Карта на Запалването М20Б23
Модератор: bum_bum
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Карта на Запалването М20Б23
Дайте идея, някой ако има опит, на колко градуса трябва да е празния ход на този мотор? Мен ми направи впечатление, че най-стабилно работи при около 25градуса?? Нормално ли е ? Не е ли 10-15 нормалното? Освен ако trigger wheel-a на ЕДИС-а сме го монтирали на ебем страна и тея градуси дето ги слагам да не са верни, ще проверим после със стробоскоп..
също при WOT някакви стойности, които ви се струват логични от 1000 до 6500рпм?
Някой ако има данните на оригиналния чип на б20/б23 и ги сподели ще е супер. Че снощи 2 часа нон стоп тестове и съм до никъде вече ме е страх да не го счупя тоя мотор
Някой ако има данните на оригиналния чип на б20/б23 и ги сподели ще е супер. Че снощи 2 часа нон стоп тестове и съм до никъде вече ме е страх да не го счупя тоя мотор

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
прати снимка на положението на колелото и датчика за обороти при гмт на 1-ви цил
мисля 4е камикадзе може да ти помогне той кара с мс м20в2?
мисля 4е камикадзе може да ти помогне той кара с мс м20в2?
Последна промяна ludiagsm на 13 Фев 2007, 10:35, променена общо 1 път
- b2
- старши ентусиаст
-
http://megasquirt.sourceforge.net/extra ... cement.jpg
http://megasquirt.sourceforge.net/extra ... dware.html
На снимката нищо не се вижда но е монтирано точно както е обяснено тука. ...Освен ако не сме объркали нещо
Проблема не ми е в ЕДИС-а и неговото подкарване. Той си работи, мисля че перфектно. Просто ми трябват идеи за да си направя Ingition Map-a горе-долу читав. Т.е. някой ако има представа и опит за М20Б20/23 с какъв аванс върви най яко най-вече ме интересува при WOT в различните обороти, или поне мин. и макс.
http://megasquirt.sourceforge.net/extra ... dware.html
На снимката нищо не се вижда но е монтирано точно както е обяснено тука. ...Освен ако не сме объркали нещо

Проблема не ми е в ЕДИС-а и неговото подкарване. Той си работи, мисля че перфектно. Просто ми трябват идеи за да си направя Ingition Map-a горе-долу читав. Т.е. някой ако има представа и опит за М20Б20/23 с какъв аванс върви най яко най-вече ме интересува при WOT в различните обороти, или поне мин. и макс.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- b2
- старши ентусиаст
-
Ако на някой друг му е интересно, какво намерих аз:
http://www.aoxv99.dsl.pipex.com/Ignitio ... p_v106.xls
и
http://borislavboyanov.data.bg/Ignition ... te-mod.sxc
Дано свърши работа поне за база за настройка..
http://www.aoxv99.dsl.pipex.com/Ignitio ... p_v106.xls
и
http://borislavboyanov.data.bg/Ignition ... te-mod.sxc
Дано свърши работа поне за база за настройка..
Meжду 15-17 гр. е нормално да ти работи на празен ход. Най вероятно рябва да си поиграете с тригера и използвайте някакъв хубав стробоскоп. Разбира се двигателя ще ти работи хубаво на празен ход и с 20-22 гр. но производителите винаги оставят малко по-малък ъгъл. Може би заради първоначалното завъртане, за избягване на ударите в стартера поради прекомерен аванс . А за подбиране на идеалния аванс, както знаете си трябва дино, уред за измерване на температурата на изгорелите газове, широколентова сонда и доста бензин 

е21 345 0-402м 12.18

Re: Карта на Запалването М20Б23
Аз постъпвам по следният начин, без да претендирам че е правиленb2 написа:

е21 345 0-402м 12.18

TOM написа:...........
Ех , с тая стъкмистика виж доде я докарахме

А ЕДИС-а как ше го лажеш , идея си нямам

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
До Томи и Кирчо, я кажете на м20 л-жетроника вакумите на делкото кой каде е? И в двата случая работи ма все пак.

Ами с МС няма нужда да го лъжа, направо му казвамbawareca написа:TOM написа:...
А ЕДИС-а как ше го лажеш , идея си нямам

е21 345 0-402м 12.18

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
И на двете ми коли с М20 оригинално при празен ход аванса е бил 0 (нула) градуса.Измервал съм го със стробоскоп и съм сигурен.Обаче нашия "качествен" бензин се нуждае от повече предварение.А и гледам че тези които ползват МС работят с по-голямо предварение-между 10 и 20 градуса.
Към Б2-дай някакъв друг мейл адрес да ти пратя карта на един американец с М20Б25 турбо че се опитах да ти пратя писмо на този адрес който си дал и писмото се върна.
Към Б2-дай някакъв друг мейл адрес да ти пратя карта на един американец с М20Б25 турбо че се опитах да ти пратя писмо на този адрес който си дал и писмото се върна.
Megasquirt & Megaview user
- b2
- старши ентусиаст
-
blazarov@efellows.bg
от e30tech.com и аз съм намерил 2-3 ама от турбо м20б25 няма да е най-добрия избор сигурно ама ще пробвам..
от e30tech.com и аз съм намерил 2-3 ама от турбо м20б25 няма да е най-добрия избор сигурно ама ще пробвам..
- b2
- старши ентусиаст
-
bawareca написа:valentino написа:И на двете ми коли с М20 оригинално при празен ход аванса е бил 0 (нула) градуса.Измервал съм го със стробоскоп и съм сигурен.
0 да , но от фабричната "марка" , т.е. това са си едни 15 градуса твърдо
Знаеш ли всъщност тези белези реално на какви градуси съответстват?
- b2
- старши ентусиаст
-
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2