Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от atanasov_aa » 12 Юни 2015, 20:58

Qugo написа:Колега не се съобразявай с колите зад теб а с тези пред теб.
Адаки много ме дразнят типове които набиват спирачки без причина а защото просто съм близо до тях. Извинявай но това е адски идиотско, ако някой иска да те удари няма да му попречат два три метра. Ако някой иска да те изпревари понеже бърза не следва да предизвикваш ПТП с безпричинно натискане на спирачката :kuku:

Извинявам се на всички но днес имах един такъв кр...н пред мен изяде много псувни.

Ако някога се бил на участъка за който става въпрос, ще знаеш, че там изпреварването и на теория е не възможно. Няма как да се изпревари колона от 40 коли в участък от 10 километра, защото е тясно. Аз и да искам не мога да изпреваря предния. А, тоя зад мен и да му дам път и място няма да може да изпревари без да ме одере и то здраво. На места от доста километри, огражданията са така сложени, че няма изпреварване без тоя който пропуска натискащия се от зад да не влезе в канавката. За, това в тези участъци се преценя и не се натиска предния в канавката. Става въпрос за местата, където се ремонтира Тракия и са сложени ограждания. Там на повечето места и да се бърза, на практика не може да се изпревари. За тази цел, са сложени и знаци. Но винаги има хора които нарушават закона и се натискат като се опитват да избутват в канавката предния, но не са с нови коли и такива с равни условия на спиране спрямо тази на предния.

Точно от такива, дето се пъхат в тясното бяха двете ПТП-та дето правеха задръстванията с километри. За това, че виновен е този който не се съобразява с тесния път и ограничението на скоростта при движение на колона в рамките на максимално разрешената скорост с положените пътни знаци. Т.е. този който се пъха и избутва от пътя движещите се в тесния участък без да му дава възможност да остане на пътя и го праща в канавката или загражденията.

П.П. Истината е, че винаги пускам този който бърза зад мен. Но само да има място, където това може да стане без да застрашава мен и останалите участници в движението. Никой който бърза не задържам зад мен. Но не желая заради някой дето бърза много, да съм участник в ПТП като бързайки удари мен или тоя дето идва от пред /заграждение на пътя/ и после мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 17 Юни 2015, 11:22

atanasov_aa написа:
Qugo написа:Колега не се съобразявай с колите зад теб а с тези пред теб.
Адаки много ме дразнят типове които набиват спирачки без причина а защото просто съм близо до тях. Извинявай но това е адски идиотско, ако някой иска да те удари няма да му попречат два три метра. Ако някой иска да те изпревари понеже бърза не следва да предизвикваш ПТП с безпричинно натискане на спирачката :kuku:

Извинявам се на всички но днес имах един такъв кр...н пред мен изяде много псувни.

Ако някога се бил на участъка за който става въпрос, ще знаеш, че там изпреварването и на теория е не възможно. Няма как да се изпревари колона от 40 коли в участък от 10 километра, защото е тясно. Аз и да искам не мога да изпреваря предния. А, тоя зад мен и да му дам път и място няма да може да изпревари без да ме одере и то здраво. На места от доста километри, огражданията са така сложени, че няма изпреварване без тоя който пропуска натискащия се от зад да не влезе в канавката. За, това в тези участъци се преценя и не се натиска предния в канавката. Става въпрос за местата, където се ремонтира Тракия и са сложени ограждания. Там на повечето места и да се бърза, на практика не може да се изпревари. За тази цел, са сложени и знаци. Но винаги има хора които нарушават закона и се натискат като се опитват да избутват в канавката предния, но не са с нови коли и такива с равни условия на спиране спрямо тази на предния.

Точно от такива, дето се пъхат в тясното бяха двете ПТП-та дето правеха задръстванията с километри. За това, че виновен е този който не се съобразява с тесния път и ограничението на скоростта при движение на колона в рамките на максимално разрешената скорост с положените пътни знаци. Т.е. този който се пъха и избутва от пътя движещите се в тесния участък без да му дава възможност да остане на пътя и го праща в канавката или загражденията.

П.П. Истината е, че винаги пускам този който бърза зад мен. Но само да има място, където това може да стане без да застрашава мен и останалите участници в движението. Никой който бърза не задържам зад мен. Но не желая заради някой дето бърза много, да съм участник в ПТП като бързайки удари мен или тоя дето идва от пред /заграждение на пътя/ и после мен.

