Проблем сутрин рано ...?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем сутрин рано ...?

Мнение от g3n40 » 26 Ное 2010, 3:38

Пичове модела е60...
Последно време ми прави нещо номера сутрин рано колата.
Ако не е загряла ли незнам ... като подам по рязко газ и се включват
една камара системи едновременно ... и волана ми става твърд и
неможе да ускорява. Спирам, гася - паля и няма спомени от
ситуацията... ходих в БМВ ама немогат да ми кажат нищо...:(

Идеи някакви ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Re: Проблем сутрин рано ...?

Мнение от aigner » 26 Ное 2010, 7:53

Няма как да не записва грешките може би ако смениш диагностика ще се разбере какво е ,ако нямаш такъв обади се .
Пламен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 26 Ное 2010, 12:17

Генчо, дай малко повече детайли... какви "системи" се включват, или имаш предвид лампите по таблото? И ако става твърд волана значи двигателя гасне, така ли? В авариен режим ли влиза? Имаш ли активно управление? Проблеми с алтернатора, с акумулатора някакви?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от g3n40 » 26 Ное 2010, 17:46

Става таблото като лунапарк :)

на дисплея ми исписва, че ръчната е опуната, АБС, тракшан и Волана се появява с удивителен!
Има такава иконка волана + !

Двигателя не гасне... продължава да се дивижи само няма вътък.

Благодаря за отговорите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive

Мнение от karisto » 27 Ное 2010, 21:38

И при мен започна по същия начин, в началото се оправяше с изгасване и повторно запалване, впоследствие трябваше да я гася и запалвам няколко пъти, после я чаках да загрее и тогава тръгвам докато накрая започна да гасне в движение ..... Всичко това се случваше защото никой никъде не можа да разбере от какво е това. В един прекрасен момент от един сервиз на БМВ решиха вече че трябва да се допитат до свои колеги в Германия, а от там автоматично им отговориха да пробват със смяна на динамото! Взех едно динамо от една морга за 300 лв. и всичко свърши!....край с лампите и коледните елхи на таблото.... и така вече повече от година...... Дано да съм помогнал. Моята е Е60-525д

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 28 Ное 2010, 9:26

точно това имах предвид по-рано. коледната елха по таблото е признак за липса на ток - става или при палене със много слаб акумулатор, или при развален алтернатор. ако ти е наред акумулатора, остава второто.

странния елемент е втвърдявянето на волана (мислех че се сервото задвижва механично, но май сервотроника е електрически при тия коли), и факта че след повторно палене се оправя. но ето че има и друг такъв случай....

смени го тоя алтернатор, известно слабо място е и най-малкото профилактично има смисъл да се смени. ако продължава да прави проблеми, поне знаеш от какво не са.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от g3n40 » 28 Ное 2010, 18:11

Голяма работа сте ... :) BMW power!
Имах проблеми миналата зима с динамото - отремонтираха ги и ми казаха, че всичко е наред ама явно не е ;) ...
сменям и ще пиша пак!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive

Мнение от karisto » 28 Ное 2010, 19:49

И аз мислех да га възстановявам, но от няколко места ми казаха, че не подлежало на ремонт!

Потребител
Аватар

Мнение от g3n40 » 11 Яну 2011, 20:17

Нов акомулатор и всичко се оправи :) ... Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61

Мнение от venciev » 10 Апр 2012, 15:17

Колеги,използвам тази стара тема за нов въпрос подобен!Колата ми вече няколко пъти също гасне в движение,но при загрял двигател,когато намалявам,за да спра на сфетофар например....Просто изгасва,паля отново-никакъв проблем....Може да не изгасне седмица-две,но вече 4-5 пъти ми се случва и си нямам на идея къде може да е причината?!
Колата е 2005-та 2.5д,сменил съм всички филтри+горивен.
Има ли някой идея къде да се ровя,за да открия проблема?Акумулатор не съм сменял,но си е здрав,динамото не съм го пипал......???!!!Дали и при мен може да е това причината?
Благодаря!
Свищов-градът на 100-те първи неща в България!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 11 Апр 2012, 8:48

venciev написа:Колеги,използвам тази стара тема за нов въпрос подобен!Колата ми вече няколко пъти също гасне в движение,но при загрял двигател,когато намалявам,за да спра на сфетофар например....Просто изгасва,паля отново-никакъв проблем....Може да не изгасне седмица-две,но вече 4-5 пъти ми се случва и си нямам на идея къде може да е причината?!
Колата е 2005-та 2.5д,сменил съм всички филтри+горивен.
Има ли някой идея къде да се ровя,за да открия проблема?Акумулатор не съм сменял,но си е здрав,динамото не съм го пипал......???!!!Дали и при мен може да е това причината?
Благодаря!

Тея коли да гаснат така , не е случайно и със сигурност има записана някаква грешка! Просто отиди някъде да ти направят диагностика като хората...
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 11 Апр 2012, 9:00

xerial написа:Тея коли да гаснат така , не е случайно и със сигурност има записана някаква грешка! Просто отиди някъде да ти направят диагностика като хората...

Аааа гаснат гаснат... аз минах през това. И никакви грешки не записва. Слушайте da6ip - това е или акумулатор или алтернатор. Имах абсолютно същата ситуация. Xerial, колата гасне защото изведнъж не може да си дръпне тока нужен за поддържане на системите в този случай цялата електроника се рестартира и затова не може и да запише грешка. За да запише грешка трябва ток!!!
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61

Мнение от venciev » 11 Апр 2012, 9:26

Правих му диагностика оня ден-никакви грешки не е записало.Случва се през няколко дена,но се случва...вече 5-6 пъти при загрял двигател.Ще замеря динамото и акумулатора,та ще видим.Ако разсъждаваме логично не би трябвало да е от тях,защото акумулатора щеше да пада,да не се зарежда достатъчно,да не може да пали и т.н. но ето,че проблема го имат и други колеги и се оказва,че е от тях...Ако е от акуто или алтернатора не е страшно-сменят се и това е,но е неприятно да се случва-неочаквано...Странна работа...:)
Дашип,какво мислиш и ти? :bowdown:
Свищов-градът на 100-те първи неща в България!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 11 Апр 2012, 10:06

Emooo написа:
xerial написа:Тея коли да гаснат така , не е случайно и със сигурност има записана някаква грешка! Просто отиди някъде да ти направят диагностика като хората...

Аааа гаснат гаснат... аз минах през това. И никакви грешки не записва. Слушайте da6ip - това е или акумулатор или алтернатор. Имах абсолютно същата ситуация. Xerial, колата гасне защото изведнъж не може да си дръпне тока нужен за поддържане на системите в този случай цялата електроника се рестартира и затова не може и да запише грешка. За да запише грешка трябва ток!!!

Ами явно може :mhihi: , но реално проблемите с алтернатора при Е6. са си едни от най-често срещаните проблеми.... аз съм имал подобен проблем само че при настъпване повечко на газта и колата гаснеше .. оказа се фалирала дюза...
Изображение Изображение

Назад към Е60/Е61