Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gladiator_BG
- Потребител
-
- Кара: BMW E90 320d
- Мечтае да кара: АТВ в саваната
- Детайли за колата: Е90 130kW
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте,
колата започна да тресе във високите обороти при смяна на предавките.
Примерно на пътва след 3000 оборота при по рязко потегляне след като натисна съединителя за да превключа на 2-ра се усещат ужасни вибрации в скоростния лост и съединителя. Всъщност май цялата кола също се тресе. Същото е и при сменяне на останалите предавки във високите обороти /над 2700-2800prm/. От 2-3 3-4 ... Ако ги сменя преди 2500 оборота го няма това тресене. При форсиране на място дори при 4000 оборота не се усеща нищо. При работа на място си заковава 800 оборота и не мърда стрелката. Звука на двигателя може би е една идея по "твърд". Първоначално мислех че е маховика но някъде из форума прочетох че ако е той ще тресе и на място.
?
колата започна да тресе във високите обороти при смяна на предавките.
Примерно на пътва след 3000 оборота при по рязко потегляне след като натисна съединителя за да превключа на 2-ра се усещат ужасни вибрации в скоростния лост и съединителя. Всъщност май цялата кола също се тресе. Същото е и при сменяне на останалите предавки във високите обороти /над 2700-2800prm/. От 2-3 3-4 ... Ако ги сменя преди 2500 оборота го няма това тресене. При форсиране на място дори при 4000 оборота не се усеща нищо. При работа на място си заковава 800 оборота и не мърда стрелката. Звука на двигателя може би е една идея по "твърд". Първоначално мислех че е маховика но някъде из форума прочетох че ако е той ще тресе и на място.
?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
А може ли да отключва ключа или с физическия ключ и през ключалката я отваряш?
Според мен си е "забравила" ключа и иска да го инициализираш. Пробвай като в този клип:
https://www.youtube.com/watch?v=dK7nLeGb27M
Да попитам и аз нещо.
Искам да сменя обикновенните крушки на номера с лед. Харесал съм нещо като тези:
https://www.aliexpress.com/item/LED-CAN ... st=ae803_3
Някой знае ли дали ще светват грешки от такива (уж пише CANBUS
) има ли разлика в плафоните между е90-1-2-3 ?
Според мен си е "забравила" ключа и иска да го инициализираш. Пробвай като в този клип:
https://www.youtube.com/watch?v=dK7nLeGb27M
Да попитам и аз нещо.
Искам да сменя обикновенните крушки на номера с лед. Харесал съм нещо като тези:
https://www.aliexpress.com/item/LED-CAN ... st=ae803_3
Някой знае ли дали ще светват грешки от такива (уж пише CANBUS

- Gladiator_BG
- Потребител
-
statev74 написа:Колеги какво масло използвате за 320d 177к.с ?
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
AMS OIL 5W30... препоръчителна смяна 15 000km въпреки по дългия живот написан на етикета.
- Del_Piero50
- Потребител
-
Здр,когато отключвах колата и съм дал на (автоматично включване на фаровете)преди ми светваха ринговете и таблото от няколко дни обаче не светват и таблото и то не светва.Светва само Флакона колата.Защо така?Къде може да е проблема.Иначе като дам само да светят ринговете си работят без проблем.Е90 2008 г е колата
Изпратено от моят SM-A510F с помощта на Tapatalk
- Gladiator_BG
- Потребител
-
Del_Piero50 написа:Здр,когато отключвах колата и съм дал на (автоматично включване на фаровете)преди ми светваха ринговете и таблото от няколко дни обаче не светват и таблото и то не светва.Светва само Флакона колата.Защо така?Къде може да е проблема.Иначе като дам само да светят ринговете си работят без проблем.Е90 2008 г е колата
Може би слаб акумулатор. колата сама си спира различни системи когато нямаш необходимия заряд. Скоро може би ще започне да ти се ресетва и часовника.
Здравейте,колеги.Имам следния проблем с копчетата на волана на бмв е90 320 d, принципно си работят но не светят,пък това ме дразни особенно вечерта като пътувам.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Здравейте и за много години!!
Имам следния проблем за 2 месеца хайде 3 съм сменил 2 егр охладителя... Пукат се и вкарват антифриз в изпускателя от там Пуши и губи антифриз. Питането ми е каква е причината за да се пукат в толкова кратък срок, ако някой е открил възможната причина за това явление да сподели. Иначе Секънд хенд си купувам, не съм слагал нов. Мотора ми е 3.0д 231к.с.

Имам следния проблем за 2 месеца хайде 3 съм сменил 2 егр охладителя... Пукат се и вкарват антифриз в изпускателя от там Пуши и губи антифриз. Питането ми е каква е причината за да се пукат в толкова кратък срок, ако някой е открил възможната причина за това явление да сподели. Иначе Секънд хенд си купувам, не съм слагал нов. Мотора ми е 3.0д 231к.с.

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Да не ти е спрян софтуерно ЕГР-ът?
drago9205 написа:Да не ти е спрян софтуерно ЕГР-ът?
Как това ще доведе до пукане ? Така или иначе във високите обороти, когато налягането е най-голямо, ЕГР-ът си е затворен.
- xenon318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само BMW-та
- Мечтае да кара: M850i
Здравейте, някой чистил ли е дроселова клапа на е90 дизел, има ли нещо особено при отварянето на капачето, искам моята да я почистя.
Веднъж BMW, винаги BMW!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Във високите не работи наистина, също и при рязко ускорение (но тези режими са много малка част от работният цикъл на двигателя). В повечето случаи ЕГР-ът ще работи и отваря. Ако е спрян само софтуерно се получава така, че охладителят поема топли газове, но не ги пропуска към всмукателната част и прегрява, в следствие на което се пука. Доста колеги са споделяли за подобно стечение на обстоятелствата при спрян ЕГР.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Cosworth написа:Здравейте и за много години!!![]()
Колега, затапвай го с ЕГР кит и спиране софтуерно.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
По принцип аз не съм е правил тази операция, специално да ходя и да ми го изолират софтуерно, даже се чува че го мести като се гаси колата. Има ли вариант в момента да го изолирам по някакъв начин, да не тече вода към изходящия колектор ?
Аз писах и на лично на колегата Бай Илия, Та ако го изолирам с тези КИТ-ве какво влияние ще има върху ДПФ-а и до колко ще е негативно за него(ДПФ) или обратното не се влие много от това дали ще има ЕГР или Не ... ?
Другото е да проверя да не би нещо да е откачено я вакума или нещо по веригата ....

Аз писах и на лично на колегата Бай Илия, Та ако го изолирам с тези КИТ-ве какво влияние ще има върху ДПФ-а и до колко ще е негативно за него(ДПФ) или обратното не се влие много от това дали ще има ЕГР или Не ... ?
Другото е да проверя да не би нещо да е откачено я вакума или нещо по веригата ....

Gladiator_BG написа:statev74 написа:Колеги какво масло използвате за 320d 177к.с ?
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
AMS OIL 5W30... препоръчителна смяна 15 000km въпреки по дългия живот написан на етикета.
С какъв Amsoil караш колега ?
Предполагам с евро серията.
Колата е е90 N43B20A.Светна ми чек-а и след проверката излезе грешка P2097 Post catalyst fuel trim system too rich ( Bank 1) Проблем имам с първо палене при студено време сякаш не заработва единия цилондър,но се иправя след 10с. после няма проблеми,но грешката я даде след 2-3 часа каране извънградско.Някакви идей къде е проблема?