Проблем с превключвател скорости-автоматик-ОПРАВЕНО

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E61 525d '05
Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14

Проблем с превключвател скорости-автоматик-ОПРАВЕНО

Мнение от ppetkovds83 » 22 Апр 2016, 22:57

Добър вечер на всички.

Каляската ми тази вечер ме изненада приятно,по скоро жена ми.Не мърда лоста от Паркинг.Ръчках сума ти време и накрая след като почти ми падна батерията на телефона намерих клип в Ютуб,който ми помогна пине да си прибера животинчето в гаража.Едно лостче се мърда и хоп излиза лоста от паркинг и вече си оперираш.Такааа,обаче гася си аз оставям пак на паркинг без проблем и пак неще да мърда,а на всичкото отгоре не мога да си извадя ключа и сега си стой на таблото.Между неутрална и другите без паркинг всичко нормално.Малко предистория.Около нова година беше паднала една флашка в механизма през запалката и тогава почти същите мизерии бяха,само че тогава не искаше да отиде на паркинг ,тъй като невероятната флашка пречеше.махнах я и всичко наред оттогава насам до днес.

Давайте акъли !
Последна промяна ppetkovds83 на 23 Апр 2016, 20:10, променена общо 1 път

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Проблем с превключвател скорости-автоматик

Мнение от Atsalov » 23 Апр 2016, 7:49

Виж дали ти светят спирачкит отзад, има вероятност да е от ключа им, другия вариант е хубаво да разгледаш да няма пак външен ешемент или прекъснати кабели на електро-магнита за освобождаване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ppetkovds83 » 23 Апр 2016, 10:23

Не е машинката на стоповете.Сега почвам разглабяне на конзолата.Нещо изцъквя като се натисне спирачка откъм лоста.Трудно ли се сменя този механизъм.Ако може някой да помогне с линк ще съм благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ppetkovds83 » 23 Апр 2016, 14:34

Всичко е наред вече.Оказа се жилото,което отива от механизма към волан в частта на волана.Реално не позволява ключа да отиде в позиция 0.Понатегнахме го ,стегнахме и вега всичко е по старо му.Ключа като отиде на контакт 1 и повдига това капаче което освобождава лоста спрямо жилото.Това нее било наред.Благодаря за помощта.

Назад към Е60/Е61