Проблем с талона на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Проблем с талона на е60
bmw545i написа:Е, защо решихте, че някой в КАТ е сбъркал датата? Това е малко вероятно, според мен. Човека казва, че са му различни цветове, оборудване и тн. Най-вероятно, колата си е "Студио Х".
всичко останало си одговаря примерно че е била синя че е с сиф кожен салон и екстри
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
bmw545i написа:Е, защо решихте, че някой в КАТ е сбъркал датата? Това е малко вероятно, според мен. Човека казва, че са му различни цветове, оборудване и тн. Най-вероятно, колата си е "Студио Х".
Днес не ти е ден

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
dr.peshev написа:bmw545i написа:Е, защо решихте, че някой в КАТ е сбъркал датата? Това е малко вероятно, според мен. Човека казва, че са му различни цветове, оборудване и тн. Най-вероятно, колата си е "Студио Х".
всичко останало си одговаря примерно че е била синя че е с сиф кожен салон и екстри
Аз разбрах, че не отговаря, то не става много ясно от написаното.

Ако наистина е само това, може да е грешка. Така съм съгласен, ама половината неща ако не отговарят...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Нашите ушави олигофрени са му объркали талона на човека!
Няма кола,регистрирана на 1-ви Януари!

Няма кола,регистрирана на 1-ви Януари!

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
rosendaal написа:Да но в чужбина това може да е наистина проблем.Поредния пример как немарливостта на държавен служител може да те вкара дори в ареста .
да сиприпомним с хумор какво може да стане:
http://www.youtube.com/watch?v=GIrfCU7KROo
Това е доста пресилено, той да не си е издал сам талона човека, нито пък го е фалшифицирал. Отговорността е изцяло на Държавния контролен орган, пък и на дали някой ще тръгне да се заяжда за такова нещо. Просто става въпрос за фактическа грешка.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Говоря за в чужбина ако за нещо му проверят колата.Изобщо не е пресилено защото не мен ми се е случвало два пъти
.
Хайде да го кажа така:представете си че сте полицай в Германия да речем,и проверявате колата на човек от съмнителна България с талон несъответстващ на годината на модела.Най-малкото Е60 започва да се произвежда юли 2003.A ченгето вижда талон от 01 месец-к'о прайм?
п.п. Ако имам разминаване в ЕГНто и датата на раждане в личната ми карта кой ще е заподозрян до установяване на истината-МВР че е издало грешна карта или аз е може да съм я подправил некачествено?То е достатъчно за изгубиш време и нерви.Талона на колата е нейната лична карта.

Хайде да го кажа така:представете си че сте полицай в Германия да речем,и проверявате колата на човек от съмнителна България с талон несъответстващ на годината на модела.Най-малкото Е60 започва да се произвежда юли 2003.A ченгето вижда талон от 01 месец-к'о прайм?
п.п. Ако имам разминаване в ЕГНто и датата на раждане в личната ми карта кой ще е заподозрян до установяване на истината-МВР че е издало грешна карта или аз е може да съм я подправил некачествено?То е достатъчно за изгубиш време и нерви.Талона на колата е нейната лична карта.
Последна промяна rosendaal на 29 Яну 2014, 23:44, променена общо 1 път
Отговорноста е на служителя, но познай кой ще изяде дървото - ТОЙ. Ще му конфискуват колата и ще пие една студена вода.
Бързо една проверка по рама, после на диагностика да се погледне рамата на модулите каква е и т.н. В КАТ може да са регистрирали колата с рамата, с която е в момента, но под нея да има друга или да е имало, която да е проблемната. Това ако се закачи на експертиза ще се познае.
Бързо една проверка по рама, после на диагностика да се погледне рамата на модулите каква е и т.н. В КАТ може да са регистрирали колата с рамата, с която е в момента, но под нея да има друга или да е имало, която да е проблемната. Това ако се закачи на експертиза ще се познае.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Точно така.Най малкото да си види от скритото меню какво му излиза вътре като рама.
Аз съм брал дертове с една алпина и нейната рама заради българските ''експерти'' от КАТ.
Аз съм брал дертове с една алпина и нейната рама заради българските ''експерти'' от КАТ.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Ако колата е крадена и има интервенция на номера на рамата, тогава естествено ще си има големи проблеми. Пак казвам че за една грешка в дата, ако е само това разбира се, най много да го забавят някъде до изясняване на обстоятелствата, ама чак пък и арест
. Аз съм излизал с Раф-а, и съм нямал никакви грижи. Често проверяват колата в масивите за крадени коли и ако всичко е на ред ти пожелават приятно пътуване. Даже на Унгарско-Румънската граница ми проверяваха БМВ-то като се прибирах от Германия. За всеки случай може да си поиска корекция на талона или някаква служебна бележка от КАТ. Всичко това разбира се, ако колата е напълно редовна.