Офтопик е от темата, но не мога да се сдържа - адмирации към колегата написал предишния пост. Крайно време е да се научим, че освен въртене на геврека и натискане на педалите, шофирането е свързано и със съобразяване! Съобразяване с пътната обстановка, но И с останалите участници в движението. Нямам нищо против този, който кара с 40 извънградско, но стига да го прави без да пречи на останалите. Нямам против и този, който иска да хвърчи с 240, но не да го прави за сметка на всички останали. Всичко това е свързано с културата на индивида. Ако виждахме мааалко по-надалеч от собствения си нос, нещата въобще нямаше да са такива.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 18 Юни 2015, 9:08

Айде и аз да се включа в OFFтопика. :mhihi: Съгласен съм,че най важното е човек да се съобразява с обстановката и останалите участници в движението и да не пречи на другите.Не съм съгласен обаче,с това някой да ми кара на извънградско с 40 :bang: ! Не може при ограничение 90 ,да се влачиш като червей,това създава най големите предпоставки за ПТП спрямо останалите участници и в нормалните държави има солидни глоби за каране под определена допустима скорост! Най ме дразнят,точно такива индивиди,дето карат с 40 на извънградско и с 60 на магистралата ,в средното платно!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 19 Юни 2015, 14:51

"магистрала" Тракия в момента :mhihi:

image.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 20 Юни 2015, 17:09

Cinder написа:"магистрала" Тракия в момента :mhihi:

image.jpg

Още малко и в резервура ще ти връща бензин, за това че я караш :D :D :D

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 20 Юни 2015, 20:18

Борд компютъра беше на доста по-различно мнение :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 21 Юни 2015, 3:47

3-ка бензин, м54б30, автоматик,

градско - от 12/100 до 20/100 според зависи стила на каране, каране на DS и климатик

извънградско - 7,5/8 - със 110/120 км/ч

Потребител
Аватар

Мнение от agij » 23 Юни 2015, 21:15

Здравеите нз дали тук фа напиша проблема си но сам нов и нз каде точно и така при потегляне от 1000 до 2000 оборота колата глахне и от веднаш се истрелва / бях на тест всичко нормално /сменил сам всички филтри масла свещи проверил сам дюзи на стент всичко е ок /единствено не сам проверил всички маркучи. Ако някои знае нещо по темата

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 28 Юни 2015, 21:02

Ето разхода на Е61 530xd при съботно-неделно, лежерно, софийско градско.

2015-06-28 16.19.17.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Юни 2015, 21:48

Изображение разхода за последните 16к и нещо си

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 29 Юни 2015, 21:48

Изображение разхода за последните 16к и нещо си

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 02 Юли 2015, 10:46

Здравейте, пиша тук за да не отварям друга тема. Искам да попитам каква е разликата в разхода м/у 525dA(177hp) и 530dA(218hp).
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 11 Юли 2015, 11:49

20150711_110340.jpg
Перник -Казанлък

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 11 Юли 2015, 18:38

djvisage написа:Здравейте, пиша тук за да не отварям друга тема. Искам да попитам каква е разликата в разхода м/у 525dA(177hp) и 530dA(218hp).

По-скоро зависи от начина ти на каране. Разликата не е повече от половин литър средно ако караш еднакво. Моята е 525d ама е с чип и реално извънградско под 7 трудно пада с моето каране, на дълго 7.5-8, но гледам колегите горе изваждат данни от 5 и нещо, 6, за 530d. Така че е много относителна цялата работа. Аз бих заложил на по-голям двигател. Не мисля, че ще се спести нещо като разход между двата :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Юли 2015, 10:31

SDLS написа:
djvisage написа:Здравейте, пиша тук за да не отварям друга тема. Искам да попитам каква е разликата в разхода м/у 525dA(177hp) и 530dA(218hp).

По-скоро зависи от начина ти на каране. Разликата не е повече от половин литър средно ако караш еднакво. Моята е 525d ама е с чип и реално извънградско под 7 трудно пада с моето каране, на дълго 7.5-8, но гледам колегите горе изваждат данни от 5 и нещо, 6, за 530d. Така че е много относителна цялата работа. Аз бих заложил на по-голям двигател. Не мисля, че ще се спести нещо като разход между двата :yes:

Специално 218 си харчи доста

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61