скърцане на уплътненията
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
скърцане на уплътненията
Здравейте колеги,
Отскоро съм собственик на едно прекрасно 320d но след първата автомовика се появи много досаден проблем - уплътненията скърцат. Скърцат при преминаване и през най-малката неравност. Поогледах ги, гумата изглежда една ощавена и дори при търкане с пръст издава поодбни звуци.
Изчетох много неща в интернет и срещнах мнения че е от препаратите за безконтактно миене - уви точно така ми я миха колата и предпоалгам са забърсали и уплътненията с парцал та от него... Като решения на проблема срещнах само две които ми се струват възможни - Gummi Pflege или талк. За първото разбрах че не се произвежда вече, дали няма някакви заместители и от къде могат да се купят. Относно талка ми изглежда възможно да помогне като направи гумите не толкова "лепнещи", но първо искам да се допитам до вас преди да действам.
Глицерина и другите мазнотии не ги споемавам защото си мисля че само ще влошат проблема, пък и нямам проблем със залепването - колата нощува в подземен гараж където рядко пада под 10 градуса...
Отскоро съм собственик на едно прекрасно 320d но след първата автомовика се появи много досаден проблем - уплътненията скърцат. Скърцат при преминаване и през най-малката неравност. Поогледах ги, гумата изглежда една ощавена и дори при търкане с пръст издава поодбни звуци.
Изчетох много неща в интернет и срещнах мнения че е от препаратите за безконтактно миене - уви точно така ми я миха колата и предпоалгам са забърсали и уплътненията с парцал та от него... Като решения на проблема срещнах само две които ми се струват възможни - Gummi Pflege или талк. За първото разбрах че не се произвежда вече, дали няма някакви заместители и от къде могат да се купят. Относно талка ми изглежда възможно да помогне като направи гумите не толкова "лепнещи", но първо искам да се допитам до вас преди да действам.
Глицерина и другите мазнотии не ги споемавам защото си мисля че само ще влошат проблема, пък и нямам проблем със залепването - колата нощува в подземен гараж където рядко пада под 10 градуса...
Re: скърцане на уплътненията
има си го Gummi Pflege в Камор и ДаруКар. Спрей, около 20 лева, и върши чудесна работа. Аз обаче пръскам върху малко парченце парцал. и намазвам, че ако прскаш към уплътненията директно ще я омажеш цялата.
И аз го имам същия проблем, намазах преди 2 месеца уплътненията с това:

.....
помогна определено, но сега дочувам от някои места отново леко прискърцване.
Ако някой може да предложи по добро решение да сподели

.....
помогна определено, но сега дочувам от някои места отново леко прискърцване.
Ако някой може да предложи по добро решение да сподели

- peterivanov
- Потребител
-
- Кара: '07 E60 530d
И аз имах същия проблем до преди известно време - след една автомивка така започнаха да скърцат уплътненията, че просто не се седеше в колата. Какво ли не купувах - препарати на Sonax, Gumi Pfleger, със силиконов спрей пробвах, нищо не помогна. И накрая от темата в Е46 форума си оправих уплътненията и то с какво..... омекотител за пране (беше Семана, такъв имаше вкъщи), колкото и странно и невероятно да звучи. Намазах ги хубаво, да попият и вече два месеца никакви проблеми, никакво скърцане. Колата е по-тиха от както я взех. Пробвайте и вие.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Gummi Pflege от М Кар. 10 кинта и некви стотинки, а ефекта е поразителен. Мазах си няколко пъти Е70-ката, разни Мерцедеси, Ситроени, дори една допотопна Вектра. Ефекта при всички беше поразителен. Ни звук, ни дявол след това. Но и аз като колегата пръскам върху суха кърпа и след това нанасям. А освен всичко друго този препарат има и прекрасен аромат.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
ето ви го перфектното лекарство:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново колеги.
Почиствах с микрофибърна кърпа, обтривах с талк, мазах с глицерин но нищо не повлия скърцането... което ме навежда на мисълта че не е от тях... Минах пак на авто0ивка - Ооо чудо след нея не скърца нищо - тишина в колата - през малки или големи неравности... няма никакво скърцане, но на другия ден пак скърцане...
Тъй като на бившата ми кола (която беше чисто нова) имаше подобно пукане което се лекуваше с донатягане или леко отпускане на стъклото реших да пробвам - ефекта е че като отворя леко стъклата спира да скърца!!!!
Като коригирах търсенето ми излезнаха следните теми:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=112027
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=40&t=174799
Утре ще пробвам с ленор и ще пиша за резултата...
Почиствах с микрофибърна кърпа, обтривах с талк, мазах с глицерин но нищо не повлия скърцането... което ме навежда на мисълта че не е от тях... Минах пак на авто0ивка - Ооо чудо след нея не скърца нищо - тишина в колата - през малки или големи неравности... няма никакво скърцане, но на другия ден пак скърцане...
Тъй като на бившата ми кола (която беше чисто нова) имаше подобно пукане което се лекуваше с донатягане или леко отпускане на стъклото реших да пробвам - ефекта е че като отворя леко стъклата спира да скърца!!!!
Като коригирах търсенето ми излезнаха следните теми:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=112027
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=40&t=174799
Утре ще пробвам с ленор и ще пиша за резултата...
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен, поне за сега
Но и да се появи пак знам как да го лекувам
Както пише в първия линк от предният ми пост - търкат се уплътненията с Ленор точно там където е показано на снимката.
Стъкло отгоре влиза в едно профилирано гумено уплътнение което върви по горният ръб на вратата (това уплътнение завършва с едно мъхесто). Та това гумено уплътнение се притиска в друго гумено уплътнение, а то в купето. Именно търкането между тези две уплътнения генерира скърцащите и пукащи звуци. Установих че когато стъклото се вдигне максимално догоре самата рамка на вратата се изкривява съвсем леко към купето и така гумтие се притискат повече с това се появява и скърцането.

