Проблем с тоците
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с тоците
Здравейте,
Извинявам се предварително ако я има тази тема някъде.
От половин година колата ми си губи тоците за някакви минути или часове. Няма никакви светлини нито централно работи нито свети нещо по колата. Случвало се е след като карам колата изгася я и тоците изчезват напълно.След известно време се появяват. Акумулатора има ток 12.6. В момента умря напълно от 2дена не идват тоците а акумулатора е зареден. Моля за съвет.
Извинявам се предварително ако я има тази тема някъде.
От половин година колата ми си губи тоците за някакви минути или часове. Няма никакви светлини нито централно работи нито свети нещо по колата. Случвало се е след като карам колата изгася я и тоците изчезват напълно.След известно време се появяват. Акумулатора има ток 12.6. В момента умря напълно от 2дена не идват тоците а акумулатора е зареден. Моля за съвет.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Проблем с тоците
Хубаво би било да дадеш малко повече инфо за колата.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Хубаво би било да дадеш малко повече инфо за колата.
Bmw e90 320d 2008 177hp
Тръгваш от акумулатора към предпазители.Ако има ток до предпазителите - тръгваш по минусовия кабел.Може да има корозирал или разхлабен минусов кабел към купето.Тоест липсва маса към купето.
Ако няма ток на бушоните - тръгваш от плюса на акумулатора по веригата докато откриеш къде се губи.Една пробна лампа ти трябва и време.
Също имаш главен предпазител който е на плюсовата клема 250A
Отделно на плюсовата клема имаш Safety terminal - по принцип този терминал изключва напрежението от акумулатора при сблъсък и задействан датчик от SRS . Попадал съм на дефектен пиропатрон на плюсовата клема ,много пъти.Скоро да си откачал или сменял акумулатор ? Прегледай за хлабави връзки на всичко сързано на плюсовата клема монтирана директно на акумулатора.Размърдай , притегни и наблюдавай дали се появява ток към колата.
Ако няма ток на бушоните - тръгваш от плюса на акумулатора по веригата докато откриеш къде се губи.Една пробна лампа ти трябва и време.
Отделно на плюсовата клема имаш Safety terminal - по принцип този терминал изключва напрежението от акумулатора при сблъсък и задействан датчик от SRS . Попадал съм на дефектен пиропатрон на плюсовата клема ,много пъти.Скоро да си откачал или сменял акумулатор ? Прегледай за хлабави връзки на всичко сързано на плюсовата клема монтирана директно на акумулатора.Размърдай , притегни и наблюдавай дали се появява ток към колата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
indocile написа:Тръгваш от акумулатора към предпазители.Ако има ток до предпазителите - тръгваш по минусовия кабел.Може да има корозирал или разхлабен минусов кабел към купето.Тоест липсва маса към купето.
Преди 1месец свалях акумулатора да го заредя и сменях и IBS модула. Това нещо ми го прави от лятото изчезват и се появяват. Последно когато ми изчезнаха тоците е като паркирах изгасих колата и изчезнаха тоците. Иначе гледах за разхлабени кабели не намерих нищо. Колата е закарана вече в сервиз на платформа че 3дена не дойдоха тоците. Благодаря иначе за съвета
Yaboo написа:Преди 1месец свалях акумулатора да го заредя и сменях и IBS модула. Това нещо ми го прави от лятото изчезват и се появяват. Последно когато ми изчезнаха тоците е като паркирах изгасих колата и изчезнаха тоците. Иначе гледах за разхлабени кабели не намерих нищо. Колата е закарана вече в сервиз на платформа че 3дена не дойдоха тоците. Благодаря иначе за съвета
Можеш ли след това да споделиш, какъв е бил проблема, за да е от полза и на другите!
Поздрави!
Последна промяна Barird на 31 Яну 2025, 13:59, променена общо 2 пъти
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Колеги, задължително си проверете връзката на кабела на масата към купето да не е разхлабена. От там идват болшинството от проблемите с губещите се тоци.
7 мнения
• Страница 1 от 1