Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Dextuar » 18 Апр 2019, 17:23

b00st написа:
Bexim написа:Няма май вече ВИН-че от гаранционния фонд... :cry:

Секнаха го щото е в противовес с GDPR. Шасито е лична информация, като нищо може да са ги осъдили даже.
Така е редно, тва си беше кофти написана система.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 18 Апр 2019, 17:28

Лична, лична, колко да е лична като я има на стъклото на повечето коли... :dunno:
Като чуя GDPR и ми се повдига тия дни...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от Petar91 » 19 Апр 2019, 9:19

Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255 :mhihi: Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 19 Апр 2019, 11:19

Petar91 написа:Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255 :mhihi: Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?

Да не са с ДОТ 2010? А дали има чип, трябва да се прочете DDE-то, за да се каже със сигурност.

Потребител
Аватар

Мнение от Petar91 » 19 Апр 2019, 12:03

Леко хлъзгави ги усещам, не са първа младост гумите. Това DDE в сервиз могат ли да го видят?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 19 Апр 2019, 12:15

Едно профилактично дино и ще се разбере :lol:
Иначе пропушването може да го има и без чип - фактори много.

В града летните гуми не държат много по мои наблюдения, доста често се хлъзгат на прашно и определени типове асфалт. Даже преди време в темата за гумите някои колеги споделиха, че са крайно изненадани как 19-ки премиум гуми ги изненадват с активиращ се АБС и тракшън.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 19 Апр 2019, 14:09

Petar91 написа:Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255 :mhihi: Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?

От гумите е, моята е с ремап с летните 18-ки на 2-ра и 3-та си се пързаля както си иска, със зимните 16-ки няма нищо общо.

Потребител
Аватар
Кара: E46 N57 XD
Мечтае да кара: E60 535d
Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра

Мнение от auxx » 19 Апр 2019, 23:02

Колеги,

Дайте мнение за тази:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=am0ync

:dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пенсионерската
Мечтае да кара: самолети и лодки
Детайли за колата: E91 320d М47

Мнение от zzafirov » 19 Апр 2019, 23:45

vld написа:
zzafirov написа:Здравейте,
обмислям покупка на Е91 320D - автоматик и попаднах на темата, съответно пиша с молба за съвет и евентуално помощ при избора на конкретен екземпляр.

За момента съм се спрял на тези:
1. https://www.cars.bg/offer/c1614672
2. https://www.cars.bg/offer/c3035622
3. https://www.cars.bg/offer/c3030865 (тази я гледах и ми се стори добре, но нямам опит с БМВ и ми е трудно да преценя)

Молбата ми е, ако някой знае нещо за посочените автомобили, да помогне с инфо за отхвърляне или покупка.
Също, ако някой от София или Пловдив има желание да съдейства за оглед/преглед на колата в сервиз, да пише - поемам разходите ;)

ПП Имам блутуут ОБД четец и Torque pro, ще ми свърши ли някаква смислена работа или да търся друго? Имам и OBD/USB кабел, но не съм сигурен подходящ ли е за БМВ.

ПП2 Не ме е страх от километрите или евентуални леки ремонти (до примерно 2-3000лв.), старата ми кола беше перфектна на 370 000 истински. Страх ме е, обаче, от нещо дето и с тези пари няма да е съвсем наред...

ПП3 Ако имате за продаване БМВ 3 автоматик, пишете ми лично :)

Благодаря предварително, поздрави!

От тези трите втората изглежда най добре, ауспуха е по чист и вероятно ДПФ-а все още си е на мястото.
Това е евентуален показател за добро състояние на мотора и по-малко километри.
Гледай коли в заводско състояние без тунинг и изкормени генерации, това винаги можеш да си направиш и сам после, но като и няма тия неща въстановяването е по-трудно. С торка неможеш да видиш нищо съществено, за лайф дата, можеш да си инсталираш Btool expert от Google Play 22лв. струва и върши чудна работа.
Иначе за истинка диагностика ти трябва K+Dcan кабел + Ista D.

Благодаря много за коментара - тръгнах за втората, но пък по пътя станах собственик на друго такова комби, на което попаднах случайно и реших, че е моето.
Много ме кефи возията, а K+Dcan кабел + Ista D са на път към мен, остава да се науча какво да гледам с тях, както например тримовете при бензините :)

ПП Въпрос - как се сменя показанията на борда от km/liter на liter/100km? "Скритото" меню е отключено, но не успявам да намеря позицията за такава настройка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Апр 2019, 9:13

На 255 ширина колата има много по-малко сцепление, нормално да се пързаля по-лесно като има въртящ момент да ги задвижи тия 255. Освен това асфалтът навсякъде в България е отвратителен и много хлъзгав. Аз също съм с постоянно мигащо дсц с летните гуми.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 21 Апр 2019, 9:39

Leon написа:

На 255 ширина колата има много по-малко сцепление, нормално да се пързаля по-лесно като има въртящ момент да ги задвижи тия 255. Освен това асфалтът навсякъде в България е отвратителен и много хлъзгав. Аз също съм с постоянно мигащо дсц с летните гуми.

Това с ширината не го разбрах. 255 има много по-малко сцепление спрямо кое?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Апр 2019, 10:19

Спрямо 225. Теглото се разпределя на по-голяма площ, съответно по-малък натиск на пътя. Това + кофти асфалт = на постоянно пързаляне. Особено, ако гумите са високоскоростни и искат загряване. Да, знам, звучи странно за повечето хора, но е факт. Водим спорове за зимните гуми от години :mhihi: Сложи 205 гума и няма да има приплъзване или става много трудно ;) Голямото контактно петно има други предимства, които за нашите коли важат само при определени условия.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 21 Апр 2019, 11:15

Leon написа:Спрямо 225. Теглото се разпределя на по-голяма площ, съответно по-малък натиск на пътя. Това + кофти асфалт = на постоянно пързаляне. Особено, ако гумите са високоскоростни и искат загряване. Да, знам, звучи странно за повечето хора, но е факт. Водим спорове за зимните гуми от години :mhihi: Сложи 205 гума и няма да има приплъзване или става много трудно ;) Голямото контактно петно има други предимства, които за нашите коли важат само при определени условия.

Не искам да споря, не съм компетентен на тази тема и не ми се проучва, но защо тогава за драг използват толкова широки гуми?

старши ентусиаст
Аватар

Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Dextuar » 21 Апр 2019, 13:16

(h)aman написа:
Leon написа:Спрямо 225. Теглото се разпределя на по-голяма площ, съответно по-малък натиск на пътя. Това + кофти асфалт = на постоянно пързаляне. Особено, ако гумите са високоскоростни и искат загряване. Да, знам, звучи странно за повечето хора, но е факт. Водим спорове за зимните гуми от години :mhihi: Сложи 205 гума и няма да има приплъзване или става много трудно ;) Голямото контактно петно има други предимства, които за нашите коли важат само при определени условия.

Не искам да споря, не съм компетентен на тази тема и не ми се проучва, но защо тогава за драг използват толкова широки гуми?
Защото има настилка, за която гумата “да залепне” и там вече ти трябва повече площ, поне аз така си го обяснявам :dunno:

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Апр 2019, 17:30

на нашата писта и настилка НЯМА...

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93