То ако е имало проблеми с рамата, която в момента е на колата, още в КАТ щяха да я заключат, защото са вързани от 5г. сигурно с ШИС. Въпросът е на някоя граница или ако го спрат някъде за проверка и открият друга рама.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
rosendaal написа:Говоря за в чужбина ако за нещо му проверят колата.Изобщо не е пресилено защото не мен ми се е случвало два пъти.
ЕГН-то на колата е рамата, не датата на производство!!! И аз съм с кола, написана на 1.01., а е произведена 10 месец предната година заради което искаха да ми сложат високата данъчна ставка за първата година, но се разбрахме, че няма как да са я произвели на 1.01. Не филмирайте хората. Ченгето в Германия може да пусне една справка в компютъра дали такава кола с тази рама се издирва и толкова. Най-малкото няма как да разбере реалната дата на производство, ако не звънне на БМВ дилър да я провери или си носи таблета с вин-декодера. Различните цветове са ясни - бърза печалба на джамбазите в Добрич. Вече ако има интервенция в номера на рамата, филма е съветски.
Never mistake motion for action...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Колега "франсетата" са много мнителни,особено когато видят БГ-регистрация.Казвам го от опит.Преди години закарах кола с Бг-регистрация (щото е по-евтино,а и особено за млад шофьор) на приятелка студентка в Montpellier (близо е до теб).Та въпросната блъсна колата (опел-тигра) в друга кола и тя беше виновна.Значи тея французи,такива разследвания правиха.....закараха колата в официален сервиз и изготвиха проформа фактура,която изпратиха на каското в бг.Сумата беше за над 4000 euro(стойността на колата беше по-евтина).Фарове,пр.капак,калници,радиатор....и яко тормоз от французите към БГ-застрахователи,направо ги побъркаха.-казвам го в смисъл,че официалните им сервизи са много скъпи!
Съветвам те да си купиш консумативи и да я обслужиш в алтернативен сервиз.Никой няма да ги гледа тези работи.Ще ти вземат талона да ти запишат данни,колкото да ти водят някаква история на ремонти и поправки по колата в тяхната си база.
Другото мисля само в Бг можеш да си оправиш.
Съветвам те да си купиш консумативи и да я обслужиш в алтернативен сервиз.Никой няма да ги гледа тези работи.Ще ти вземат талона да ти запишат данни,колкото да ти водят някаква история на ремонти и поправки по колата в тяхната си база.
Другото мисля само в Бг можеш да си оправиш.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Precakaniq написа:Така значи колата по талон пише така дата на парва регистрация 01/01/2003 а по номер шаси 23/07/2003 тва не мога да разбера
Mиналата година пролетта отидох да гледам в една автокъща на Борис 525-ца колата беше пълен леш и тъкмо ще си ходя и джамбазина ми предложи друга "по-хубава" 530ка в задния им двор зад помещенията. Колата беше регистрирана и карана от някакъв руснак. Пробвах я човека взе да ми смъква цената без да съм повдигнал дори въпроса за това

Датата на регистрация 01.01.2003г ,а годината на производство 01.07.2003г. този факт ме озадачи доста, но говорих по този въпрос с приятели и ми казаха, че и при тях имало подобни случай, просто в кат доста често така ги регистрирали

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Precakaniq
- Потребител
-
Здр колеги днес си влязох в скритото меню и там ми изписа 7 символа на шасито така като са по талон и шаси номера и зобта от последните 5 символа също се получи за отключване на менюто. Благодаря на всички да ли мнението си
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2