми дава ниско налягане заради махнат дпф,но колата няма проблеми.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
weedminer написа:Интересно ми е - някой случвало ли му се е това - както си кара да му спре турбото, да изгаси, да запали и отново да тръгне и повече да няма проблеми?
Казаха ми, че това е възможно при моя модел. Само дето при мен след това след време се сгромолясва напълно.
Все пак, ако има някой да каже...
Мерси пичове
На мен ми се беше случило преди години с един Пасат Б5. Карам си по магистралата и изведнъж турбината изчезва и колата губи мощност. Гася както съм в движение, паля пак и тръгва. Тогава си бях внушил, че го прави когато падне някъде под 2000 оборота, но не съм сигурен дали беше точно така, има 9-10 години оттогава. Със сигурност като се караше в по-височки обороти проблема го нямаше. Обаче колата беше още гаранционна и така и не разбрахме какво и направиха. Мисля, че споменаха за почистване на нещо по геометрията на турбината.

П.С. Колата е минала оттогава близо 300 хил. км. без абсолютно никакъв проблем с турбото.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега,как ти е изпускателния колектор,ако е пробит дава ниско налягане ,турбото надува за да достави налягане и влиза в авариен режим -за да не излети.Погледнете го тоя колектор,то всяко 2-ро е60 е с пробит

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
За VAG като цяло са ми казвали, че тези проблеми наистина ги има и се оправят точно по начина, по който казваш ти и според мен не си си внушавал за тези 2000 оборота dimodi.
unikalen88, за този колектор знаех още като купих колата и го проверихме за да го сменим превантивно с такъв, който е направен от материала от Е39 колектора, но се оказа, че вече е сменен с такъв и всичко си е наред при него.
Чудя се - дали грешката, когато тази ел. част грохва, и когато само забие турбината от пренадуване, е една и съща
unikalen88, за този колектор знаех още като купих колата и го проверихме за да го сменим превантивно с такъв, който е направен от материала от Е39 колектора, но се оказа, че вече е сменен с такъв и всичко си е наред при него.
Чудя се - дали грешката, когато тази ел. част грохва, и когато само забие турбината от пренадуване, е една и съща

За пренадуването си има друга грешка, това е грешка в ел. управлението.
@Тимур, ДПФ-а не ти е махнат софтуерно или не ти е махнат качествено. Не трябва да имаш абсолютно никакви грешки свързани с това.
@Тимур, ДПФ-а не ти е махнат софтуерно или не ти е махнат качествено. Не трябва да имаш абсолютно никакви грешки свързани с това.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Може да си прав,но така са много хора и не могат да им оправят този порблем.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Аз като разкачих моят веднага я наби тая грешка. След това зареди новият файл, който е без DPF и никакви проблеми след това, грешки нямам в двигателният модул и по това съдя, че при вас нещо не е направено като хората 

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Пробвах го това.Когато го разкача дава че го няма датичика или повреда в него.А тука си дава ниско налягане,демек ДПФ го няма.
Утре ще ти кажа какво съм говорил по този въпрос.
Утре ще ти кажа какво съм говорил по този въпрос.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Здравейте хора,
това изглежда е бил единичен път като е записала пак грешка колата, за сега нямам проблеми, ако има нещо пак ще пиша
Безаварийно!
това изглежда е бил единичен път като е записала пак грешка колата, за сега нямам проблеми, ако има нещо пак ще пиша

Безаварийно!

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2