Както пише в първия линк от предният ми пост - търкат се уплътненията с Ленор точно там където е показано на снимката.
Стъкло отгоре влиза в едно профилирано гумено уплътнение което върви по горният ръб на вратата (това уплътнение завършва с едно мъхесто). Та това гумено уплътнение се притиска в друго гумено уплътнение, а то в купето. Именно търкането между тези две уплътнения генерира скърцащите и пукащи звуци. Установих че когато стъклото се вдигне максимално догоре самата рамка на вратата се изкривява съвсем леко към купето и така гумтие се притискат повече с това се появява и скърцането.
И при мен се оправи скърцането
даже толкова нямах търпение да я намажа, че мазах уплътненията в дъждовно време и не вярвах, че ще има ефект.
Но уви, на следващия ден абсолютно никакво прискърцване
В Ленора е истината (белия)

Но уви, на следващия ден абсолютно никакво прискърцване

В Ленора е истината (белия)

- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Колеги дайте снимка да видя къде точно мажете че и аз имам същия проблем и кой ленор да купя ?
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
И аз ги намазах с ленор ама син и стана не скърцат ще видим пак след автомивка 

- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Здравейте,
Да споделя и аз моя опит със скърцането. При мен сега лятото стана ужасно скърцането. Дори при ускорение или намаляне на скоростта се чува от всички врати. И то доста силно. Мазах с някакъв препарат специлно за уплътнения на автомобили от М. Бриколаж, но почти с нулев ефект. Помислих, че причината не е в уплътненията. Но днес и аз ги намазах с Ленор (
) и абсолютно никаква следа от прискърцване. Направо да не вярва човек. Единствено не знам колко време ще изкара до следващо разскързване, но ще видим.
ПС: Дали ще изместят Ленора на автомобилния щанд в супермаркетите - не знам
Да споделя и аз моя опит със скърцането. При мен сега лятото стана ужасно скърцането. Дори при ускорение или намаляне на скоростта се чува от всички врати. И то доста силно. Мазах с някакъв препарат специлно за уплътнения на автомобили от М. Бриколаж, но почти с нулев ефект. Помислих, че причината не е в уплътненията. Но днес и аз ги намазах с Ленор (

ПС: Дали ще изместят Ленора на автомобилния щанд в супермаркетите - не знам

djordje написа:ето ви го перфектното лекарство:![]()
Номенклатурен номер : 83122154415
Описание : ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТ ДЖАНТИ
Ед.цена (с ДДС) : 13.63 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Tова излиза според номера от снимката. Последно за джанти ли е или гумени уплътнения?
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d

Plastic emulsion. След автомивка или дъжд мажеш самите пластмаси по купето, в които се опират гумените уплътнения на вратите и до следващото мокрене няма никакво пукане/скърцане.
14 мнения
• Страница 1 от 1