Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Бързи въпроси и отговори
Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв
Ай стига не познавате парите

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги, наложи ми се да заредя на една много шанаджийска бензиностанция и направо ми скапа колата тая нафта. Давам газ, колата като без турбо.. прекъсва, сеца.. ту тръгне ту спре да върви. Прибрах се до нас така и сега мисля да заредя до горе с хубава нафта, че тая е малко над резервата и да слагам някаква добавка за почистване. Да пробвам ли да точа каквото е останало или да я разредя?.. лапата е пред светване, но още не е. Кажете ми и каква добавка да сложа:)
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв
Ай стига не познавате паритемоите сам ги правих..всички със златни ръце излизат 200лв за 1 отваряне...
Гледай сега, аз взех от един колега един строшен фар е така да си поиграя и ми се получи - ама за да стане добре си е време и е нормално по сервизите да си искат парите. DIY винаги е по-евтино ама може да излезе по-скъпо, ако пукнеш стъклото или ти влезе влага после и изтрещи някой модул по фара, не всеки е готов за тези рискове.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Taruno написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв
Ай стига не познавате паритемоите сам ги правих..всички със златни ръце излизат 200лв за 1 отваряне...
Гледай сега, аз взех от един колега един строшен фар е така да си поиграя и ми се получи - ама за да стане добре си е време и е нормално по сервизите да си искат парите. DIY винаги е по-евтино ама може да излезе по-скъпо, ако пукнеш стъклото или ти влезе влага после и изтрещи някой модул по фара, не всеки е готов за тези рискове.
Ще кажеш, че като го направи някой "майстор" това не може да се случи...
А гаранция едва ли дават...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Taruno написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв
Времето за изпълнение на една работа,не определя цената..какво правиш на фара - нагряваш и чакаш да отпусне....
Разбирам те,че е пипкаво но все пак...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
dextuar написа:Taruno написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв
Ще кажеш, че като го направи някой "майстор" това не може да се случи...
А гаранция едва ли дават...
Те ако не дават поне година гаранция за какво да се ходи на майстор въобще

vlado_e91 написа:b00st написа:vlado_e91 написа:Здравейте колеги,
Преди 10-тина дни ми светна "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника (това след автомивка). След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Та смених накладките на четирите колела + дискове и датчик отпред, отзад диска ставаше още за каране и датчика не бил опрял в диска следователно не е сменен. Тоя индикатор обаче не иска да изгасне (закачана е и на компютър след смяната на дискове, накладки и датчик). Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража дето е със задържане 10тина секунди, но въобще не намира грешка, която да ресетне, а индикатора си стои..... Как аджеба да го изгася това червеното "индикаторче".
Мерси предварително.
https://www.youtube.com/watch?v=92IttwOuRiQ
"Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража" - това имах в предвид, само че на запален двигател..![]()
Днеска пробвах и само на контакт, но пак не се получи... явно ще я вдигам пак за датчик...
Мерси
Здравейте колеги,
Честит празник!
По повод датчика само да вметна, че изгасна след като смених и задния сензор - т.е. ако някой има същия проблем
задължително и двата сензора да сменя

Поздрави и лек ден

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Plamenv написа:Колеги, наложи ми се да заредя на една много шанаджийска бензиностанция и направо ми скапа колата тая нафта. Давам газ, колата като без турбо.. прекъсва, сеца.. ту тръгне ту спре да върви. Прибрах се до нас така и сега мисля да заредя до горе с хубава нафта, че тая е малко над резервата и да слагам някаква добавка за почистване. Да пробвам ли да точа каквото е останало или да я разредя?.. лапата е пред светване, но още не е. Кажете ми и каква добавка да сложа:)
Колеги, оказа се че хъркащото ми до скоро вакуумно клапанче което управлява егр е сдало багажа и най вероятно то прави проблема, а не нафтата защото смених филтъра и нафтата и проблема остана. Днеска забелязах че е спряло да хърка и като извадих маркучето нямаше вакуум, като форсирам колата отпецва за малко и пак спира. Проблем ли ще е да карам малко така докато го сменя защото тая вечер трябва да стигна до Пловдив(300 км)?
- DjambazoFF
- Потребител
-
Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.
Бихте ли ме насочили към удобно и компактно устройство за използване на USB/SD card и възпроизвеждане на mp3 от тях?
Благодаря предварително!
Бихте ли ме насочили към удобно и компактно устройство за използване на USB/SD card и възпроизвеждане на mp3 от тях?
Благодаря предварително!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
DjambazoFF написа:Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.
Благодаря предварително!
Добави си фабричното УСБ.

Здравейте колеги,
от вчера като като карам малко по-дълго време и след изгасяне на двигателя светва за момент въпросния индикатор за маслото. Масло има ( почти на макс ). Като я запаля отново и го няма, не показва и някаква грешка на компютъра. Докато карам също не светва, само след като загася двигатела.
Очаквам съвети на къде да се насоча.
Поздрави,
от вчера като като карам малко по-дълго време и след изгасяне на двигателя светва за момент въпросния индикатор за маслото. Масло има ( почти на макс ). Като я запаля отново и го няма, не показва и някаква грешка на компютъра. Докато карам също не светва, само след като загася двигатела.
Очаквам съвети на къде да се насоча.

Поздрави,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
vld написа:DjambazoFF написа:Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.
Благодаря предварително!
Може ли малко повече инфо?
- Bokoftw
- Потребител
-
- Мечтае да кара: M3 CSL
- Детайли за колата: 325/625
funkagenda написа:vld написа:DjambazoFF написа:Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.
Благодаря предварително!
Може ли малко повече инфо?
Точно това исках и аз да питам.Ще ви бъда благодарен ако ни насочите какво точно да направим.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги искам да попитам на е90 2005 има ли я тази екстра като натиснеш рязко/силно спирачката, стоповете да мигат. Искам да ги направя и моите така, харесва ми, а също и би било полезно при рязко спиране за задния водач.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Има яsacrament написа:Колеги искам да попитам на е90 2005 има ли я тази екстра като натиснеш рязко/силно спирачката, стоповете да мигат. Искам да ги направя и моите така, харесва ми, а също и би било полезно при рязко спиране за задния водач.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro