3 чипа в едно
Модератор: bum_bum
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
3 чипа в едно
Здравейте,
След като се сдобих и аз с чипсове
(благодарение на Brezel), и взех да си мисля някаква постановка чрез която да не сменям чиповете всеки път(имам фабричен,оптимален и спортен) в ЕКУ то а да си изведа някакъв бутон в интериора, и да си сменям кой чип ще функционира по време на работа.
Последно реших да изведа крачетата от ЕКУ то до една моя кутийка
в която ще има платка с трите чипа и един мултиплекстор (с 200 крачета например) чрез който ще мога да превключвам кой чип да е активен.
Някой правил ли е подобно нещо, и ако може да сподели как?
След като се сдобих и аз с чипсове

Последно реших да изведа крачетата от ЕКУ то до една моя кутийка
в която ще има платка с трите чипа и един мултиплекстор (с 200 крачета например) чрез който ще мога да превключвам кой чип да е активен.
Някой правил ли е подобно нещо, и ако може да сподели как?
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
Дайте оферти да чипосам и мойта бре. 2.0и биванос
ко ша стане ако и сложа? до колко мога да я вдигна и как ще се отрази на разхода и въобще???

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
ludiagsm написа:колко и да превключвате резулатата е ясен пълен смех
кво беше тва

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

колко и да превключвате резулатата е ясен пълен смех
То е ясно че няма да стане самолет но все пак има по агресивно усещане, а то съм пробвал дето е оптималния а за спортния вариант сигурно ще е още по агресивно. Кофтито е че разглабянето и поставеното все пак си е работа и отнема малко време за това реших от вътре да си направя избора. А иначе би трябвало и при тебе да има доста разлики при тестовете ти с различни програми(гледах онази вечер клипчета, четях и се кейфих на това което правиш с IS'ката). Пък за толкоз пари това

Тва ако го направиш и аз веднага поръчвам за наща печка 2
До няколко дена ще стане (последно останаха два варианта и ще снимам докато го правя).
Дайте оферти да чипосам и мойта бре. 2.0и биванос ко ша стане ако и сложа? до колко мога да я вдигна и как ще се отрази на разхода и въобще???
Аз си поръчах от Brezel(във форума доста е писано), но има и доста други предлагащи(със дино тест може точно за твоята кола да приготвят). Но колкото съм чел (даже от ludiagsm) при атмосферните няма голям ефект колкото с турбо компресор(5,6 коня които няма да ги усетиш) и няма да видиш никаква разлика.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Колега за времето и усилията съм съгласен но за същите пари за какъв по сериозен тунинг може да се говори ???ludiagsm написа:моя съвет е вложете това време усилия и пари за по сериозенен тунинг
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
вместо да се губят време и нерви могат да се пестят или изкарват пари и когато имате възможност правите яката работа
земете няква електроника мегаскуирт или смт или нещо с което вие сами да си определяте режимите на колата а не както му е скимнало на някой си направил ви няколко 4ипа и вие да си напасвате двигателя по него.

То темата беше друга
За времето ми отне един път разглобяване на ECU и изпращане на номера по мейла(горе долу 40~50 мин.), след като получих чипа още толкова.Относно парите, мисля че не е някаква сериозна сума(което аз си поръчах, тези които са с дино теста си е соленичко). А за платката която съм я намислил просто предложих на мои колеги дали може да стане и те ми отговориха че ще го направят, за компоненти и работа(почерпка) за някви 20~30 лв.
А от друга гледна точка наистина нямам време да тръгна да я тунинговам.
Иначе ми стана интересно за мегаскуирт или смт сподели какви възможности дават и на какви цени.

За времето ми отне един път разглобяване на ECU и изпращане на номера по мейла(горе долу 40~50 мин.), след като получих чипа още толкова.Относно парите, мисля че не е някаква сериозна сума(което аз си поръчах, тези които са с дино теста си е соленичко). А за платката която съм я намислил просто предложих на мои колеги дали може да стане и те ми отговориха че ще го направят, за компоненти и работа(почерпка) за някви 20~30 лв.
Иначе ми стана интересно за мегаскуирт или смт сподели какви възможности дават и на какви цени.
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Тия неща са само за Бензинови коли 

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
между другото я сподели за колко взе чипа за тдс-а ??? Може и на лични че да не пълним темата.swh_bmw написа:То темата беше друга![]()
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
swh_bmw написа:То темата беше друга![]()
ами пожелавам ти успех щом ще е лесна операцията , за другите неща и цени да ти кажа 4естно за дизелите за момента нямам идея не съм се интересувал освен за 4ипа друго немога да предположа кое как там управление на дюзи на супер високо налягане некви помпи там за нафта стра6на работа е в момента нямам идея 4естно

ако имаш питане за бензинова кола звънни 0886 444 448 Иво
Последна промяна ludiagsm на 15 Май 2007, 7:19, променена общо 1 път
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Изпълнението не е трудна задача, ама има един малък проблем и той се нарича адаптация на ЕКУ-то, при често превключване, такаче лудия е прав 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2