Ламда сонда
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- murcielago7917
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F87 M2 competition
- Мечтае да кара: BMW
Ламда сонда
Здравейте колеги ,абе някой махал ли си е катализаторите ? Дава ли грешка ламда сондата ,Питам за 525Д? Ако някой знае как става , нека пише!!!!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: Ламда сонда
за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)
VRPerformance написа:за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)
при премахване на катализатора не трябва ли да се направи същото като при филтъра за твърди частици? тоест хардуерно и софтуерно.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
аз това съм го написал,но има коли които са без ДПФ и може да се махне катализатора без проблеми и не пречи на сондата!@ndro написа:VRPerformance написа:за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)
при премахване на катализатора не трябва ли да се направи същото като при филтъра за твърди частици? тоест хардуерно и софтуерно.
човека пита за дизелов автомобил,ако е бензин ДА,трябва да се излъжат сондите след катализатораmurcielago7917 написа:Питам за 525Д?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Малко тъп въпрос ама дизел и ламбда сонда?
Или тва е нещо ново?

Si non confectus, non reficiat.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Zagy написа:Малко тъп въпрос ама дизел и ламбда сонда?Или тва е нещо ново?

http://seekpart24.com/bosch/lambda-sens ... 8&at=13952
VRPerformance написа:аз това съм го написал,но има коли които са без ДПФ и може да се махне катализатора без проблеми и не пречи на сондата!@ndro написа:VRPerformance написа:за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)
вероятно не си зададох въпроса достатъчно ясно.
исках да попитам дали, когато се маха катализатор, трябва да се направят промени по софтуера, независимо от ламбда сондата?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
значи на този въпрос,съм дал отговор още първия път,след това го повторих и подчертах с червено...сега трети път ще го напиша...Ако колата има само КАТАЛИЗАТОР(говорим си за 525Д) не е нужно да се прави нищо по софтуера@ndro написа:VRPerformance написа:аз това съм го написал,но има коли които са без ДПФ и може да се махне катализатора без проблеми и не пречи на сондата!@ndro написа:VRPerformance написа:за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)
вероятно не си зададох въпроса достатъчно ясно.
исках да попитам дали, когато се маха катализатор, трябва да се направят промени по софтуера, независимо от ламбда сондата?

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
А ако колата е премахнат ДПФ и харуерно и софтуерно, трябват ли някакви други интервенции?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ми нали е прамахнат софтуерно и хардуерно,какви други манипулаций?
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Питам при премахване на катализатор дали трябват някакви други интервенции. Не става дума за ДПФ
11 мнения
• Страница 1 от 1