tips & tricks
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: tips & tricks
Това обсъждаме, колега.
Колите с Мемори пакета го имат. При теб имаш два модула за огледалата, ляв и десен.
При малкия фейслифт имаме 1 общ модул и в случай, че имаш прибиране на огледалата можеш да активираш curve функцията, но пак има красноречиви мнения т.е. не при всички се получава.
Колите с Мемори пакета го имат. При теб имаш два модула за огледалата, ляв и десен.
При малкия фейслифт имаме 1 общ модул и в случай, че имаш прибиране на огледалата можеш да активираш curve функцията, но пак има красноречиви мнения т.е. не при всички се получава.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Може би тук е мястото да споделя за едно мое ново откритие
Открай време ме дразнеше вдигането на волана като изключа двигателя - вдига се сам за да излезе водача по-лесно. Дразни ме защото електромоторчето което го вдига издаваше един ужасен вибриращ звук. Дори пътници са ме питали "абе това защо бръмчи така?"
Търсил съм какво да смажа, за да не бръмчи, и съм питал майстори - никой не знае. Преди доста време питах в някакъв западен форум в тема за кодиране с всякакви гурута там, дали може да се "разкодира" това вдигане и ми бе казано - не може.
Та като се ровихме преди две седмици с NCS из модулите на колата, и в най-забития модул (SZM) гледам следното:
EINSTIEGSHILFE_HOEHE - това на немски значи "помощ при качване _ височина".
Направихме го "nicht_aktiv" и оттогава шиб**ия волан си седи там където му е мястото когато изключвам колата. Много съм доволен

Открай време ме дразнеше вдигането на волана като изключа двигателя - вдига се сам за да излезе водача по-лесно. Дразни ме защото електромоторчето което го вдига издаваше един ужасен вибриращ звук. Дори пътници са ме питали "абе това защо бръмчи така?"
Търсил съм какво да смажа, за да не бръмчи, и съм питал майстори - никой не знае. Преди доста време питах в някакъв западен форум в тема за кодиране с всякакви гурута там, дали може да се "разкодира" това вдигане и ми бе казано - не може.
Та като се ровихме преди две седмици с NCS из модулите на колата, и в най-забития модул (SZM) гледам следното:
EINSTIEGSHILFE_HOEHE - това на немски значи "помощ при качване _ височина".
Направихме го "nicht_aktiv" и оттогава шиб**ия волан си седи там където му е мястото когато изключвам колата. Много съм доволен

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Колегата Cinder нали имаше подобен проблем, по-скоро обратният. Волана не искаше да се движи сам нагоре, но явно неговият подход не е сработил при теб?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Какъв беше неговия подход?
При мен всичко работи както трябва, само дето аз не искам да работи..
При мен всичко работи както трябва, само дето аз не искам да работи..
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530XD '05
iceblast написа:KGM е модула, а опцията е ASP_BORDSTEIN -> aktiv. Ако не се лъжа задължително условие за да заработи е автомобила да има автоматично прибиране на огледалата.
iceblast - точно - благодаря. Само да добавя - бутона за настройка на огледалата трябва да е наляво задължително за да работи опцията.
А имате ли представа как се кодира автоматично прибиране на огледалата след заключване и задържане на бутона за заключване на дистанционното?
Обърнах всички модули и не я намерих тази опция.
Пак в KGM модула, в твоят случай. Опцията е BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL -> aktiv.
За всички други, преди Септ. '05г. опцията е същата (BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL -> aktiv), но трябва да бъде активирана в модулите TMBT и TMFT.
@da6ip, колега, ето цитата от първия пост на колегата Cinder:
За всички други, преди Септ. '05г. опцията е същата (BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL -> aktiv), но трябва да бъде активирана в модулите TMBT и TMFT.
@da6ip, колега, ето цитата от първия пост на колегата Cinder:
4. Не знам дали важи само за ел. регулируеми волани, но ако волана ви не се вдига когато изгасите колата (моя си седеше мирен), го придвижете до най-горна позиция, след това до най-долна и го върнете до мястото където ви е удобно. След това трябва да се вдигне до максимално горна позиция когато изгасите автомобила и да се връща към вашата позиция след като запалите. На мен специално това ми е супер удобно, тъй като съм доста висок и ми се налага да държа волана в почти най-горна позиция за да мога да влизам и излизам безпроблемно
- da6ip
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:@da6ip, колега, ето цитата от първия пост на колегата Cinder:4. Не знам дали важи само за ел. регулируеми волани, но ако волана ви не се вдига когато изгасите колата (моя си седеше мирен), го придвижете до най-горна позиция, след това до най-долна и го върнете до мястото където ви е удобно. След това трябва да се вдигне до максимално горна позиция когато изгасите автомобила и да се връща към вашата позиция след като запалите. На мен специално това ми е супер удобно, тъй като съм доста висок и ми се налага да държа волана в почти най-горна позиция за да мога да влизам и излизам безпроблемно
разкостихме я тази функция - вече няма никакви лични тайни
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
iceblast написа:Пак в KGM модула, в твоят случай. Опцията е BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL -> aktiv.
Благодаря Iceblast

- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
Така и така сме на тема кодиране....
Аз успях да наглася дългите на 40% като дневни светлини, но ми направи впечатление, че за да работи трябва да е изключена отметката "Daytime running lights" в IDrive-a. Ако е отбелязана отметката, каквото и да кодирам, винаги светят ксеноните.
Въпроса ми е, има ли вариант да се нагласят дневни светлини с дълги на определен процент, но да светят заедно с ангелските очи.
Аз успях да наглася дългите на 40% като дневни светлини, но ми направи впечатление, че за да работи трябва да е изключена отметката "Daytime running lights" в IDrive-a. Ако е отбелязана отметката, каквото и да кодирам, винаги светят ксеноните.
Въпроса ми е, има ли вариант да се нагласят дневни светлини с дълги на определен процент, но да светят заедно с ангелските очи.
Отметката не би трябвало да има значение. Тя реално ти изключва габарита, когато си на включени фарове и паркираш колата и я оставиш така, без да пипаш ключа.
Относно Дълги + ангелски очи -> завърташ ключа за фаровете само веднъж и така пускаш габаритите, а дългите остават да си светят.
Относно Дълги + ангелски очи -> завърташ ключа за фаровете само веднъж и така пускаш габаритите, а дългите остават да си светят.
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
iceblast написа:Относно Дълги + ангелски очи -> завърташ ключа за фаровете само веднъж и така пускаш габаритите, а дългите остават да си светят.
Да това го видях.
Въпроса е може ли ключа да е на Auto и да светят габарит + дълги на 40%

- nyankov
- кандидат ентусиаст
-

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

П.п Незнайно защо кабела за датчика минава по цялата дължина на стоманената греда точно зад предната броня прехванат фабрично с оригинални щипки

- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
колеги относно сервизните менюта
като направя да се показва темп. на водата/07.00 имали начин това да се добави към менюта който се виждат с чек бутона? не вцеки път да влизам в сервизното меню...
Демек да си адна на десктопа тая фукция

като направя да се показва темп. на водата/07.00 имали начин това да се добави към менюта който се виждат с чек бутона? не вцеки път да влизам в сервизното меню...
Демек да си адна на десктопа тая фукция